Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple зашемети с таблет с огромна резолюция


arm11

Recommended Posts

0000153287-article2.jpg

След няколко месеца спекулации около новия продукт на технологичния концерн Apple, в сряда на специално събитие в Yerba Buena Center в Сан Франциско компанията заяви, че ще пусне на пазара нов iPad с 9,7-инчов „ретина“ дисплей, предаде Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се качи на сцената, за да демонстрира новия продукт. „По много начини iPad промени преносимите компютри и представи нови предизвикателства“, заяви Кук. "Това е новият iPad! Изненада!". С тези думи Кук представи новото устройство.

Новият ретина дисплей означава, че на всеки инч (2,5 см) има 246 пиксела. С други думи – IPS дисплея на iPad HD ще притежава 3,1 млн. пиксела. Според Apple цветовете ще са с 44% по-наситени.

Таблетът ще се захранва от процесор A5X, който включва четириядрен графичен модул. Според Apple той е два пъти по-бърз от Tegra 3 и предоставя четири пъти повече графична мощ.

Устройството разполага и с нова камера, разположена в задната част с 5-мегапикселов сензор и със странична подсветка. Камерата може да снима и видео с резолюция 1080p. По подобие на iPhone 4S и при новия iPad клиповете ще се стабилизират.

Новата операционна система на iPad ще включва и бутон за микрофон, с който всеки ще може да диктува имейли (вероятно посредством Siri).

Новата 4G LTE връзка ще дава възможност за трансфер от 21Mps при HSPA+ мрежи, 42MBbps при DC-HSDPA и 73Mbps при LTE, но тези скорости са теоретични.

iPad HD излиза на пазара на 16 март в САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Швейцария и Япония. От днес устройството е налично за предварителна поръчка. 16-, 32- и 64-гигабайтовите версии ще струват съответно 499, 599 и 699 долара. За версия с 4G LTE се плаща малко повече – 629, 729 и 829 долара.

Източник - dnes.bg

Вече сме в пост-РС ерата, а Стив Джобс постави началото й, каза в Сан Франциско CEO-то на Apple Тим Кук

РС-то вече не е центърът на нашия цифров свят. Устройствата, които ползваме, стават все по-портативни и персонални, заяви CEO-то на Apple Тим Кук във встъпителната си реч на най-очакваното събитие този месец - премиерата на новия iPad в Сан Франциско.

ipad3-1.jpg

Началото на рост-РС ерата даде Стив Джобс, а ключът за успеха на Apple в тази ера е операционна система iOS, допълни Кук. Компанията е продала 315 милиона устройства под нейно управление, като 62 млн. от тях - през последното тримесечие.

Продажбите на iPad възлизат на 15,4 милиона броя през последното тримесечие - повече, отколкото е продал който и да е компютърен производител, подчерта Кук. Според него, iPad се използва за почти всяка задача и често заменя потребителските РС и дори игровите конзоли.

Всички очакват продукта, който ще ги впечатли повече от iPad 2. И ето, този продукт се появи - това е новият iPad, който, според Apple, преосмисля категорията устройства, създадена с пускането на оригиналния iPad.

ipad3-ins3.jpg

Най-важното нововъведение в таблета е Retina дисплеят, който има резолюция колкото на грамадния екран, използван за целите на презентацията в Сан Франциско. Резолюцията от 2048х1536 пиксела е четири по-голяма от тази на предишния iPad. С 3,1 милиона точки тя е и 1,5 пъти по-висока от Full HD. Чистотата на цветовете на новия екран е с 40% по-добра от тази на неговия предшественик.

iPad 3 идва с процесор A5X с 4-ядрена графика. В сравнение, с конкурентните процесори като Tegra 3, чипът в новия iPad е четири пъти по-бърз, твърдят от Apple.

Таблетът се отличава и с нова камера iSight с 5-мегапикселов сензор, технология с обратна засветка, 5-елементен обектив, инфрачервен филтър и процесор за обработка на изображения, вграден в чипа A5X. Камерата не отстъпва по качество и възможности на 8-мегапикселовата камера в iPhone 4S, може да записва видео 1080p със софтуерна стабилизация и потискане на шума с анализ на близките по време кадри. Все пак да се ползва iPad като видеокамера би било странно хрумване.

ipad3%20-%20ins2.jpg

iPad 3 поддържа също гласово диктуване на текст. Таблетът идва с опция за вградена поддръжка на 4G LTE комуникации със скорост до 73 Mbps. Версията с мрежов модул поддържа HSPA+ 21 Mbps и DC-HSDPA 42 Mbps. В същото време таблетът остава съвместим с 3G мрежите.

