vasil67 Публикувано Юли 20, 2012 Публикувано Юли 20, 2012 Привет на всички, бих искал да споделя случка, сполетяла ме преди няколко месеца. Нека да се знае какво се случва, нека и така да използвам случай да ви питам за съвет, какво се прави нататък.... Всичко за мен започна с получаване на писмо от кредито-събирателна фирма за съществуващи задължения към мобилен оператор наречен `Космо България Мобайл` ЕАД някъде в началото на годината. От проведените разговори става ясно, че има сключен договор, `валиден` по техни думи преди 2 години и съществуват неплатени сметки за определена сума - трицифрена. Разбира се в него има данни по лична карта, място на сключване, подпис ... питам се от къде ги имат, след като аз в офис техен не съм стъпвал... Следва разбира се жалба към тях , жалба към Икономическа полиция и хоп каква изненада, получавам копие от този договор с фалшифициран подпис, няколко седмици по късно след проведен разпит и образец на почерк и подписи в полицията и проведена експертна справка идва и становището им, че съществуват данни за злоупотреба с личните данни. Питам аз какво следва от това ... това си е престъпление по мое мнение, за което се полага някакво наказание, нали !? Цитирай
BulgarianSS Публикувано Юли 20, 2012 Публикувано Юли 20, 2012 Консултирай се с адвокат,принципно би трябвало да можеш да ги осъдиш за тази работа. Цитирай
vasil67 Публикувано Юли 20, 2012 Автор Публикувано Юли 20, 2012 Мислех Защита на потребителите и Комисията за защита на лични данни. Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 20, 2012 Публикувано Юли 20, 2012 Фалшифицирането на подпис и нерегламентирана употреба на лични данни с цел материална облага е престъпление. Адвокатът ти да сезира прокуратурата, делата за обезщетяване после. Иначе -да, пиши и на двете комисии, но не забравяй че те не предприемат наказателно преследване. Цитирай
vasil67 Публикувано Юли 20, 2012 Автор Публикувано Юли 20, 2012 Ок , благодаря, ще им драсна няколко писъмца. То в писмото пише, че е образувана преписка по чл. 309 ал.1 от НК и е уведомена Прокуратурата. Вероятно няма да бъда уведомен как се развиват събитията. Адвокат ще е нужен май май . Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 20, 2012 Публикувано Юли 20, 2012 Напротив, след като си засегната страна са длъжни да те уведомят. Адвокатът по - скоро ще ти е нужен като компетентно лице за оценка какво обезщетение може да поискаш в делото и на какво правно основание да го искаш, останалото е ясна работа. Зависи все пак прокуратурата какви доказателства ще събере(и срещу кого) и до какво ще доведе това в съда - т.е. ще има осъдителна присъда срещу глобул(трудно), срещу техен представител или срещу конкретно лице(обикновенно вече бивш служител, уволнен за "уронване на престижа"). Ако престъпилият закона е бил служител на космо мобайл към момента на извършване на деянието - трябва да водите делото срещу тях, до дупка, тъй като той е бил техен служител. Трябва да си понесат отговорността за назначаването му, тъй като изгодата от престъплението е както за него, така и за фирмата. 1 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Юли 20, 2012 Публикувано Юли 20, 2012 Абсолютно,ако искаш да доведеш нещата до край-без адвокат няма да мине работата. Цитирай
vasil67 Публикувано Юли 20, 2012 Автор Публикувано Юли 20, 2012 Много благодаря за съветите, точно това ми трябваше, за да се ориентирам в ситуацията, разбира се ако е интересно до какво и къде ще стигне това, ще споделя по нататък Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 20, 2012 Публикувано Юли 20, 2012 Ако искаш, пиши на Сладичък за съвет 1 Цитирай
Lyudmil Публикувано Юли 20, 2012 Публикувано Юли 20, 2012 Аз само не разбрах ти някога имал ли си карта на договор към Глобул? Купувал ли си телефон от някоя верига магазини, която да ти го е продала на преференциална цена т.к е с договор към глобул и ти да не си се усетил и за това да ти текат някаква задължения от месечните такси? Цитирай
vasil67 Публикувано Юли 20, 2012 Автор Публикувано Юли 20, 2012 Не, никога не съм бил техен клиент. То по тоя договор няма постъпило никакво плащане, взет е телефон, някаква нокия, говорено е предимно с чужбина около месец и за не плащане е прекъснат, като задълженията са прехвърлени след време на Кредитреформ. Това не е като да минаваш от един план към друг да разнасяш лизинги, да правиш врътки и пазарлъци за цени и минути. Цитирай
