Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPad 3: Проблеми помрачават успешния старт


adept

Recommended Posts

iPad 3: Проблеми помрачават успешния старт

Прегряване, Smartcover-поддръжка и WLAN са първите слабости на новата калифорнийска рожба

new_ipad_hero_front.png

iPad 3, наричан официално от Apple "новия iPad", изглежда ще постави нов Старт-Рекорд за калифорнийската фирма. Над 3 милиона таблета намериха новия си собственик още през първия уикенд. Успешния старт обаче изглежда е помрачен от многобройните съобщения посочващи различни технически проблеми в новия таблет. Напоследък зачестяват оплакванията при WLAN обхвата.

Проблеми със Smartcover

През първите дни след старта си, новия iPAD се радваше на положителни мнения от страна на блогъри и специализирани медии. Най-вече беше хвалена прозводителността, благодарение на удвоената памет. Не на последно място овации и получи и новия Retina-Display с по-добрата си разделителна способност, контраст и насищане на цветовете.

Наред с това, започнаха и първите оплаквания от потребителите. Оказа се, че таблета има проблеми с различните Smartcovers, които, както и преди прилепват с магнит към таблета, но не (де)активират Screen-Lock-a. Като причина се посочва една промяна в поляритета на изполчваните магнити във вътрешността на устройството. Проблема се явява най-често при ковъри от външни производители, но засяга и една част от оригиналните ковъри от по-ранна серия.

Apple реагира светкавично на "Heatgate"

Малко след това започнаха критиките от различни клиенти и медии, че новия iPAD загрява значително по-силно от предшественика си. В мрежата започнаха да се появяват различни термоснимки като доказателсто. В интерес на истината, само в редки случаи това загряване може да доведе до затруднения, по-често проблема се изразява в потребителски дискомфорт.

Неочаквано бързо Apple реагира на тази критики и обяви, че предвидената работна температура лежи между 0 и 35 градуса и при отклонения, устроиството се самоизключва. Различни източници обаче съобщават, че таблетите понякога достигат и над 40 градуса без устройството да се изключи. Apple предполага, че проблема вероятно е в неизправност на някои от термосензорите и е поел отговорността да се погрижи за клиентите със дефектни таблети.

Потребители се оплакват от WiFi-Турболенции

Значително по-тежки усложнения изглежда причинява вградения WiFi модул при някой от потребителите.

Според "The Register" Apple е получил лавина от оплаквания, засягащи лош WLAN обхват, ниски скорости на предаване и често разпадане на връзката. Това е сериозен проблем при потребители, които се намират на места с лошо или никакво 3G покритие, а за потребителите на WiFi-only варианта, проблема е повече от сериозен.

Официален коментар от Apple относно задаващия се "WiFi-Gate" все още няма. Тези проблеми напомнят за Антенагейт-а при iPhone , но въпреки това, той не попречи на успеха на iPhone 4S, така, че вероятно няма да попречи на Apple за завладяването на пазара на таблети

(pressetext austria)

Редактирано от adept
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми каже какъв е смисъла от този гейт след всяка втора дума?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...