Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Тим Кук обеща „невероятни“ продукти


arm11

Recommended Posts

0000135190-article3.jpg

Директорът на Apple Тим Кук знае как да се държи в позицията си. На организираната от Wall Street Journal среща на индустрията D: All Things Digital Conference той раздуха очакванията за нови устройства на най-голямата технологична компания в света.

Концернът му се подготвял за пускането на "невероятни" нови продукти, заяви Кук в интервю.

Повече той не пожела да каже и по този начин не стана ясно дали се разработва по-малък iPhone или Apple TV. Вместо това той обеща, да отделя "два пъти повече" внимание на секретността във връзка с бъдещите устройства.

Кук, който участва за първи път в конференцията, след като той наследи поста през август от Стив Джобс, иска да продължи неговата творба. Apple ще продължи да дърпа индустрията напред. „Ние сме затънали в работа и скоро ще покажем някои невероятни неща", обяви той.

51-годишният мениджър получи и рядка възможност да подчертае разликите в начина на управление в сравнение с предшественика си. Неговото наследство включва и корпоративна култура, която цени конфиденциалността във всички области.

Повече прозрачност по социалните теми

Кук обеща в бъдеще компанията да бъде прозрачна по социалните въпроси. Към тях той причислява и условията за труд в Китай, където поведението на Apple привлича силно внимание. Главният изпълнителен директор иска в бъдеще все повече части да бъдат произвеждани в САЩ. Той посочи процесорите и стъкленото покритие на iPhone, които и сега се произвеждат в САЩ и каза: „Ние ще правим толкова от тях, колкото можем". В сравнение с Джобс той отделял по-малко време по темите за дизайна и маркетинга, заяви Кук. За основателя на Apple се твърдеше, че има специална страст към тези области.

Кук отдели малко време и по темата, която занимава технологичният свят в последно време – дали Apple планира да предложи телевизор или да разработи нов вид на гледане на телевизия. Както и при предишни случаи, Кук отклони въпроса като насочи вниманието към съществуващия TV-Box, който може да бъде купен за 99 долара. Той обозначи устройството, което все още е по-скоро нишов продукт, като „област от интензивен интерес за компанията“.

Компанията щяла да продължи да работи по темата и „ще видим къде ще ни отведе тя“, заяви Кук, цитиран от Wall Street Journal. По този въпрос Apple ще провери и дали при продължително навлизане в сферата ще успее „да контролира ключовите технологии“. Все пак Кук не поясни до каква степен базираната в Купертино компания е навлязла в темата.

Изпълнителният директор не изключи и възможността за различни по големина устройства iPhone и iPad. „Няма никакво правило или указание, че трябва да има само една големина. Ако се уверим, че можем да правим различни, това би било чудесно“. Все пак Кук назова и ясен приоритет. Siri – асистентът за гласова навигация, трябва да бъде подобрен при новия модел iPhone. „Има повече неща, които Siri може да прави. Смятам, че ще сте изненадани от онова, което ще преживеем през следващите месеци в това направление“, заяви той.

Сътрудничество с Facebook? Не е изключено!

Кук посъветва публиката да чака новини по темата дали Apple може да си сътрудничи с Facebook. Досега социалната мрежа е слабо интегрирана в iPhone. Взаимоотношенията между гигантите в двете сфери са предмет на клюки в Силициевата долина, преди всичко защото Apple вече има подобно сътрудничество с платформата за кратки съобщения Twitter. „Смятам, че има какво повече да направим с тях“, поясни Кук, визирайки Facebook.

Продължаващите патентни спорове със Samsung и други производители на смартфони предизвикват у изпълнителния директор на Apple чувство на неудовлетвореност. Той защити позицията на компанията си, като посочи необходимостта от защита на собствената творческа работа. Действията на другите компании според него са несправедливи, когато те обвиняват Apple за нарушаване на патентни права, които са необходими за производството на телефони според отрасловите стандарти.

Обикновено притежателите на така наречените стандартни лицензи предоставят права за ползване съгласно справедливи, разумни и недискриминационни условия. "Там има някои неща, които могат да подлудят всеки човек", оплаква се Кук.

Източник - investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...