Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Тръгва БГ мобилно приложение за поръчка на такси


Kontrero

Recommended Posts

549537_375_282.jpg

Първото приложение за поръчка на такси, създадено от българска компания, ще се появи у нас през месец юли.Според създателите си TaxiMe ще предложи бързо, лесно и безплатно поръчване на такси чрез мобилен телефон с Android или iPhone.

Първоначално приложението,което може да се изтегли от

тук, ще бъде активно само за района на София, тъй като "тук са базирани основните ни партньори - големите таксиметрови компании, телекомите и корпоративния бизнес, както и защото според статистиката в София има най-много потребители на мобилни телефони с операционна система Android и iPhone”, коментира Христо Чернев,изпълнителен директор на TaxiMe.

Приложението, което е напълно безплатно, е било разработено през последната една година. Според създателите си то е първото приложение в България. С него ще може да бъде проследена поръчката в реално време – всеки потребител на услугата ще може да проследи на карта в приложението на поръчаното такси във всеки един момент.

Наред с това разработчиците гарантират сигурността на поръчката – такси услугата ще бъдe предоставянa само от подбрани, лицензирани такси компании и водачи.

Може би най-интересното преимущество на приложението TaxiMe ще бъде възможността всеки потребител да оценява водача на таксито, което е ползвал. Това би подобрило качеството на услугата, тъй като рейтинг системата ще дава преимущество на доказано най-добрите водачи.

Source:

iNews.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Звучи много добре и наистина полезно за хора, които ползват такси услугите. Рейтинг системата, обаче, ще си каже своето, като знам 90% от шофьорите на какво приличат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз мисля че тая програмка ще е много полезна но шофьорите в БГ на таксита сподер мен не са на нивото на което са в Европа... Все пак това е едно начало :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда страхотно като идея — да го видим и като реализация.

Не смятам, че шофьорите в случая имат общо с темата. Смятам, че е без значение дали един и същи водач, ще ви вози след заявка по телефон, мобилно приложение, стоянка или спрян в движение. В случая става въпрос за начина на заявка, а не за VIP услуга. Все едно водачите на таксита да искат всички притежатели на смартфон, ползващи приложението, да отговарят на определени изисквания :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Май не ме разбра, говоря като цяло, едва ли ще има човек който ще каже... таксиметровите услуги в БГ са мнооого добри... просто няма шанс... но с това нещо, услугите предлагани именно от такситата се увеличават и това е на добре.... :smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Приложението изглежда приятно като идея-ще се види самата му реализация каква ще бъде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Утре имам среща с г-н Христо Чернев и ще драсна по - детайлно за какво иде реч. За останалото - поживем, увидим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е чудесна! Особено съм дововолен от рейтинговата система. Неведнъж съм се обаждал да подавам оплаквания от шофьори, които не си поддържат такситата чисти и в добър вид, а като вземат и да пушат или да удължават пътя и се налага да ги коригирам...Най-важното обаче е таксиметровите компании да осъзнаят ролята на оценката на потребителя и да си стягат изискванията за водачите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Водачите също ще оставят отзив за клиентите, що за стока са :) Така че услугата е взаимна ;)

Лошата новина: приложението за iOS няма да е активно известно време, поради слабото разпространение на платформата между шофьорите на таксита. Ще работи на андроид обаче - много таксита имат таблети с тенекията, а наличието на смарт уред и интернет е необходимост за да работи услугата. В това отношение ще е леко ограничена услугата, защото както се досещате, шофьорите на таксита са далеч от понятието състоятелни и закупуването на смартфон/таблет е сериозно вложение в тази социална група. Поне в началото, наличието на свободни за заявки таксита няма да е голямо, като няма да са от конкретна компания, а ще бъдат подбрани от повече такива, возещи на средните за пазара цени. Как ще се подобри услугата такси/клиент, ще зависи изцяло от вас, като в добрия вариант, няма да има значение от коя фирма е колата, а само какво качество на услугата предоставя и дали е на коректна цена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво значение има на каква платформа работят таксиджиите? Така или иначе андроид или iOS е само клиента.

Поне аз си го представям че ще има различни клиент приложения за потребители, шофьори и оператори на такси компании, като системата би трябвало да работи независимо дали използваш клиент за андроид, iOS или уеб. Та в тоя ред на мисли могат да ограничат шофьорите и операторите да работят на една платформа, но крайния потребител трябва да ползва каквото си иска.

