Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Blackberry App World с 3 млрд. сваляния


BulgarianSS

Recommended Posts

През последните шест месеца в онлайн магазина за приложения на Research In Motion - Blackberry App World, са били регистрирани над 1 млрд. тегления, тоест средно по 2,5 млн. на ден. Това значи, че общият брой на свалянията от пазарния старт на 1-и април 2009 г. е 3 млрд. броя.

Колекцията включва около 90 000 приложения за смартфони BlackBerry и таблети PlayBook с тяхната операционна система Playbook OS. Apple със своя App Store успя до март с около 650 000 приложения да реализира 25 млрд. изтегляния. Google обяви миналия месец, че в Google Play на разположение са 600 000 приложения, а до този момент има 20 млрд. изтегляния.

Research In Motion обяви за първото фискално тримесечие нетна загуба от 518 млн. долара (412 млн. евро) или 0,99 долара за акция. Спрямо предходното тримесечие загубата се увеличава с 393 млн. долара. Приходите между началото на март и началото на юни спадат с 33% до 2,8 млрд. долара (2,2 млрд. евро).

Освен това канадският производител на телефони обяви, че следващото поколение на мобилната операционна система BlackBerry OS ще бъде готова едва в началото на 2013 г. Заради отлагането на премиерата на смартфоните BlackBerry 10 от втората половина на 2012 г. за началото на 2013 г. RIM е все по-зависима от собствените си парични активи. В отговор на това компанията обяви програма за строги икономии, която предвижда и уволнението на 5000 служители до края на фискалната 2013 година.

Според главния изпълнителен директор Торстен Хайнс платформата BlackBerry 10 продължава да има най-висок приоритет. "За развитието ѝ неуморно работи екип от разработчици на RIM, за да се гарантира качество и надеждност на платформата, и аз няма да подложа продукта на риск, като го представя твърде рано", казва той. "Убеден съм, че първият смартфон BlackBerry 10 ще представи революционно ново преживяване".

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...