dss Публикувано Януари 16, 2012 Публикувано Януари 16, 2012 Здравейте, имам следният проблем и ще съм щастлив ако някой помогне: Ползвам MacBook Air с 256 SSD. Бях го разделил на две, но сега искам да го направя отново с един дял. Изтрих вторият дял, но когато разпъна основният дял до целият размер или изобщо му променя размера - ми казва: "Couldn’t modify partition map because file system verification failed." След което казва да стартирам от друг диск и да пусна Repair на този. Нямам CD със операционната система, купих Mac-a с нея вътре, но без диск. Как да направя това, може ли да се бутва от флашка или трябва да се направи такова CD? Цитирай
Pe6o666 Публикувано Януари 16, 2012 Публикувано Януари 16, 2012 Аз имам DVD Mac OS 10.6 за Air Ako ще ти свърши работа, дай телефон на лично да се разберем Цитирай
bboyg Публикувано Януари 17, 2012 Публикувано Януари 17, 2012 А с кой модел MacBook Air си? С коя версия на OS X също така? Ако си със OS X Lion би трябвало с помощта на програмата Recovery Disk Assistant да си направиш бутваща флашка с Lion. Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Януари 17, 2012 Публикувано Януари 17, 2012 С Disk Utility ще стане най-лесно! Цитирай
bboyg Публикувано Януари 18, 2012 Публикувано Януари 18, 2012 И аз си го мислих, но при вече заредена ОС може да се оправят само пермишъните. Цитирай
dss Публикувано Януари 18, 2012 Автор Публикувано Януари 18, 2012 С Disk Utility ще стане най-лесно! Да с Disk Utility стана. Всичко вече е ОК. Благодаря на всички Цитирай
techo91 Публикувано Януари 18, 2012 Публикувано Януари 18, 2012 За информация: Lion си прави recovery partition по време на инсталацията си, който е bootable. Тези които се занимаваме и с хакинтош добре знаем, че заради липсата на такъв дял опцията "Find my Mac" не е активна. При проблем винаги можете да задържите option (alt) и да стартирате от този дял. От там можете да преинсталирате OSX или да стартирате disk utility и да фикснете пермишъните. Знам, че за много от вас това не е нова информация, но има други колеги, които не го знаят това, особено тези, които ползват оригинален Apple хардуер. 3 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.