Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Служителите на Apple получават по $500 намаление при покупка на Mac


BulgarianSS

Recommended Posts

Служителите на Apple получават по $500 намаление при покупка на Mac

Предвид на обявените рекордни резултати през тази седмица служителите на Apple ще получат голямо намаление при закупуване на продукти на компанията. По време на общото събрание в САЩ главният изпълнителен директор Тим Кук обявява намаление от 500 долара за системите Mac и 250 долара за таблетите iPad, пише специализираният блог 9to5Mac.

Новата програма за намаление ще влезе в сила след юни и ще важи само за служители, които са от поне 90 дни в компанията. Освен това може да се ползва само веднъж на три години. Изключение от намалението прави Mac Mini, който струва 599 долара.

До този момент служителите на Apple можеха да ползват намаления до 25% за Mac, пише във форумите за поддръжка на Apple. Така при особено скъпите системи намалението от 500 долара няма да е голямо предимство и дори може да е по-ниско от сегашното, ако например служителят иска да вземе 17-инчов Macbook Pro с максимални характеристики. Все пак не е ясно дали тези 500 долара няма да се добавят допълнително към тези вече гарантирани 25% отстъпка.

За последните три месеца на 2011 година печалбата на Apple е 13,1 млрд. долара, или 13,87 долара на акция. Това е далеч над постигнатите за същия период на 2010 година 6 млрд. долара, или 6,43 долара на акция.

Приходите на основаната от покойния Стив Джобс компания са се изстреляли със 73 на сто до 46,3 млрд. долара. Добрите резултати са постигнати и заради ръста на продажбите на iPhone със 128% до 37 млн. броя.

Главният изпълнителен директор Кук се изказа с оптимизъм в края на конферентен телефонен разговор. Той нарече iPad „огромен шанс в дългосрочен план“ и дори се осмели да предскаже, че „идва денят, в който пазарът на таблети ще е по-голям от този на компютри". Това се отнасяло и за Macbook, но пазарът на системи с Windows ще пострада повече.

Източник:

investor.bg

Редактирано от BulgarianSS
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...