Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Sony придобива компания за онлайн стриймване на игри за 380 млн. долара


BulgarianSS

Recommended Posts

Японският концерн за потребителска електроника Sony ще придобие компанията за стрийвмане на видео игри в интернет Gaikai за 380 млн. долара, съобщи концернът, цитиран от технологичния блог VentureBeat.

Базираната в Калифорния Gaikai позволява на потребителите да играят традиционни гейм заглавия през различни устройства, като единственото изискване е да имат достъп до глобалната мрежа.

Новината не е изненадваща, защото от май насам има спекулации за намеренията на японския концерн, но едва сега двете дружества потвърдиха официално придобиването.

Не е ясно как придобиването ще се отрази на настоящите партньорства, които Gaikai е сключила с компании като Samsung, LG, Walmart и други, но Sony ще извлече голяма полза от сделката, пише VentureBeat. Японците ще разпространяват игри през различни устройства от стандартната конзола PlayStation 3, през преносимата PlayStation Vita, до директно към включен в интернет телевизор. Идеята е постепенно да бъде заменен специализирания геймърски хардуер с услуги изнесени в "облака". Тоест игрите се пускат и обработват визуално в някой отдалечен дата център и достигат до потребителите чрез глобалната мрежа.

Японците ще се сдобият и с много добре разработена софтуерна платфрома – нещо, което винаги е затруднявало технологичния гигант. Стъпката може да се окаже и решителна за опитите на компанията да възвърне загубените си позиции в гейм индустрията пред конкурентите от Microsoft и Nintendo.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...