Vancuver Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 И аз не мога без кафе. Вкъщи ползвам такава А кафето - или Davidoff, или купувам от това на Costa Coffee И винаги двойно, късо - 2х20 ml Цитирай
profusion Публикувано Февруари 13, 2012 Автор Публикувано Февруари 13, 2012 От къде зимаш Костата? Пешооо как може? Цитирай
Vancuver Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 От кафетериите им. В София има на много места (в сравнение със Старбъкс). В Пловдив мисля имате в Mall Plovdiv. (Ако взимаш внимавай какво ти трябва - мляно или на зърна, защото имат и двете в подобни кутии!) Иначе ми е интересно да опитам кафетата на Старбъкс - те имат няколко вида кафе на зърна, за разлика от Коста. Цитирай
LUBECA Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Машината у нас е Philips Senseo Кафето за нея е на Douwe Egberts. По мое мнение, прави прекрасно кафе. Капсулките тук се намират рядко и на двойни цени, та затова и аз като Джони Браво Иначе пийвам и Davidoff инстантно. Цитирай
profusion Публикувано Февруари 13, 2012 Автор Публикувано Февруари 13, 2012 Vancuver - в Пловдив няма старбъкс но където ходя си колекционирам чашки от серията им държава/град за еспресо, та така от вън съм си взимал тяхно кафе много ми хареса, обаче си прав че имат много видове а не помня какво взех, някаква арабика сумалииска ли бе .... LUBECA - Освен за еспресо имам и аз от това сенсео което прави нещо между еспресо и филтър кафе. В Пловдив падовете ги има само в Карфу и Кауфланд. Същата мащина има преставка за чай ако си почитател 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Le Cimballi officine Lavazza. Цитирай
profusion Публикувано Февруари 13, 2012 Автор Публикувано Февруари 13, 2012 По едно време имах в офиса такава лепенка Цитирай
ThUnDeR Публикувано Февруари 14, 2012 Публикувано Февруари 14, 2012 Аз пия Неспресо капсули, в млка порцеланова чаша. Не си го сменям за никакви "нес" и други инстантни кафета. Обичам вкуса му, аромата и това как се чувствам, като го пия. Сега ми липсва МНОГО, но в кая на седмицата се връщам при него. Nespresso Rosabaya de Colombia ми е любимото. 1 Цитирай
adept Публикувано Февруари 14, 2012 Публикувано Февруари 14, 2012 Не мога без кафе! Пристрастен маниак съм! За офиса съм взел: като капсулите са: а в къщи машината като на Любеца, но с едно голямо уточнение. Табовете на Douwe Egberts са ми слаби, нямат достатъчен аромат и кафето е доста редичко, затова съм си купил такива, които са за многократна употреба и мога да си ги пълня сам . Смесвам си 80% Segafredo D'Oro (100% Арабика) и 20% Робуста на Tschibo ... Аромата буди дори и съседите, а плътността и вкуса са невероятни 1 Цитирай
profusion Публикувано Февруари 14, 2012 Автор Публикувано Февруари 14, 2012 Незнам но веднъж си взех 500г зърна Сагафредо, гати горчилката беше Цитирай
FidoDidoo Публикувано Февруари 14, 2012 Публикувано Февруари 14, 2012 Никой не каза как съхранява 1 кг лаваца на зърна като я отвори, не ви ли изветрява Цитирай
profusion Публикувано Февруари 14, 2012 Автор Публикувано Февруари 14, 2012 Аз си я държа в пакетчето но винаги защипвам отгоре LUBECA - В Каъфланд са пуснали от падовете Сагафредо - резултата кафето излезна като чай , пълна загуба на 5лв! Цитирай
Vancuver Публикувано Февруари 14, 2012 Публикувано Февруари 14, 2012 Никой не каза как съхранява 1 кг лаваца на зърна като я отвори, не ви ли изветрява По принцип е добре да се съхранява в "херметически буркан" или както там се нарича. Продават се навсякъде. (А кафето на Коста дори си идва с такава кутия). Ако кафето се държи в оригиналната опаковка - завиваш просто отворената част и защипваш. Като преди това гледай да изкараш колкото можеш от въздуха вътре... Всичко това на стайна температура на тъмно място. Аз преди държах кафето в хладилника, което се оказа, че е много грешно. Цитирай
