NikolaKirev Публикувано Юни 20, 2012 Публикувано Юни 20, 2012 (редактирано) Здравейте, От днес в iTunes AppStore-a можете да намерите новото ми приложение. TouriSto е вашият личен пътеводител за Стоте Национални Туристически Обекта на България. Списъкът на обкетите е създаден от Българския Туристически Съюз с цел повишаване на туристическата дейност в България. Чрез приложението TouriSto можете да: • разглеждате обектите в списък или на карта. • получавате информация за туристическите обекти, като местонахожение, цени на билетите и работно време. • "взимате печат" от обектите ако сте достатъчно близо до тях и да получите виртуална значка за посещението на 25, 50 и 100 обекта. • сменяте между български и английски език. http://itunes.apple....83817?ls=1&mt=8 Ще се радвам на препоръки, идеи и забележки по приложението. Ето и няколко промо кода: 7RX6HE4XHXJR TF3XY3KKXKW7 TNKAHPPKFTXA Редактирано Юни 20, 2012 от NikolaKirev 8 Цитирай
killer4o Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 Не съм имал време да го тествам обстойно, защото е сравнително късно, но тези дни ще се постарая да си поиграя с цялостната му функционалност. И все пак, набързо няколко забележки за да ги имате предвид при следващия ъпдейт: - Настройки -> Информация - мисля, че не се казваш Нокола - Настройки -> Информация - "Посети сайтът ..." трябва да бъде "Посети сайта...". - Настройки -> Информация -> Списък на фотографите - Списъкът не е read only, линкът най-долу не е clickable. - Настройки -> Информация -> Списък на фотографите - Мисля, че конвенцията за "Done"/"Close" бутони е да се намират отдясно, а не отляво - не е голям проблем, но е нестандартно. - Обекти -> Детайли за обекта - Уикипедия на български се пише с "я" накрая, също би било полезно вместо търсене да има директни линкове към обектите - предвид, че са само 100, едва ли ще е голям проблем да ги намерите и да ги hardcode-нете - Обекти - Би било удобно да има опция списъкът да се сортира по близост. Знам, че на картата лесно може човек да види кои са най-близките обекти, но ако лесно и бързо да провери кои обекти са в радиус 5-600 метра без да ги цъка 1 по 1 на картата ще е готино. - Профил - Label-a "Име" и самото име на човека не са подравнени и седи малко грозно. Също така, ако направиш Text Field-a прозрачен и махнеш бордера ще остане илюзията, че човек пише върху точките и би изглеждало по-готино. - Профил - мини нотификацията, която ти показва най-близкия обект може би трябва да показва най-близкия непосетен обект. Така като гледам станаха малко много забележките, но като че ли са основно козметични - като цяло приложението е много добре направено и предлага доста готина функционалност, издържано е стилистически и смятам, че сте свършили добра работа с графичния ти дизайнер. Определено заслужаваш петичка. Цитирай
Jekylll Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 Има ли шанс някой ден да го видим и в UK App Store? Цитирай
BulgarianSS Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 Ще съм благодарен на един промо код,ако ти е удобно. Цитирай
kaizera Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 Браво, много полезно приложение. Веднага си го закупих Цитирай
NikolaKirev Публикувано Юни 21, 2012 Автор Публикувано Юни 21, 2012 Не съм имал време да го тествам обстойно, защото е сравнително късно, но тези дни ще се постарая да си поиграя с цялостната му функционалност. И все пак, набързо няколко забележки за да ги имате предвид при следващия ъпдейт: - Настройки -> Информация - мисля, че не се казваш Нокола - Настройки -> Информация - "Посети сайтът ..." трябва да бъде "Посети сайта...". - Настройки -> Информация -> Списък на фотографите - Списъкът не е read only, линкът най-долу не е clickable. - Настройки -> Информация -> Списък на фотографите - Мисля, че конвенцията за "Done"/"Close" бутони е да се намират отдясно, а не отляво - не е голям проблем, но е