Новият таблет запазва времето за автономна работа до 10 часа в мрежи 3G, а при работа в 4G мрежи издържа до 9 часа на батерия. iPad 3 е дебел 9,4 мм и тежи 635 грама, докато iPad 2 е по-компактен и лек.

Цената остава непроменена: $500 за модела с 16 GB, $600 - за версията с 32 GB и $700 - за 64-гигабайтовия iPad. 4G вариантът на устройството струва съответно $630, $730 и $830.

iPad 3 е достъпен за поръчки още от днес. В магазинната мрежа таблетът ще се появи на 16 март в САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Швейцария, Япония, Хонконг, Сингапур и Австралия. Седмица по-късно ще започнат продажбите в още 12 страни по света.

Източник - technews.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"The new iPad"... seriously... По-уникално име не можаха ли да му измислят.

Редактирано от WolfDale
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

хахаха

Каква патетика струи от статията...

Разплаках се! :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз това се питам....Tegra 3 е с 12 ядрен GPU, а новият чип на Apple е с 4 ядрено GPU. Като си има напредвид, че CPU-то остава 2 ядра и рамта дочух, че остава 512 MB-та продължавам да се чудя как ще е по добър от тези, които предстои да имат Tegra 3. Надявам се някой от по разбиращите хардуер да обясни защото на мен простата математика само това ми говори.

Аз съм фен на Apple, но специално за таблет мисля да се спра на Transformers Prime дори и да знам, че след една седмица ще пуснат iPad 3 и тук в Холандия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Dennise

Най-важното не е колко процесора иамш, а как ги изпозваш. И 24 ядра да има, като не се управляват от ОС както траба, си е жово разхищение. iOS е оптомизирана за този хардуеър. Не съм имал проблем нито с гледане на HD видео (720р), нито с игри от рода на infinity blade, NFS и т. н.

Един тривиялен пример - гледах епизод от Top Gear, в който правеха сравнителен тест м/у 911 Crrera и един от Z моделите на BMW.

Въпреки с около 15 к. с. по-малко под капака, Порше-то късаше бавареца на сухо, а на мокро нправо го разпиля. Ефектът се получаваше заради по-ефективното предаване на въртящия момент от двигателя на задвижващите колела и керамичните спирачки, които позволяваха по-късно спиране.

Та така за мощността и ефективното и използване ;-)

П.П.

Сподер мен ще допуснеш грешка с тоя Transformers Prime.

Редактирано от Lazzarus
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Nvidia се разгневи на Apple

120307_the_new_ipad.jpg

Без доказателства и бенчмаркове сравнението между процесорите е безсмислено, заявиха от Nvidia

Вчера Apple представи новия iPad и при премиерата компанията сравни своя нов процесор A5X с този на NVIDIA Tegra 3, определяйки го като четири пъти по-производителен.

Реакцията от NVIDIA не закъсня и днес неин говорител заяви, че компанията е поласкана от споменаването ѝ в презентацията на Apple, но без доказателства и бенчмаркове (сравнителни тестове) сравнението е безсмислено.

"Трябва да разберем какви приложения са били използвани. Едно ли е било или няколко различни? Какви драйвъри са били използвани?". Тези въпроси постави Кен Браун от NVIDIA, който поиска да види сравнителни тестове в подкрепа на твърдението на Apple и заяви, че щом новият iPad излезе на пазара на 16 март, те ще си купят бройка с която да направят тестовете лично.

„В един момент ще стане по-ясно каква всъщност е производителността,“ казва Браун. „Засега твърдението на Apple е доста обширно.“

NVIDIA Tegra 3 включва 4-ядрен процесор и 12-ядрен графичен чип, припомня nixanbal.com. Новият iPad от своя страна използва двуядрен процесор и графичен такъв с четири ядра. От гледна точка на спецификациите NVIDIA има преимущество, но след твърдението на Apple е интересно да се видят реални сравнителни тестове на iPad и таблет с Tegra 3.

http://it.dir.bg/news.php?id=10711675

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първото ревю на "The new iPad" - http://mobile.theverge.com/2012/3/14/2870533/ipad-review

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Факт:

In North America there are also two versions of the iPad destined for use with 4G LTE networks, and a model for other parts of the world which will be compatible with 3G HSPA+ networks.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...