Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Да поговорим относно т.нар. "Аукционни сайтове"


algor

Recommended Posts

Ходейки си насам-натам из нета, за пореден път попаднах на няколко такива сайта, в които си купуваш "бидове" и с тях наддаваш за дадена стока.

Сещам се колко изгодно изглежда за лаиците, сещам се как човек без да се усети може да метне 100-200 евро, гонейки заветната цел в лицето на някоя изгодна стока и в крайна сметка да му излезе на човек златна покупката.

Гледам бъка с iPhone, iMac, iPad и какви ли още не смартфони и компютри висок клас.

Приключилите аукциони също разгледах и ми е ясно защо човек се изкушава - е как не стои готино да си купиш iMac-а за 52,37лв.

Дали някой си дава сметката, обаче, колко пъти трябва да се "наддаде", докато стигне цената от 1 стотинка до 52,37 лева е друг въпрос.

Идеята на разговора и въпроса ми е знаещите да споделят дали тези никове, които наддават, са реални хора или по-скоро са добре представено програмиране с определените трикове, за да изглежда, че 15-20 души са се втурнали да купят дадената стока и кликат ли кликат?!?!

Защото си направих труда да постоя 20-ина минутки и гледайки какво се случва, наистина имената са едни и същи и се редуват през определено време...

Гугъл знам какво показва за четене, но ме интересуват мненията на хора, на които мога да се доверя и затова питам тук. :cool:

Едит:

bidsw.jpg

Простата сметка показва, че "най-изгодната" покупка сваля цената на въпросните "бидове" до 0,63 лева.

Всеки сам може да сметне на каква стойност "реално" се връзва един iMac, взет на цена 68,43 или един iPhone на цена 18,94.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това са мошенници и ментарджий! Никой не продава за такава цена! Никой! Дори най-неграмотният човек да е ще иска повече! Каква му е изгодата!? Друг е въпросът за човешката алчност и желание с малко пари да си купиш и самолет!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето я простата сметка:

При най-евтиния вариант се купуват 312 бида за 100 евро, т.е. около 0.32 евро за един бид (едно наддаване). Предполагам стъпката на всяко наддаване е 1 ст. Т.е. от началната до примерно 68.43 лв. има 6843 стъпки (бида). 6843 * 0.32 = 2189.76 ЕВРО. Което си е двойна печалба от най-евтиния iMac (почти съм сигурен, че дават такъв).

А това се получава ако всички наддаващи купуват пакети по 100 евро (312 бида), което ме съмнява - при другите пакети печалбата е по-голяма. Не с много, но пак нараства.

Не виждам защо да не е истина цялата работа. Виж, най-вероятно за по-скъпите продукти имат хора, които следят сумата от всички бидове да не е под пазарната цена на продукта и изкуствено наддават с разни никове - но това, признавам си, и аз да съм - и аз бих го правил. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тези 2-3 сайта, които разгледах, хората непрекъснато ръчкат собствениците да пуснат форум към него, но е ясно, че форум няма.

От моите доста познати, приятели, ФБ приятели също, до сега как един не му върза да вземе нещо изгодно и на добра цена, разбира се?

Точно затова и пуснах темата и да видим дали някой няма да се мерне насам и да каже "Аз си купих едикаквоси за едиколкоси пари".

Иначе да, всеки собственик има сметка да има наддаване по-дълго време и да се качва цената.

Из чуждите сайтове как е, дали има някой наблюдение?!?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тя, идеята не е българска :D

Същото е и вероятно "пускат" чат-пат на някой простосмъртен, за да им върви приказка. Елементарен капан за мишки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, идея си нямам да приписвам идеята на някой булгар. :tooth:

Ама разбрах те де - трийте когато пожелаете. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Що бре? Току-виж някой се "похвалил" че е спечелил...с брАда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм купувал телефон от човек , който го беше "купил" от такъв сайт :biggrin: , също така щях да купуваm такъв сайт , когато бяха в зората си , но някак си природата ми не е да печеля по такъв начин . Всичко е ботове и в мига в който някой се закачи с пари, целта е да му се вземат . Наистина си ги купува някой на финала , но е много рядко да е човека , който най-много е загубил/наддал . Идеята, както и първоначално платформата до колкото знам идват от Латвия . Когато започнаха в БГ, най-големия такъв сайт беше именно латвийски и по между другoто , когато започнаха да се появяват други такива подобни , си правеха номера,бутаха/ хакваха си сайтовете един на друг , печелеха си един на друг скъпите продукти които пускат и е такива разни схематични схеми ! До колкото си спомням се правеха доста серизни пари , но за кратко :biggrin:

Редактирано от kawabiker
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...