LUBECA Публикувано Февруари 14, 2012 Публикувано Февруари 14, 2012 LUBECA - В Каъфланд са пуснали от падовете Сагафредо - резултата кафето излезна като чай , пълна загуба на 5лв! Мдааа, оригиналното най го бива. Опитвал съм различни марки за Сенсео, но без успех Цитирай
profusion Публикувано Февруари 14, 2012 Автор Публикувано Февруари 14, 2012 Оригиналните в БГ ги няма мисля, обаче пак в кауфланф проверявай за тези, стават добре: 1 Цитирай
LUBECA Публикувано Февруари 15, 2012 Публикувано Февруари 15, 2012 Най-скъпото кафе в света Стремежът за откриване на нов и екзотичен вкус на кафето раждат скъпата напитка Kopi Luwak Най-скъпото кафе в света не идва от Ямайка, нито от Хавай. Родината му е Индонезия. Kopi Luwak е кафе с необичайна технология на придобиване – произходът му идва от екскрементите на малко полско животинче – цивет, подобно на невестулката. То се храни със семенцата на кафето, смила ги частично и от остатъка, който отделя, се добива субстанцията за скъпата напитка. Името на деликатесната течност идва от индонезийската дума за кафе „кopi”, а „luwak” е местното наименование на това животинче, което се изхранва с червените зрънца на суровото кафе. Циветът схрусква меката външна част, а твърдата вътрешна ядка изхвърля. За аромата на скъпото кафе влияние оказват и вътрешностомашните сокове на животинчето, които отстраняват горчивината от зърната и му придават мек и приятен вкус. Цената на напитката започва от 50 долара за чаша, а един паунд от зърната (близо половин килограм) се търгуват за 600 долара. Обикновено кафето се сервира в изключително ограничено количество – това е още един начин да разберете, че пиете странна и рядка напитка. Цитирай
profusion Публикувано Февруари 15, 2012 Автор Публикувано Февруари 15, 2012 Днес отивам на работа, влизам, едва отварям очи и гледам....кафето свършило в пакета причерня ми 1 Цитирай
matsan Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 И на мен ми се случи преди няколко месеца .Честно ви казвам,като ме видя момчето в денонощния -по пижама ,рошав- щеше да припадне.Винаги ставам поне 2 часа преди работа и пия по една кафеварка лаваца,иначе просто не съм в час. Цитирай
bronc Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 (редактирано) От скоро в София има магазин за гурме кафе Ако няма да се сметне за реклама може да пусна линка тук. Редактирано Февруари 16, 2012 от bronc Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 Ето малко екстри: Starbucks Sirena Espresso Machine ($415). Designed by BMW Design Outfit it with the Krups Silver Art Collection ($80-$300). Including a coffee machine, espresso machine, tea kettle, toaster and juicer, each piece sports a high-gloss chrome body with natural wood accents, taking care of all your small appliance needs while blinding you with shiny exteriors. Offside Football Coffee Table ($7600) Цитирай
Vancuver Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 От скоро в София има магазин за гурме кафе Ако няма да се сметне за реклама може да пусна линка тук. Къде се намира? Цитирай
profusion Публикувано Февруари 21, 2012 Автор Публикувано Февруари 21, 2012 Джони одеве влезнах в магазина на WMF, гати и късмета точно от по-малките нямат никакви, то тука пият някакви грамадни кафета и малки никой не иска Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 21, 2012 Публикувано Февруари 21, 2012 Тези, които са на снимките са от хотелски серии. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.