Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Scalado Remove - Ще изтриваме ненужните хора от снимките си


Lyudmil

Recommended Posts

Новата технология на Scalado демонстрира феноменален потенциал

392242_375_282.jpg

Навярно всеки от нас е попадал в ситуация, при която множествено струпване на човешки единици пречи на снимката, която желаем да направим с любимото си същество. Често пъти, въпреки всичко, заснемаме подобни снимки, за да можем, когато зърнем въпросните на малко по-късен етап да разберем, че заснетите от нас обекти плуват в океан от случайни минувачи.

За наше щастие, този, действително сериозен понякога проблем, е на път да си намери майстора.

Компанията Scalado подготвя изцяло нова технология, която има потенциала да разреши гореспоменатия проблем веднъж за винаги.

Името на технологията е Remove и както подсказва и самото заглавие, след като заснемем снимка, в която чужди тела скриват забележителността, до която се е пласирал любимият ни човек, в последствие ще можем да ги отстраним с простичко натискане върху дисплеите на нашите камери.

Всякакви притеснения, свързани с точния момент и евентуалните кибици, бивши гаджета, пешеходци и т.н., които ще бъдат хванати на заден план ще отпаднат, като без проблем ще можем да превърнем заснетия от нас важен човек в най-самотния индивид на планетата.

Признаваме, звучи просто невероятно. Реално онова изнервящо чакане на поредната вълна от хора, които преминава на заден план ще остане в миналото. "Remove” ще се погрижи всички чужди обекти в бекграундад да изчезнат буквално на мига.

Единственият неприятен момент на този етап е, че технологията е все още на прототипно ниво. С други думи, ще трябва да изчакаме още известно време преди да извикаме задружно могъщо "Ура". За момента Scalado планира да демонстрира ефективността на своята технология на Mobile World Congress 2012, който ще се проведе в Барселона от 27 февруари, до 1 март.

Чисто техническото изпълнение на Scalado обаче звучи правдоподобно. При заснемането на даден кадър, приложението запечатва няколко отделни образа поред, създавайки композитна снимка, която в последствие запълва липсващите елементи на заден фон.

Единственото, което ни остава на този етап е да почакаме още известно време и да се надяваме приложението на Scalado да работи по начина, по който ни го демонстрират в приложеният по-долу клип.

inews.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...