Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

8 неща, които е възможно да представят Apple през 2012г.


Grievous

Recommended Posts

4ccc29c2c652325a.jpg

За много технологични ентусиасти, 2011 година ще остане маркирана със загубата на Стив Джобс. Но в технологично отношение и що се отнася до бизнес успехи, Apple са няколко крачки пред останалите компании.

2011 година започна със стартирането на Mac OS X 10.6.6 Snow Leopard, след което се появи обновен дигитален пазар за изтегляне на приложения, и накрая станахме свидетели на появата на Mac OS X Lion, която е и първата операционна система за PC във формат за цифрово изтегляне. Що се отнася до мобилните устройства, Apple дебютира дългоочаквания iPad 2 оборудван с мощния процесор А5.

Втората половина на годината ще бъде запомнена главно със обявяването на собствена облачна услуга Apple iCloud и въвеждането на следващото поколение на iPhone под формата на iPhone 4S. И накрая, за да подпечатат една наистина плодородна година, компанията представи и четвърто поколение на iPod Touch, с по-тънък дизайн и Retina Display.

Всички сме съгласни, че 2011 година беше успешна за Apple. Очевидно обаче компанията не мисли да разчита на стари лаври и има още по-големи планове за 2012 година. Ето какво ново може да очакваме от Apple през следващите 12 месеца.

iPhone 5

iPhone 5 ще предложи на своите собственици много по-богат набор от функции в сравнение с предшественика си. Той ще бъде оборудван с A6 процесор, който евентуално ще бъде с повече ядра от предшественика си. Смартфонът ще има ергономична форма и лъскав дизайн, с по-голям дисплей покрит с Gorilla Glass 2. Накрая, но не на последно място, устройството ще поддържа LTE и ще има NFC характеристики.

iPad 3

През 2012 година ще станем свидетели и на появата на новата версия на таблета на компанията. iPad 3 също ще бъде оборудван с A6 процесор, ще разполага с интегриран личен асистент Siri и ще има по-добра система на камерата. Дисплеят му ще бъде с резолюция 1536 х 2048 пиксела, 330-dpi Retina Display. Само за сравнение iPad 2 има резолюция 1024 х 768 пиксела, и 132-разделителна способност.

Подобрен iCloud

Докато iCloud определено е една положителна стъпка за много потребители на Apple, все още има насоки в които трябва да се подобрява, например при синхронизирането между Mac компютри и Windows компютри.

Apple TV

Снабдителните вериги на Apple вече произвеждат необходимите материали за iTV. Новите продукти ще се появят през първата четвъртина на 2012 година, и ще представляват цели телевизионни устройства – иновативна система, която ще включва богатство от функции, пълен App Store, поддръжка на iCloud и дори Siri.

Нов Mac

На този етап Mac е областта, където Apple може би най-малко хвърлят усилия и средства за развитие. Но новия модел Mac със сигурност ще е по-елегантен, изтънчен и с по-тънък дизайн. В интерес на истината, ако MacBook Air Pro е всичко, за което можем да си мечтаем, то едва ли модела на това устройство за 2012 ще ни разочарова.

Наследника на Mac OS X Lion

Lion беше едно очаквано продължение на Snow Leopard платформата. През тази година ще очакваме появата на наследника на Mac OS X Lion, но за съжаление не се знае какво може да очакваме от новата версия на платформата. Със сигурност обаче ще донесе подобряване на услугата iCloud с по-добра PC интеграция.

iOS 6

Традиционно Apple всяка година от 2007 година насам представя нова версия на мобилната си платформа. В този дух iOS 5.0.1 ще получи актуализация през 2012 година.

Siri

Siri се оказа още едно успешно попадение за Apple. Софтуерът има очевиден потенциал и едва ли компанията ще спре до тук. Със сигурност Apple ще се опитат да усъвършенстват своя продукт. Това ще включва включването на други езици, подобрен отговор на разговорни фрази, и най-важното – въвеждането му в други устройства на Apple като iPad и iPod.

Източник: digital.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, все по-голямата му интеграция в iPhone, някак леко по леко, ще забави развитието му.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Естествено е да има нови модели на всички познати джаджи, Apple няма да се откажат току така от един печеливш продукт какъвто неоспоримо е iPod. Само си представете един 3D дисплей като го интедрират в iPhone, iPad, iPod итн си се получава направо чисто нов модел от където и да го погледнеш. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво още може да се подобри на един мп4 плеър (да, той е много повече от това), та той е перфектен във всяко едно отношение...

Ами iPhone 4S и iPad2 разполагат с А5, който е значително по-производителен от А4, което пък от своя страна доста помага за игрите например. А доста от притежателите на iPod Touch го използват и за това, включително и аз :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Синко, тук говорим за обогатяване на концепцията, не подобрение на конкретен параметър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...