Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iOS съкращава преднината на Android


Kontrero

Recommended Posts

0000148480-article2.jpg

На пазара на мобилни операционни системи Android все още има значителна преднина пред iOS на Apple, но предимството му е намаляло. Това поне показват последните данни за октомври и ноември 2011 г., които бяха представени от NPD Group на изложението Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас.

Спрямо третото тримесечие делът на Android е паднал от 60 на 47%. iOS пък успява да се покачи от едва 26% до 43%. Става дума „за състезание само с два коня“, пишат анализаторите. Пазарният дял на третия на пазара Research In Motion с Blackberry OS е паднал в рамките на една година от 19% на само 6%. Windows Mobile и Windows Phone на Microsoft в момента пък имат едва по 1%.

Microsoft се надява с помощта на смартфоните на Nokia поне да измести Research In Motion от третото място. В навечерието на CES финландците представиха последния си продукт - Lumia 900 с LTE, който обаче поне засега ще се продава само на американския пазар.

Ако се проследи обаче статистиката по отделните модели, то Apple има всички аргументи на своя страна. iPhone 4S, iPhone 4 и iPhone 3GS заемат първите три места в статистиката за октомври и ноември. Все пак и Samsung има три модела в топ 10. LG пък е представен в първите десет най-продавани смартфони само с модела си Revere.

И декември по всяка вероятност е успещен месец за Apple и Android. В първия ден на Коледа според Flurry Analytics двете са регистрирали общо 6,8 млн. регистрации. Освен това в последната седмица на изминалата година са били регистрирани 1,2 млн. сваляния на приложения за iOS и Android.

Source: Dnes.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...