Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Бил Гейтс: Surface може да е пример за Apple


BulgarianSS

Recommended Posts

0000136991-article.jpg

В почти едночасово интервю за известния американски журналист Чарли Роуз Бил Гейтс нарече наскоро представения от Microsoft таблет Surface "новаторски" и заяви, че той надминава iPad на Apple със своята функционалност. Гейтс смята за „възможно и дори вероятно“ Apple да се фокусира в бъдеще върху Surface на Microsoft и да разработи подобно устройство.

Първоначално разговорът с журналиста Чарли Роуз се върти предимно около благотворителна дейност на основателя на Microsoft, особено около преживяванията му в Индия. През втората половина на разговора обаче става дума за Microsoft и продуктите на концерна.

На специфични въпроси, свързани с предисторията на таблетите, Гейтс заяви, че предишните предложения на Microsoft за таблети са "почти достатъчно добри", но просто не са успели да надминат определена граница. Той признава също, че с iPad Стив Джобс е надхвърлил този праг и по този начин е създал атрактивно и успешно устройство: „Той направи нещо по-добре от мен - времето за пускане на техническия проект, как всичко беше събрано... Произведените преди това от нас таблети не бяха толкова тънки, толкова привлекателни, колкото онези, които дойдоха след това".

Вертикална интеграция, въведена по този начин от Apple, се дължи на новите формиращи фактори, смята Гейтс. Но дори и собственият таблет на Microsoft не изключвал продължаване на доброто сътрудничество с хардуерния партньор. „Може да имаме най-доброто от двата свята. Може да се създаде една разнообразна екосистема от производители и същевременно изключителни устройства, с които може да се покаже какво прави разликата между таблет и PC", твърди той.

Според Гейтс Surface слива медийния таблет с продуктивните настолни компютри. „Сега Microsoft има нещо, което може отново да промени правилата", казва той. "Вие вече не трябва да правите компромиси. Можете да получите всичко в едно устройство, което ви харесва в таблета и всичко, което ви харесва в компютъра".

„Дали Apple ще промени своя подход и ще създаде устройство, подобно на Surface“, умишлено пита Роуз. „Това е преждевременен въпрос, защото първо пазарът трябва да oпредели успеха на концепцията“, заявява предпазливо основателят на Microsoft. В следващото изречение обаче казва, че счита това за "много възможно" и назова пускането на Surface "новаторско събитие".

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо мислех да се изхиля иронично, но се замислих и не го направих. Защо ли? Много просто: Сърфъс има две хардуерни версии. Едната е RISC базирана(процесорът и чипсетът са като в портативните уреди с iOS, Android и т.н., въобще мобилни платформи), другата е CISC(с Intel Atom, т.е.пълноценно PC, е, почти де:) ). На теория втората версия би могла да прави всичко, със всичко и да влачи всякакъв PC софтуеър. Ако не броим зомбираните юзъри, на Епъл ще им припари(поне докато има трезвомислещи), защото този таблет ще даде правото на избор: виждам как ентусиасти няма да подминат и ще направят линукс дистро за таблета, а защо не и XP, хакинтош и т.н...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да,втората версия е доста интересна,ще видим какво ще излезе от нея :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едната е RISC базирана(процесорът и чипсетът са като в портативните уреди с iOS, Android и т.н., въобще мобилни платформи), другата е CISC(с Intel Atom, т.е.пълноценно PC, е, почти де :smile: ).

Втората не е с Atom, а е с i5 (ivy bridge) :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някъде ми се видя Атом, нищо де, по - добре ;)

Едит: Мдам, ето http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_surface

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка пак се стигна до разбирането дали дадения хардуер да работи само с определен софтуер или с много различни дистрибуции. Мисля че историята ни показва дали Бил Гейтс ще познае и Apple ще пусне подобно устройство и отговорът е не.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Историята е показала, че Apple няма да пусне устройство, което да разботи с различни платформи въпреки досегашния успех на концепцията на Microsoft. Ама ти нали обичаш "да си переш" по потребителите на този форум. "Сакън" някой да не напише думата Apple в изречение започваш като .....мет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пу,зор да спориме за глупости - времето ще покаже какво ще се случи. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...