Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Вдигнаха мерника на Apple за книжния картел


arm11

Recommended Posts

ibook.jpg?w=558&h=9999&crop=0

Технологичният гигант Apple и четири водещи издателски компании са готови да уредят чрез извънсъдебно споразумение разследване за нарушаване на правилата за защита на конкуренцията при търговията с електронни книги, съобщи вчера Европейската комисия, цитирана от ДПА и БТА.

"Европейската комисия получи предложения за евентуални ангажименти от Apple и четири международни издателски компании - Саймън енд Шустър (Simon & Schuster), Харпър Колинс (Harper Collins), Ашет ливр (Hachette Livre) и германската Ферлагсгрупе Георг фон Холцбринк (Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck)", посочи ЕК.

Еврокомисарят по конкуренцията Хоакин Алмуния заяви, че преговорите за евентуално споразумение са били "плодотворни", предупреждавайки обаче, че Комисията все още не е решила дали да приеме предложението.

Вчера в САЩ министерството на правосъдието и няколко щата заведоха дело за фиксиране на цените на електронните книги и ограничаване на конкуренцията при продажбите на дребно срещу Apple, Ашет ливр, Харпър Колинс, Макмилън (MacMillan), Пенгуин (Penguin) и Саймън енд Шустър.

Три от издателските компании - Саймън енд Шустър, Харпър Колинс и Ашет са сключили извънсъдебно споразумение с американските власти.

Антимонополното разследване срещу Apple и неговите партньори е инициирано още през миналата година, твърди Блумбърг, цитирана от TechNews. Властите нееднократно са предупреждавали компанията за възможни съдебни преследвания, но преговорите между двете страни за решаване на проблема са завършили с неуспех.

В иска се посочва, че преди да пусне iPad от първо поколение Apple се е договорила с петте издателства да поддържат високи цени на книгите в iTunes Store срещу 30% комисионна от продажбите.

Източник - dir.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бизнеса на Amazon с е-книги видя зор след появата на iPad и сега се разкри споразумение за поддържане на високи цени между Apple и издатели. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...