Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Motorola придобива мобилния пионер Psion за 200 млн. долара


BulgarianSS

Recommended Posts

0000136305-article.jpg

Американският концерн Motorola Solutions ще придобие акциите на британския производител на мобилни устройства Psion за 1,36 долара всяка, като сумата е с 45% над цената им при затварянето на борсата на 14-и юни и с 66% над средната стойност за последните шест месеца, пише Wall Street Journal.

Общата сума на транзакцията е около 200 млн. долара. Psion е изобретател на първия ръчен компютър и на мобилната платформа Symbian.

„Вероятността да поемем Psion е убедителна възможност да разширим водещото в индустрията портфолио от мобилни компютри с устойчиви мобилни устройства и мобилни терминали. Ще се увеличи присъствието ни на пазарите, в които работим", заяви председателят на борда и главен изпълнителен директор на Motorola Solutions Грег Браун.

В действителност Psion сега е много изгодна сделка. През 2006 и 2007 г. стойността на акциите на компанията на фондовата борса през по-голямата част от времето бе повече от три пъти над последната цена на затваряне.

Сделката се очаква да приключи късно тази година. Тогава Psion ще стане част от подразделението Enterprise Mobility Computing на Motorola Solutions, което се ръководи от Гириш Риши.

До каква степен продуктите в областите, където офертите на двете компании се припокриват - като баркод скенери - ще бъдат спрени от продажба или ще продължат да се правят, двете компании не обявиха.

Все още не е ясно и какво ще се случи със служителите и офисите на Psion. В момента компанията има около 830 служители, представена е в 50 страни и през 2011 г. е имала продажби за около 273 млн. долара.

Investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...