Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Google е заплашена от глоба в размер на 22,5 млн. долара


BulgarianSS

Recommended Posts

Американският интернет гигант Google Inc. ще плати в рамките на съдебно споразумение глоба в размер на 22,5 млн. долара заради обвинения, свързани с нарушаването на настройките за поверителност.

Както пише Wall Street Journal, гигантът в търсенето е обвинен, че не взима под внимание настройките за поверителност на потребителите, които използват браузъра Safari на Apple Inc.

На потребителски iPhone-и, iPad-и и компютри са били инсталирани без позволението на потребителите т. нар. „Third Party Cookies“ - малки данни, с които поведението в мрежата може частично да бъде следено. „Бисквитките“ се опитват да заблудят браузъра Safari и по този начин надзирават и потребители, които по принцип се стремят да предотвратят такова проследяване.

В своя защита интернет концернът подчерта, че се е наложило да заобиколи общите условия за ползване на Safari, за да даде на регистрираните потребители на Google пълната функционалност на услугите си.

Според Wall Street Journal евентуалното заплащане на 22,5 млн. долара би било най-високата санкция, налагана някога от Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) за една единствена компания.

В началото на 2011 г. Google се споразумя с регулаторните институции на САЩ, разследващи проблемите, свързани с неприкосновеността на информацията, появили се в нейната социална мрежа Buzz. Тогава Google се съгласи да провежда политика на пълна неприкосновеност на данните на своите потребители и да допуска властите да извършват независими одити на тази политика на всеки 2 от следващите 20 години.

Стартирала през февруари 2010 г., Buzz използваше първоначално контактните списъци с имейли на потребителите на Gmail, за да създаде мрежата си от контакти, които останалите хора, които не ползват пощата на Google, можеха да виждат. Това създаде голяма бъркотия, коментира агенция Ройтерс.

FTC реши, че Google е измамила своите потребители, карайки ги да вярват, че могат да се откажат от участие в Buzz. Данни на тези потребители обаче, които са се отписали от мрежата, все още присъстват в някои нейни части. Междувременно компанията взе решение да закрие Buzz.

Акциите на Google приключиха вчерашната си търговия на NASDAQ при цена от 586,01 долара за брой.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...