Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple продължава да мачка конкуренцията при таблетите


Kontrero

Recommended Posts

587026_375_282.jpg

Според данни на маркетинговите анализаториIDC световните доставки на таблетни компютри за второто тримесечие на годината са достигнали до 25 млн. бройки. Така пазарът в тази ниша е отбелязал сериозен ръст от 18,7% в сравнение с първото тримесечие на 2012 г. или с 33,6% в сравнение с периода април-юни година по-рано.

Анализите сочат, за осмо поредно тримесечие най-скъпата технологична компания в света – Apple, продължава да е безапелационният лидер на пазара, продал повече таблети от всички останали компании взети заедно.

Базираният в Купертино гигант е доставил рекордните 17милиона iPad-a, с което бележи ръст от цели 11,8 млн. бройки в сравнение с първото тримесечие на годината. Така към момента Apple държат близо 68,2% от световния пазарен дял на компактните сензорни компютри.

Анализът на IDC показва, че Samsung също отчитат сериозен растеж. Корейската компания е удвоила продажбите си в сравнение предходните три месеца до 2,4 млн. устройства. Така Samsung e заела 9,6% от световния пазарен дял.

Третите в класацията – Amazon, чийто Kindle Fire за момента е достъпен само за американския пазар, е доставила 1,2 бройки от таблета. На четвърто място са Asus с 855 хил. продадени устройства.

В челната петорка влизат и Acer, чиито продукти отбелязват сериозен спад. За второто тримесечие компанията е продала малко над 385 хил. бройки, което е почти двойно по-малко от продажбите, реализирани за същия период година по-рано.

Source:

iNews

kontrero

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Третите в класацията – Amazon, чийто Kindle Fire за момента е достъпен само за американския пазар, е доставила 1,2 бройки от таблета.

Как са успели да го срежат на 5 и да вземат 20% от тоя таблет, че и да успеят да го продадат, не знам? Дайте повече информация, ще е полезно на всички! :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...