Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Процесът между "Епъл" и "Самсунг" във финална фаза


Alxx®

Recommended Posts

Гигантският патентен процес в Калифорния между "Епъл" и "Самсунг" навлезе в последната си фаза, като съдебните заседатели се готвят за разискванията по досието, което може да има огромни последици за пазара на таблети и смартфони.

Съдийката Луси Кох започна да чете инструкциите за съдебните заседатели, докато адвокатите на двете страни преглеждаха за последен път аргументите си.

Журито трябва да започне разискванията в сряда, за да изясни взаимните обвинения, които си отправят двете страни в най-големия от десетилетия насам процес за нарушаване на патенти в САЩ.

"Самсунг" има повече какво да губи. "Епъл", която я обвинява, че е копирала важните части на нейните популярни телефони iPhone и таблети iPad, отправя иск за 2,75 милиарда долара и иска да й забрани да продава някои от своите продукти в САЩ.

Южнокорейската компания обаче също обвинява американската, че е нарушила някои от нейните собствени патенти и на свой ред настоява за до 422 милиона долара.

Компаниите подкрепиха обвиненията си със стотици страници документи и свидетелствата на многобройни експерти по време на десетте дни съдебни заседания през последните три седмици.

В един момент съдийката Кох дори попита адвокат на "Епъл" дали не е пушил крек, когато предложи да бъдат изслушани повече от 20 свидетели само в едно заседание.

Съдийката също така поиска миналата седмица от ръководителите на двете компании да се опитат да преговарят и да "се помирят", преценявайки, че аферата крие "рискове и за двете страни".

Адвокат на "Самсунг" потвърди в понеделник, че шефовете на "Епъл" и "Самсунг" Тим Кук и Куон О-Нюн са говорили по телефона, но без да уредят спора си.

Според данни от второто тримесечие на годината, "Самсунг" е лидер на пазара на смартфони с 50,2 милиона продадени бройки в световен мащаб, докато "Епъл" е продал 26 милиона iPhone. При таблетите позициите са разменени – южнокорейците са продали само 2,4 милиона, докато iPad е бил продаден в 17 милиона екземпляра. /АФП /

Превод: Вести.бг

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Калифорнийски съд задължи Samsung да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple

Поне засега победител в съдебния спор между технологичните гиганти Apple и Samsung се оказва американската компания. Съдът в САЩ реши, че южнокорейците са нарушили патенти за смартфони и таблети.

Така Samsung ще трябва да плати на американския си конкурент над 1 млрд. долара обезщетение.

Съдебните заседатели в Сан Хосе, щата Калифорния, разгледаха около 700 жалби за различни нарушения от страна и на двете компании.

Apple обвини Samsung, че копира iPhone и iPad в своите продукти и настоя за компенсации в размер на 2,75 млрд. долара.

Южнокорейската компания обяви, че ще обжалва решението на калифорнийския съд и ако се наложи ще отнесе делото до по-горна инстанция.

Източник: btvnews.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...