Lyudmil Публикувано Юли 20, 2012 Публикувано Юли 20, 2012 Тоя телефон ти ли си го взел или случайно откри като ти се обадиха от кредитереформ? Цитирай
vasil67 Публикувано Юли 20, 2012 Автор Публикувано Юли 20, 2012 Май само ти не си разбрал ... Цитирай
Lyudmil Публикувано Юли 20, 2012 Публикувано Юли 20, 2012 Абе аз много добре разбрах, но те питах, защото миналата година един мой съсед-глупак се оплакваше от същото и се беше нахъсал да ги съди. След като го поразпитах, се оказа, че "глупакът" отишъл в Германос и си купил някъв Сони-Ериксон с 200лв отстъпка, естествено, защото е с договор към Глобул, а той дори не разбрал и така започнали да му се трупат задълженията от месечните такси и накрая му се обадили точно от фирма за събиране на вземанията. Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 21, 2012 Публикувано Юли 21, 2012 Люси, чети му постовете по - подробно. Дал ти е отговора, още преди да си напишеш поста с питането. Не, никога не съм бил техен клиент. То по тоя договор няма постъпило никакво плащане, взет е телефон, някаква нокия, говорено е предимно с чужбина... "ВзеТ", не "взеХ"... 1 Цитирай
alex.7777 Публикувано Януари 9, 2013 Публикувано Януари 9, 2013 Случаят е следния:Преподписах днес ТЕКУЩИЯ СИ ДОГОВОР С гЛОБУЛ, дадоха хубави условия по глобулънлимитед, хубава месечна такса и т.н..до тук всичко е ок, прибирам се в къщи, отварям си торбичката с договора и....изненада Нокия 100 плюс още една активирана карта и то на фирмата ми......съответно се звъни в офиса от коѝто ми натресоха нов абонаментен план плюс моя настоящ за 9,90 на месец за 24 месеца.....познаѝте какво казват; на фирма не може да се откажете от новия договор, а само за частно лице до 30 дневен срок, утре ще звъня на КЗП, но искам да чуя и вашите мнения......благодаря за вниманието ви Цитирай
pepo1919 Публикувано Януари 9, 2013 Публикувано Януари 9, 2013 До колкото съм запознат,КЗП е само за физически лица! 1 Цитирай
alex.7777 Публикувано Януари 9, 2013 Публикувано Януари 9, 2013 Да сигурно е така, колега, но използваѝки личните ми данни умишлено са направили договора на фирмата, за да не мога да се откажа. Самоинициативно, без да се упомене фирмата ми са изготвили договора и аз го подписвам успоредно с предоговарянето на настоящия си договор Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 10, 2013 Публикувано Януари 10, 2013 Ако не си чел под какво точно се подписваш - със здраве да го ползваш Ако под договора за нокията няма подпис(или поне твоят) - сигнал до КРС, прокуратурата(за фалшификация) и бегом в търговския съд. 1 Цитирай
Asen_77 Публикувано Януари 10, 2013 Публикувано Януари 10, 2013 Всичките лъжат и ти дават да разпишеш 15-20 листа. Едва ли са толкова "глупави", че да не са му дали и този лист да се подпише. Все пак са специалисти в областта. И това не само във офисите на операторите, ами и при всичките им партньори. Цитирай
alex.7777 Публикувано Януари 10, 2013 Публикувано Януари 10, 2013 Не ми се занимава и нямам излишни нерви и време да ходя да се съдим, аз съм си виновен, като не гледам кво разписвам..........сега малката ми ще си има Нокия 100 и маѝка и ще може да я проверява всеки момент, къде е 2 Цитирай
s0urce Публикувано Януари 16, 2013 Публикувано Януари 16, 2013 (редактирано) Аз имам един друг казус с питане Майка ми отива във Глобул ОФИС на ГЛОБУЛ преподписва си договорът + програма за лоялен клиент сменя тарифният план но не и издават договор това както и да е минава се време и тя решава да си го поиска но от същият офис и казват че не могат да и дадат копие от него? какво да правя “?" Решил съм да ходя да дигам патардия и то голяма Редактирано Януари 16, 2013 от s0urce Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 16, 2013 Публикувано Януари 16, 2013 Няма такъв филм "не могат". А, защо майка ти няма свое копие, след като е в минимум два екземпляра? Цитирай
asen4o0 Публикувано Януари 16, 2013 Публикувано Януари 16, 2013 (редактирано) Щото някой отнесен служител 2 години по-голям от мен не й го е дал. Sent from my iPhone 4S using Tapatalk Редактирано Януари 16, 2013 от asen4o0 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.