Редактирано от lambreto
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам може би операторите на такси компаниите няма да имат нищо общо с програмката. Щом ще са включени шовьори от различни фирми, значи като пуснеш заявка за такси през своя телефон, на таксиметровите шофьори ще им се появява поръчката на техния си телефон/таблет и те ще се отзовават ако решат. За това сигурно се има предвид, че повечето таксиметрови имат андроида щото е по-евтин и за сега щяло да работи първо на тази платформа. Поне аз така си го обяснявам, но ако е така ще е тъпо и безсмислено. Някой по-запознат да каже.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако е така, то ще е ненадеждно и тъпо.

Няма да разчитам на някой, ако благоволи да мине да ме взема. През оператора е по-добре и по-официално. Няма да забравя един бакшиш-отворко, как на въпроса ми, ще ме закара ли до определено място, което не бе близо, ми отговори " Ооооо, до там не ми се ходи" :get-crazy:

И после ще разчитам този каиш да му се ходи и да ми отговори през приложението.... :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само Людмил разбра май. Схемата е такава, ще се включат хора с желание за работа, за да няма случки като с Любо, адресът ще отива при най - близкия шофьор, останалото зависи от вас. И пак ще кажа: за iOS няма да тръгне веднага, причината я написах.

Информацията е от автора на идеята/приложението Христо Чернев. Системата е функционална, просто ще трябва време за да се включат коли в схемата.

Какво значение има на каква платформа работят таксиджиите? Така или иначе андроид или iOS е само клиента.

Според теб, таксито как ще приеме заявката, по домофона ли? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се стува, че това не може да е причина, а оправдание защoто още не са написали клиент за iOS.

Не знам по домофона ли ще приемат заявки, но аз примерно като туитна нещо не ме интересува другите дали ще го прочетат от айфон, андроид, уиндоус или през браузър или сири ще го диктува по домофона. :smile:

П.С. Според мен без оператори няма да стане. А и примерно аз ако искам да дойде не най-близия таксиджия, а най-близкия с рейтинг по-голям от еди колко си, кво правим?

Редактирано от lambreto
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добра идея, лоша реализация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ламбрето, за това иде реч точно, да искаш такси с рейтинг и да идва най - близкия с хикс броя звезди рейтинг ;) Пак и пак казвам: малко бакшиши има с iOS и за тях няма да работи, не за теб. Да, поръчва се с клиентска програма, но пък същата тази програма се активира като таксиджийска чрез въвеждане на код. Поръчката идва в таксито като пуш месидж.

@profusion, харесва ми мнението ти. Реализацията тепърва започва, а ти вече я квалифицира...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не сме го пробвали още, за да кажем че реализацията е лоша. Само си чешем езиците за момента. Току що видях на сайта има линк "Driver App за такси компании". Значи все пак и операторите ще са в играта.

@Alxx не съм те разбрал значи, бакшишите не ме интересува какво ползват стига аз да го ползвам през айфона

Редактирано от lambreto
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, под такси компании се разбира шофьори - може би не знаеш, но повечето коли всъщност са ЕТ-та и оперират самостоятелно, плащайки за търговската марка на някоя фирма(много често изплащат кредит за кола към същата фирма). Именно това е идеята на приложението - да премахне монополната зависимост от компаниите, както и чрез рейтинга да тушира некоректните таксита. Така или иначе разликата в тарифите на повечето масови фирми е две - три стотинки на километър и дебелите разлики идват от шофьорите измамници. Без значение какъв е стикерът на вратите, да получиш добро обслужване и чрез поръчката да стимулираш добрия шофьор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Алекс всичко изглежда добре но е като да раздадеш на чистачките GPS за да видят къде са чистили и къде не. Ако гледаме 90% от такиджиите и манталитета им работата е мъртвородена. LUBECA е доста прав.

(лично мнение)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нужно ли е да подчертавам, че ти ще търсиш услугите именно на останалите 10%? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Alxx е прав.. не може винаги с негативизъм да се случи пролетта, все пак са останали хора в тази сфера на услугите които ще предложат читава услуга, и точно тези ще спечелят чрез това приложение.. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...