Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

На Apple и Samsung се падат...108% от печалбата при смартфоните


BulgarianSS

Recommended Posts

Ако тази тенденция се запази, за останалите конкуренти ще е все по-трудно да стъпят на краката си, показва анализ на Canaccord Genuity

0000138495-article3.jpg

Американската технологична компания Apple и най-големият в света концерн за потребителска електроника Samsung обират лъвския пай от печалбата в бизнеса със смартфони. Според изчисления на анализатор от инвестиционната банка Canaccord Genuity през второто тримесечие на 2012 г. на двете компании общо се падат 108% от оперативната печалба на бранша.

Делът е по-висок от 100, тъй като конкурентите Research In Motion, Nokia, Motorola и Sony в този времеви отрязък са регистрирали значителна оперативна загуба.

„С Apple като лидер на пазара на смартфони от най-висок клас и увеличаващия се дял на Samsung, на конкуриращите се производители на оригинално оборудване (Original Equipment Manufacturer) ще става все по-трудно да се справят с тези доминиращи доставчици", се казва в писмения доклад на Т. Майкъл Уолкли.

Данните потвърждават една тъжна истина в бранша на мобилните телефони – едва ли някой доставчик ще успее да оживее, ако двата гиганта задържат за продължителен период от време по-голямата част от печалбата. Предвид и все по-засилващия се натиск от страна на китайските Huawei и ZTE в по-ниския ценови сегмент за останалите конкуренти ще е все по-трудно да стъпят на краката си.

Според Canaccord Apple държи 71% от оперативната печалба, въпреки че пазарният му дял в световен мащаб е едва 6,5%. Делът на Samsung в печалбата на бранша при пазарен дял от 25% се повишава до 37 на сто.

Освен Apple и Samsung само HTC може да се радва на положителен баланс. Оперативната печалба на тайванците обаче е по-ниска от преди година. HTC може да се наслади на широка подкрепа от мобилните оператори, но смартфоните от серията One не се радват на радушно търсене от страна на крайните потребители.

Очаква се през третото тримесечие Samsung да увеличи дела си, след като вече пусна на пазара своя нов флагман Galaxy S III. По всяка вероятност Apple ще отговори на това с представянето на новото поколение iPhone, като резултатите ще са видими през четвъртото тримесечие. Освен това Уолкли смята, че доминацията на мобилната операционна система на Google ще се засили за сметка на Blackberry и Symbian.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...на двете компании общо се падат 108% от оперативната печалба на бранша

е те това 108% ако някой може да ми го обясни ?!?!?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Nokia, RIM, а и други отчитат отрицателна печалба, та от там (в статията е обяснено във втория параграф).

Редактирано от killer4o
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каквато и загуба(отрицателна печалба да регистрират) - има две понятия печалба и загуба и те никога не се смесват - едното е едно другото е друго.

Този втори параграф - който журналист го е писал, да ходи да се гръмне - или поне на елементарни курсове по счетоводство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според изчисления на анализатор(???) от инвестиционната банка Canaccord Genuity

На тия да не им е продавал, пардон, преподавал Дянков?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...