нестандартно. - Обекти -> Детайли за обекта - Уикипедия на български се пише с "я" накрая, също би било полезно вместо търсене да има директни линкове към обектите - предвид, че са само 100, едва ли ще е голям проблем да ги намерите и да ги hardcode-нете - Обекти - Би било удобно да има опция списъкът да се сортира по близост. Знам, че на картата лесно може човек да види кои са най-близките обекти, но ако лесно и бързо да провери кои обекти са в радиус 5-600 метра без да ги цъка 1 по 1 на картата ще е готино. - Профил - Label-a "Име" и самото име на човека не са подравнени и седи малко грозно. Също така, ако направиш Text Field-a прозрачен и махнеш бордера ще остане илюзията, че човек пише върху точките и би изглеждало по-готино. - Профил - мини нотификацията, която ти показва най-близкия обект може би трябва да показва най-близкия непосетен обект. Така като гледам станаха малко много забележките, но като че ли са основно козметични - като цяло приложението е много добре направено и предлага доста готина функционалност, издържано е стилистически и смятам, че сте свършили добра работа с графичния ти дизайнер. Определено заслужаваш петичка. Хах, да.. наистина има доста козметични забележки, които ще оправя в най-скоро време. Благодяря за изчерпателния списък. Ето още малко промо кодове. Ще се радвм да го rate-нете. TFA37K6N34E3 WH3K6RLTXTPN YETNRRH7PKKR YR4PX33YNT9H RP7XKN76AY6K Приложението не е само в българският AppStore, а по цял свят, така че би трябвало да е налично и в UK. Ще проверя все пак. 1 Цитирай
Гост Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 Браво за приложението! Открих една правописна грешка - като искаш да сложиш печат на обект, който не е наоколо. В pop-up-а пише "Сигурни ли сте че искате да вземето печат от тук?" Има нещо проблеми с ревютата и рейтването - дава ми че трябва да го купя или смъкна първо. Ще пробвам пак по-късно Цитирай
amaret0 Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 Мерси за приложението. Две неща на първо четене: 1) Програмата НЕ е оптимизирана за iPad, в смисъл, не е разпъната, стой все едно е на iPhone 2) НЕ работи Ориентацията на програмата. НЕ може да се завърти в Landscape режим. Само напред с подобни БГ приложения. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 Винаги е така - не можеш да рейтваш нещо, което не си пробвал Цитирай
killer4o Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 Май с промо код ако си я свалил не можеш да я рейтнеш или има някакво бъгче в iOS 6. Ще я препоръчам на моите познати и ще ги помоля те поне да я рейтнат. @amaret0, аз лично не виждам ситуация, в която ще спечелиш нещо от това да я завъртиш в landscape, така че не смятам, че трябва да го има. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 Да, да, рейтваш само ако ръсиш $$$. Иначе рейтинг се прави лесно - подаряваш куп кодове и те качват на върха. Цитирай
inutero Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 Страхотна идея за всички туристи. Харесва ми дизайна, можеш да сложиш различни сменяеми темички, добави още achievments, например CaveMan, ако си посетил всичките пещери и т.н. Цитирай
amaret0 Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 @killer4o, ммм...да речем че съм си закачил таблета на таблото на колата, и си го използвам както за навигация, така и за всичко останало. И едва ли за Portrait ще е удобно. (в 99% от случайте ИНАК го използвам таблета в Landscape също така) Цитирай
killer4o Публикувано Юни 21, 2012 Публикувано Юни 21, 2012 За iPad е ясно, там и без това разликата между potrait/landscape е минимална. За iPhone ми беше мисълта, но сега като каза, вярно, че compatibility режима не позволява въртене и тогава е неудобно. Цитирай
NikolaKirev Публикувано Юли 21, 2012 Автор Публикувано Юли 21, 2012 Здравейте, Днес и утре, TouriSto е безплатно. Ако не сте си го свалили, побързайте Ще се радвам да го Rate-нете и да споделите впечатленията си от него. TouriSto 2 Цитирай
