Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Пейнтбол с iPhone


mitkoiphone

Recommended Posts

Компанията Mambo Studios е разработила един много забавен вариант на играта пейнтбол, при който потребителите използват смартфоните си като оръжие по време на екшъна. Също като истинския пейнтбол, разбира се – и този вариант е предвиден да се играе от група потребители, при което удоволствието е пълно. Ти и твоите приятели може да избирате измежду голямо разнообразие от различни видове пейнтбол пушки. Преди „битката“ е необходимо да включите WiFi функцията на смартфона си и да определите цветовете на дрехите на опонентите си, за да може приложението да разпознава и отброява точните попадения и пропуските ви по време на играта, докато стреляте. Когато улучиш своя „враг“, неговият смартфон започва да вибрира и свети. Когато трябва да презаредиш „оръжието“ си с амуниции, е нужно да го разклатиш еднократно. Резултатите по време на играта се следят и пазят, за да се определи кой е победителят. В нейния край върху дисплея на смартфона се изписва резюме от мисията. Приложението е съвместимо с мобилните операционни системи Android (версия 2.2 и нагоре) и iOS (версия 3.0 и нагоре – за iPhone, iPod touch (4th generation), iPad 2 Wi-Fi и iPad 2 Wi-Fi + 3G).Ето и едно видео ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само не можах да разбера как единия телефон разбира от 20 метра цвета на блузата на противника, как я цели и също така как разбира дали въпросното попадение е уцелило съперника или не? Явно е, че не е чрез камерата, за друго не се сещам?

:scratch:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В клипа се показва,че преди да започнете трябва да избереш цвета на блузата противника ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тва е ясно, но въпроса ми е как телефона следи и разпознава тая блуза от разстояние? С камерата няма как да го прави, а за друго не се сещам, освен вграден лазер, който телефоните така или иначе нямат?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, не е съвсем точно, като лазера, но ползва пресичането на wi-fi вълните. Да се бяхте замислили върху текста :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, не е съвсем точно, като лазера, но ползва пресичането на wi-fi вълните. Да се бяхте замислили върху текста :smile:

Алекс, пак не го схващам. Според мен Wi-Fi се използва само за връзка между двете устройства като обмяна на информация. Вълните на Wi-Fi въобще не ми е ясно как ще откриват кой с какъв цвят фланелка е, да ще засичат телефона му, но тва какво общо има с разпознаването на цвета на дрехата му. А и единственото, което може да прави чрез WiFi е да засича рейнджа на др. устройствота и да разбира кога са в обсег, но до там. След това как разбира, че съм се прицелил и след това съм стрелял и евентуално уцелил противника, а и в радиус от 20 метра ако са 4-5 устройства става...Нещо има гнило в цялата тая история. :scratch:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...