Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple увеличава натиска срещу Samsung


BulgarianSS

Recommended Posts

Американският концерн разпростира патентната си жалба и върху топ смартфона на конкурента си Galaxy S3

0000139623-article.jpg

Apple настоява за забрана на нови модели на Samsung. Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple разширява започналото през февруари дело в Калифорния като включва нови устройства, сред които смартфонът Galaxy S3, новият таблет Galaxy Note 10.1, както и фоблета Galaxy Note (хибрид между смартфон и таблет - бел. ред.) Представеният преди дни на изложението IFA в Берлин наследник Galaxy Note 2 не се споменава в съдебния иск, предава Ройтерс.

В това второ дело от петък Apple говори за "най-малко 21 устройства", а по-конкретно се споменават 22 модела на Samsung, които са нарушили правата на американската компания. Ако се стигне до нов процес, той се очаква да започне в началото на 2014 г. Съдия Луси Кох, която председателства двата процеса на Apple и Samsung в Северна Калифорния, беше отложила този иск, за да се концентрира върху първия процес.

При осем патента в случая става дума за синхронизиране и отключване на устройства, обозначаване на пропуснати повиквания, предложеният Word за писане и функции за търсене, които използва асистентът Siri.

Представеният през май Galaxy S3 в момента е флагманът на Samsung. Някои експерти го смятат за по-добър от iPhone 4S в технически аспект. Сега с нетърпение се очаква Apple да се противопостави със следващия iPhone, който може да бъде представен през септември, въпреки че Apple все още не е потвърдила събитието. През последното тримесечие Samsung е продал 50 млн. смартфона - два пъти повече от Apple. Това се дължи и на факта, че много фенове на Apple чакат следващия iPhone.

В първия процес в Калифорния съдебното жури постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права. Малко по-късно Apple поиска забрана за продажбата на осем модела смартфони на Samsung, сред които няколко варианта на Galaxy S2, който продължава да е важен модел за Samsung като по-евтина алтернатива. Луси Кох обаче насрочи изслушванията за началото на декември.

Освен това Samsung вероятно ще се опита да постигне отлагане на цялото решение на журито, преди то да бъде потвърдено от Кох. Подобно решение обаче се случва доста рядко, пише още DPA.

Решенията припомнят познат дебат в САЩ за това дали жури от непрофесионалисти всъщност е правилната инстанция, която да се произнесе по сложен IT процес. Още по време на сензационния процес между Oracle и SAP за възможен промишлен шпионаж се показаха наяве ограниченията на системата със съдебни заседатели. Рекордната глоба от 1,3 млрд. долара срещу SAP по-късно бе касирана от съда и бе намалена до под 500 млн. долара.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...