Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Какви иновации да очакваме при смартфоните през 2012г.


alessandros

Recommended Posts

bth05a87952c8be3b813a88.jpg

Oт появата на първия модел модерен телефон, така наречения смартфон в лицето на оригиналния Apple iPhone през 2007 година до днес, тези невероятни устройства се развиват и усъвършенстват постоянно, и въпреки че първоначално те имаха слаба процесорна мощ, днес на пазара вече има двуядрени модели. Освен това, вградените камери в смартфоните днес почти не отстъпват по отношение на качеството на изображенията на професионалните фотоапарати.

Това обаче не бива да ви кара да си мислите, че няма какво още да очакваме от смартфоните, тъй като интересните изненади при смартфоните тепърва предстоят. Вижте какви иновации може да очакваме от тези устройства през 2012 година според PCWorld.

1. Четириядрени процесори

2011-та беше годината на двуядрените процесори, а 2012 година ще бъде на моделите смартфони с четири-ядрени процесори. Така например, скоро ще дебютира процесора Nvidia Tegra 3. Qualcomm, междувременно, планира да пусне четириядрените процесори Snapdragon със скорост до 2.5GHz, както и с четири-ядрените графични Adreno процесори за игри.

2. Near-Field Communication

Смартфоните са многофункционални устройства, но все още има какво да се желае. Скоро може би те ще заменят и кредитните карти благодарение на NFC технологията за високоскоростен безжичен трансфер на информация между две устройства намиращи се близо едно до друго. Може би точно 2012 ще е годината когато всичко ще си дойде на мястото. През 2011 година станахме свидетели на старта на Google Wallet, но през новата година може би ще се появи и конкуренция.

3. Дисплеи с 720-пиксела HD резолюция

През 2011 година дебютираха моделите Samsung Galaxy Nexus и HTC Rezound, които са сред първите модели смартфони, които могат да се похвалят с дисплеи с резолюция 720p (1280 х 720 пиксела). Дисплеите с 720-пиксела HD резолюция ще се превърнат в стандарт през 2012 година за моделите от висок клас. Резултатът ще бъде смартфони с невероятни десплеи, чиито отделни пиксели ще е невъзможно да се видят.

4. LTE технология

2011 година беше експериментална за 4G LTE технологията, която предлага значително увеличение на скоростта спрямо 3G мрежите. 2012 година има голяма вероятност тя да се превърне в стандарт.

5. Гласов контрол

След стартирането на Siri в iPhone 4S хората видяха плюсовете на подобен род технология. През 2012 година, Google и Microsoft без съмнение ще побързат да създадат конкурент на Siri за своите мобилни платформи.

6. Цена

Технологиите за смартфони се подобриха значително за последните месеци, така че е напълно възможно през новата година да видим смартфон с невероятни функции и на известен производител само за $50.

7. Добавена реалност

Приложения за увеличена реалност има и сега, но според някои анализатори тази технология ще се превърне в стандарт, който ще се ползва от всеки и то всеки ден, а няма да разчитаме на ограничен брой приложения.

8. Батерия

Въпреки че смартфоните ще продължат да се подобряват значително в областа на техния процесор, качеството на дисплея, то това няма да важи за живота на тяхната батерия, и ако очакваме да видим иновации, те ще бъдат по-скоро в начина, по който се контролира заряда за по-оптимиална употреба. Много е вероятно обаче през 2012 година да не видим значителни подобрения в тази насока като цяло, което означава, че 24-часовата работа на батерията е все още мечта.

Източник: DIGITAL.

Alessandros

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...