Asen_77 Публикувано Юли 21, 2012 Публикувано Юли 21, 2012 Само като предложение, няма ли да е по интересно ако се сложат реалните печати като снимки на съответните места. Аз имам около 40 и не ми е никакъв проблем да ги сканирам и да ти ги изпратя. Имам познат който има около 70 и мога и неговите да сканирам за да е по-пълна колекцията. Предполагам че лесно от няколко човека ще се съберът всички 100 печата. 2 Цитирай
inutero Публикувано Юли 21, 2012 Публикувано Юли 21, 2012 (редактирано) Да, + снимкова галерия от примерно 5 снимки от всеки обект. Най-лесно може да се сдобиете с такива от Google Earth Редактирано Юли 21, 2012 от inutero Цитирай
NikolaKirev Публикувано Юли 28, 2012 Автор Публикувано Юли 28, 2012 Само като предложение, няма ли да е по интересно ако се сложат реалните печати като снимки на съответните места. Аз имам около 40 и не ми е никакъв проблем да ги сканирам и да ти ги изпратя. Имам познат който има около 70 и мога и неговите да сканирам за да е по-пълна колекцията. Предполагам че лесно от няколко човека ще се съберът всички 100 печата. Да! Мислил съм за това. За съжаление имам сравнително малко на брой печати в моята книжка, но ако някой би ми съдействал бих пробвал да го направя. Ще стане по-интересно наистина. Друг е въпросът със това дали има някакви авторски права върху тези печати, но това може да се говори с туристическият съюз. Благодаря за предложението! Пощата ми е: nikola.kirev@gmail.com 1 Цитирай
netizen Публикувано Юли 28, 2012 Публикувано Юли 28, 2012 Нещо не се локализира добре, няколко пъти програмата ми казва, че не съм достатъчно близо за да взема печат, а се намирам на самото място. Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 29, 2012 Публикувано Юли 29, 2012 Не е от приложението - при рязка промяна на надморската(качване на връх, примерно), телефонът не я засича добре и като резултат дава и странично отклонение. Мърдаш метър-два и чакаш, обикновенно се получава. Цитирай
Asen_77 Публикувано Юли 29, 2012 Публикувано Юли 29, 2012 До седмица ще пробвам да сканирам всички страници и ще ти изпратя всички печати който имам. Имам и доста на самите билети с който съм бил на обектите, така че част от тях ще бъдат и без фон. Ще взема и книжката на познатия с повечето печати и тях ще сканирам. После ще видим кой нямаме и ще ги потърсим при други хора Цитирай
NikolaKirev Публикувано Юли 31, 2012 Автор Публикувано Юли 31, 2012 Нещо не се локализира добре, няколко пъти програмата ми казва, че не съм достатъчно близо за да взема печат, а се намирам на самото място. Мерси за отговора. Наистина е много вероятно да не е от самото проложение, но ще видя какъв радиус съм задал и ще тествам по-обстойно. Все пак ще ми помогнеш доста, ако ми кажеш на кой точно обект се е получил този проблем. @Asen_77 Супер! С нетърпение ще очаквам да ми пишеш. Поздрави! Цитирай
blackadder Публикувано Август 1, 2012 Публикувано Август 1, 2012 При мен също се получи неточно локализиране. В събота бяхме на Белоградчишките скали. Първоначално показа, че най-близкият обект е пещерата Магурата, а при повторно стартиране на приложението, ме попита дали съм сигурен, че искам печат, тъй като обектът не е достатъчно близо. Въпреки това, при повторното стартиране на приложението, коректно беше написало, че Белоградчишките скали са най-близо. И в двата случая бяхме на самия вход на крепостта. Цитирай
Asen_77 Публикувано Август 3, 2012 Публикувано Август 3, 2012 Никола прати ми на ЛС твой мейл за да мога да ти изпратя първата серия сканирани печати от личната ми карта. В последствие ще сканирам и други, но сега е отпускарски сезон и хората с другите карти не са в София Цитирай
x3mbiker Публикувано Август 17, 2012 Публикувано Август 17, 2012 Аз също мога да се включа. Имам 50-51 печата. Най-добре ще е ако се знае кои трябват, щом вече има сканирани. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.