Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Google имитира стратегията на Amazon


BulgarianSS

Recommended Posts

0000136655-article3.jpg

Новият таблет Nexus 7 на Google изглежда копира ходовете на предшественика си Kindle Fire на Amazon. А дали това не е единственият начин за компаниите да останат конкурентни на пазара за таблети срещу безспорния лидер iPad на Apple, пита риторично в свой анализ MarketWatch.

Изглежда стратегията на Google е да продава новото устройство на изключително ниска цена (може би дори на загуба или на цена около производствената), за да провокира интерес към разрастващата се екосистема на Android. Тя включва магазина за приложения Google Play, социалната мрежа Google+ и платформата за споделяне на клипове YouTube. Компанията планира да пусне в продажба седеминчовият таблет Nexus 7 идната сряда на цена от 199 долара.

„Научавайки урока от Kindle Fire, Google разбра, че единственият начин да победи скъпоструващия iPad, е като се прицели към милионите потребители, които са готови си закупят по-малки и евтини таблети. След това тези клиенти ще бъдат запознати с други Android устройства, услуги на Google и всякакви бъдещи платени видеоуслуги на YouTube”, написа анализатора Джеймс МакКуайви от Forrester Research.Въпреки че операционната система Android беше успешен ход на пазара за смартфони, тя все още е неутвърдена при таблетите. Най-успешното устройство, което за момента може да се изправи срещу струващия 499 долара iPad, е Kindle Fire. Таблетът на Amazon, който се задвижва с Android, не може да надмине лидера, просто защото е приспособен да се „потопи“ в огромния магазин на Amazon за дигитални книги, видео и други стоки.

Всеки технологичен гигант днес - от Apple, Amazon, Google, Facebook до Microsoft, се опитва да привлече колкото се може повече потребители към своите платформи. Единствената цел е да ги примамят на „технологичния“ си остров, от който след това никога няма да могат да си тръгнат. Типичен пример за това е решението на Microsoft да разработи свой собствен таблет, в допълнение на тези, които се произвеждат от партньорите им.

Предстои да видим дали Google ще успее с новия Nexus 7. Но друг въпрос остава да бъде зададен. А именно - дали няма да станем свидетели на таблет и от Facebook?

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...