Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

iPad2 WiFi + външен GPS?


DreamcatcheR

Въпрос

Някой подкарвал ли е? С какво ГПС устройство? Какъв софтуер е нужен и на кои навигационни програми работи (на някои им работи с Навигон)? И по-важното - добре ли се справя? Предстои ми пътуване следващата седмица и се чудя дали да не взема един външен блутуут ГПС, но не съм сигурен дали всеки ще свърши работа.. BTStack се инсталира от Сидия доколкото разбрах, но дали има още нещо нужно? Въобще заслужава ли си занимавката при положение, че ще имам на разположение още 3 ГПС устройства (iPhone 4, Galaxy S, Garmin Nuvi 5"). Ще ми трябва може би и някаква поставка/стенд.. Все пак този голям дисплей би бил чудесен за навигация. Или поне така си мисля..

А има ли възможност за прехвърляне на ГПС координатите от iPhone 4 на iPad-a в реално време? По блутуут или чрез хотспота? И двата са джейлнати. Нещо от Сидия? :smile:

Редактирано от DreamcatcheR
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

5 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

Отдавна не ползвам външен гпс и не мога д а дам мнение, но един телефон и iGO Primo ми беше достатъчен за цяла седмица път извън България. Вярно, че имаше още два с инсталирани навигации под ръка :) От iGO могат да се шерват favorites, като се пратят на мейл. Бях си запазил няколко точки в единия телефон и това беше единствената възможност да ги отворя на друг. Телефоните са без джейл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Падна ми батерията и не мога да ти го изровя в сидиа: има пакет(не помня името), който изпраща гпс данни от телефона към външни у-ва. Пробвай gps в сърч-а, мисля че беше в някой от дефолтните сорсове.

Някой от форума се беше похвалил че BT Stack и външна антена вършат чудна работа също. Вероятно е и по - добро навигирането защото външните антени са с доста по - добри чипове от вградения хардуер в което и да е ново устройство(пък и блутуута точи по - малко батерия).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0
DreamcatcheR, аз ползвам на IPad-а външен GPS - NAVMAN, купих си от сидия roqyBT4 и всичко върви много добре. Навигации си качваш каквито поискаш. Външният GPS струва 45лв.,и програмата беше около 8 долара. За координатите не съм пробвал. Редактирано от arm11
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Alxx, не можах да намеря подобна програмка. Като напиша ГПС в сидия, само някакъв емулатор за игри излиза.

Май наистина е най-добре с външен ГПС и roqybt, по 30-40 лв се намират. Нещо обаче почнах да се отказвам от тая идея, сега за едното пътуване само няма смисъл, не пътувам много и затова няма да го ползвам често в бъдеще. А и телефоните и Нуви-то ще си свършат работата сега.

А иначе прочетох в cultofmac, че когато са свързани ipad и iphone през hotspot, пад-а черпи информация за локацията, но се обновява на 1 мин. А и за чужбина не си е оферта с тия цени на интернет :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Преди съм ползвам външен гпс navman 10b май така беше с roqybt го вързвах към 2г то. Цепеше мрака, преди и на 3гто и сега на 4ката не мога да го постигна това. Не че се скъсвам от пътувания, но онова си беше точно до сек. Абе супер си беше.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...