Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Ултрабуците поумняват


BulgarianSS

Recommended Posts

0000161595-article2.jpg

По една случайност в същата седмица, в която Apple представи своята нова версия на Macbook, Intel покани журналисти за представяне на ултрабуци. При това редица производители показват своите нови устройства, които ще бъдат пуснати на пазара едва след седмици.

Вместо само с еднакви монитори с големина между 11,6 до 13,3 инча, както при първото поколение на ултрабуци с процесори Sandy Bridge, сега факторите, които впечалтяват потребителите, са много повече, пише технологичният блог Golem.de.

При това прави впечатление, че старият спор между отразяващите и матираните дисплеи все още не е решен. Така например един от първите ултрабуци с 15,6-инчов дисплей - Acer Timeline U M5 бе снабден с монитор с висока степен на отражение и 1366 x 768 пиксела. Устройството е предназначено предимно за домашни потребители, заяви Acer, и заедно с оптично устройство ще струва по-малко от 1000 евро.

Антирефлексно покритие имат пък дисплеите на компютърите от Asus, Fujitsu, Samsung и Wortmann / Terra. На пръв поглед екранът на Fujitsu Lifebook U е най-устойчив на отразяването. Ултрабукът, който производителят препоръчва изрично на бизнес клиенти, също е един от малкото модели в категорията, който се предлага с вграден модем за 3G или дори LTE.

Terra на Wortmann, също предназначен за бизнес клиенти и професионалисти, не предлага мобилна връзка, но други опции – Ethernet порт в нормален размер, HDMI и VGA. Аналоговият изход за екран често се ползва в конферентни стаи с по-стари проектори. Незнайно защо обаче устройството идва със само един порт за USB-3.0, въпреки че Ivy Bridge на Intel може да поддържа четири.

Екзотика сред улрабуците е U840W на Toshiba с дисплей 21:9. Той е с диагонал на екрана от 14,4 инча и все пак не предлага пълно HD. Заради високата плътност на пикселите обаче все пак има доста остро представяне на картината. Филми обаче трябва да се гледат записани на твърдия диск или чрез поточно видео, защото няма Blu ray или друго оптично устройство.

Като цяло новите устройства, сред които може да се причислят и тези от серията Zenbook на Asus, показват, че производителите са станали по-готови да експериментират. Ако през последната година беше важно преди всичко да се спазват изискванията на Intel за бързина, издръжливост на батерията, тежест и дебелина, сега е демонстрирана повече индивидуалност, като например осветление на клавиатурата, каквато имат някои модели на Acer и HP, или дискретна Nvidia-GPU, например при Acer, Asus и Lenovo.

Много производители обаче се оплакват, че засега продажбите са по-скоро разочароващи, въпреки че никой не коментира конкретно пазарни дялове. Все пак е ясно, че браншът е много далече от заявената от Intel цел от 40% дял на ултрабуците от целия пазар на лаптопи до края на 2012 г.

Investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...