Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

iPhone 4s - проблем с автофокуса на камерата.


Lion_

Въпрос

Здравейте,

Скоро си взех iPhone 4s и все още се уча. Системата е нова за мене. Вече се появи проблем. Камерата не фокусира добре особено от близко( примерно 10см). Когато взех телефона работеше нормално. Предполагам че проблема е софтуерен, защото се появи след като сложих apps за камерата и apps за сканиране. Правих опити с доста от тях дори и една крашна при инсталацията. Опитвам се да ресторна телефона с версия 5.0.1 тъй като все още няма джейлбрейк за 5.1. Предполагам че рестора ще свърши работа пък ако не здраве да е ще се ходи до Apple.

Данни за телефона:

ActivationState: Activated

ActivationStateAcknowledged: True

BasebandVersion: 1.0.14

BasebandChipId: 5898465

BasebandGoldCertId: 2

BluetoothAddress: 0c:77:1a:1a:5b:9a

BuildVersion: 9A406

CPUArchitecture: armv7f

DeviceClass: iPhone

DeviceColor: black

DeviceName:

FirmwareVersion: iBoot-1219.43.32

HardwareModel: N94AP

ICCID: 8944200008584004016

IMEI:

IMSI:

MLBSerialNumber: DQ520454A99DR42D

MobileSubscriberCountryCode: 234

MobileSubscriberNetworkCode: 20

ModelNumber: MD235

PasswordProtected: False

PhoneNumber:

ProductType: iPhone4,1

ProductionSOC: True

ProductVersion: 5.0.1

ProtocolVersion: 2

ProximitySensorCalibration: CM

RegionInfo: B/A

SIMStatus: kCTSIMSupportSIMStatusReady

SerialNumber:

SupportedDeviceFamilies: 1

TimeIntervalSince1970: 1332583159

TimeZone: Europe/London

TimeZoneOffsetFromUTC: 0

UniqueChipID: 3178410132234

UniqueDeviceID: eac49e2734657f5eb844dec9ff57c4149e8b30ca

Uses24HourClock: False

WiFiAddress: 0c:77:1a:1a:5b:99

Keyboard: en_GB@hw=British;sw=QWERTY

BatteryIsCharging: True

BatteryCurrentCapacity: 92

Телефона е Джейнат с Greenpois0n и му сложих noupdate. След Джейла камерата работеше нормално. проблемите дойдоха като качих Turboscan, JotNot, и още 2 аппс за сканиране и Camera + . Някоя от тези мисля че направи белята. Сега съм ги изтрил всичките.

До момента съм направил следното, но не успях да направя рестор.

reset all settings - чаках го телефона повече от половин час, може и час да е било. Бялото кръгче се въртеше по средата на екрана и нищо друго не се случи и аз изклучих телефона.

Свалих ресторе версията за 5.0.1 билд 9А406 от IClarified, вкарах телефона в DFU режим, но при рестор с Itunes ми даде грешка 3194. Благодарение на Вас видях каква е грешката, в друга тема от този форум. Насочих се към TinnyUmbrela. Първо запазих SHSH като премахнах отметките от " Set hosts to Cydia on Exit" и "Request SHSH from Cydia",Затворих Умбрелата и проверих хост фила, кадето редовете за пренасочване бяха заключени. Вкарах телефона в режим DFU и пуснах Itunes, които разпозна телефона. Използвах същия пакет за рестор както и преди и пак грешка 3194.

Трети опит пуснах TinyUmbrela този път сложих отметки пред " Set hosts to Cydia on Exit" и "Request SHSH from Cydia". Вързах се към TSS Server. Без да затварям TinyUmbrela пуснах Itunes да прави рестор. Телефона беше в DFU режим. След като поработи малко ми даде грешка 1600 и прекъсна рестора.

Намерих инфо в нета че ако Епъл не подписват SHSH и ако прозореца е минал няма как да инсталирам 5.0.1 - но е факт че незнам дали прозореца е минал.

Имате ли идея как да направя рестор с 5.0.1?

Бихте ли ми помогнали да се справя със следната ситуация.

Предварително Ви благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

5 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

Аз имах същия проблем с камерата, от близо изобщо не фокусира и не можеш да снимаш нищо, всичко излизаше размазано, няколко рестора, но без успех. Осравих го в сервиза на Мтел и го смениха с нов. Ако ти е важна камерата, направи чист рестор и виж дали ще се оправи, джейл все ще излезе. Ако не го носи в сервиза да ти го сменят.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

uomoto,

май я видях онзи ден, но бях адски уморен и не съм я дочел. С други думи благодаря в нея са и отговорите. 5.0.1 не се подписва и няма да стане да го ресторна с тази версия. Остава рестор с 5.1.

Аз имах същия проблем с камерата, от близо изобщо не фокусира и не можеш да снимаш нищо, всичко излизаше размазано, няколко рестора, но без успех. Осравих го в сервиза на Мтел и го смениха с нов. Ако ти е важна камерата, направи чист рестор и виж дали ще се оправи, джейл все ще излезе. Ако не го носи в сервиза да ти го сменят.

mi4openev,

Благодаря ти. долу горе това е и моята идея. ДА камерата я ползвам доста, макар че съм разочарован, от това че епъл са премахнали по - ниски резолюции и освен на 8мп на друго не може да се снима.Търсих ,но поне за сега не съм попадал на аппс които да предлага това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Никога е нямало опция за избор на по-ниски резолюции.

  • Харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...