Severus Публикувано Юли 18, 2011 Публикувано Юли 18, 2011 Сега ще ти засека. Къде си чел това? P.S. 13 секунди. P.S.1 @Alxx - Ами аз съм с Lion GM Цитирай
josifbg Публикувано Юли 18, 2011 Публикувано Юли 18, 2011 (редактирано) Гледах някакъв boot тест в youtube и даже беше с i7 и за това се учудих ... 13 секунди са си едно доооста добро постижение пък и гледам цената му в http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820139287 е същата като на Intel 320 series. Нещо не го намирам да се продава в БГ...? П.П Core i7 boo time 20 sek. Редактирано Юли 18, 2011 от josifbg Цитирай
bgdn Публикувано Юли 18, 2011 Публикувано Юли 18, 2011 http://www.tomshardware.com/reviews/best-ssd-caching,2966.html Чичо Том от "Чичотомовата колиба" е описал пак нещата... Цитирай
Severus Публикувано Юли 18, 2011 Публикувано Юли 18, 2011 Има го. По-нов модел е и държат по магазините старата серия. Моя го закупих от Anthony. Клипчето сега го заснех. Цитирай
Severus Публикувано Юли 18, 2011 Публикувано Юли 18, 2011 Хмм заинтригува ме! Anthony? http://bgiphone.com/user/5-anthony/ http://saintsolutions.com/index.html Цитирай
Severus Публикувано Юли 18, 2011 Публикувано Юли 18, 2011 http://www.tomshardware.com/reviews/best-ssd-caching,2966.html Чичо Том от "Чичотомовата колиба" е описал пак нещата... Описал ги е, но за Mac OS X са малко по-различни нещата... Да ме прощаваш и ти, и чичо ти Том )))) Цитирай
bgdn Публикувано Юли 18, 2011 Публикувано Юли 18, 2011 Чичо Том ги е описал по дълбочина на джобовете. Все пак OCZ с контролер SandForce си е класика... досущ като на оригинадЪ Air/MBP SSD-тата Цитирай
Severus Публикувано Юли 18, 2011 Публикувано Юли 18, 2011 Но новия MacBook Air е с Toshiba контролера - 1:1 с този на V+. А случайно да знаеш как се качва нов firmware на OCZ под Mac OS X? Цитирай
bgdn Публикувано Юли 18, 2011 Публикувано Юли 18, 2011 http://9to5mac.com/2011/04/16/apple-switches-from-toshiba-to-speedier-samsung-ssds-for-new-macbook-air-shipments/ МДа... аз що четох нейде че са със SandForce и съм останал с това впечатление.. http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2116831 <- тук обаче MBP се оплаква че MBA е много по-бърз... Цитирай
Severus Публикувано Юли 18, 2011 Публикувано Юли 18, 2011 Съмнявам се MBA 2011 да са със Samsung предвид съдебните скандали, които си спретнаха П.С. Виж как и Find my iPhone изкопираха ))) Цитирай
bgdn Публикувано Юли 19, 2011 Публикувано Юли 19, 2011 Явно борбата ще е безмилостно жестока. Борбата ще е епична... само с copy&paste няма как да минат, трябва и акъл... Цитирай
josifbg Публикувано Юли 19, 2011 Публикувано Юли 19, 2011 (редактирано) Много съм се ровил по този въпрос, след като изядох един .... Най-добрият избор е V+ серията на Kingston, поради три причини. Почти съм се навил чакам само да видя каква е цената в сравнение с 320ката... Все още събирам мнения и чета коментари и гледам, че доста позитивни са хората за Crucial M4 та май избора се сведе до тези 3 варианта... Имам притеснения относно производителността на които и да е от 3те след време дали няма да спадне... Ти след месец ползване кажи поне един минус за Kingston-а П.П Ще се сменя и паметта от 4 на 8 та очакванията са ми космически Редактирано Юли 19, 2011 от josifbg Цитирай
Severus Публикувано Юли 19, 2011 Публикувано Юли 19, 2011 Не мога да ти кажа минуси. Пърфект е Но мога да ти гарантирам, че усещането след слагането на SSD е все едно, че стоиш пред друг компютър. В пъти по-бърз Цитирай
johnnybravo Публикувано Юли 19, 2011 Публикувано Юли 19, 2011 Жена ми е с новия MacBook Air 2.13 с 4GB RAM и усещането ми е, че е много по-бърз от моят MacBook Pro. Рестартира се за 10-11 секунди, общо взето всичко се случва ужасно бързо. Щях и аз да си го взема, но ме спря липсата на светлинки в клавиатурата (екстра, към която се пристрастих от моето Pro ) 2 Цитирай
kreto Публикувано Юли 19, 2011 Публикувано Юли 19, 2011 Аз също планирам закупуването на SSD, и доста форуми изчетох. най-хвалени са Samsung според мен. Водят се и като най-надеждни, а също така са и много бързи. Естествено и цената им е по-висока. Цитирай
techo91 Публикувано Септември 12, 2012 Автор Публикувано Септември 12, 2012 Да посъбудя стара тема. Отново гледам пазара за SSD. Бях се навил на crucial V4 256 Mb, но като гледам форума им и виждам много хора да се оплакват от V4 и M4. Много жалко, цената е добра и доставката може да е безплатна и без мито или ДДС. Другите са OWC за които чета добри думи. Какви са вашите наблюдения колеги, кой какво ползва и как се държи? Харда ми трябва за Macbook Pro Mid 2010, 17 inch. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Септември 12, 2012 Публикувано Септември 12, 2012 Ползвам от година и отгоре samsung 256 gb на МБП 2011, не помня точния модел, но е този със светлосребристата повърхност и малко оранжево доволен съм. Бърз си е за моите представи (262 МБ четене, 243 МБ запис; mountain lion зарежда за ок. 12 сек.), никога не ми е замръзвал под мак (имам предвид spinning rainbow-a, който доста често ми се случваше преди с механични дискове). Скоро открих, че трябва да се сложи една допълнителна програмка за активация на трим ( в противен случай скоростта на запис пада след време и се оправя само с формат) - казва се trim enabler и е безплатна. А сега от няколко седмици ползвам и kingston v200 256 gb. И от него съм доволен, сложен е като втори диск на мястото на двд ром-а и си прави рекламираните скорости (266 МБ четене, 235 МБ запис), предполагам, че ако се сложи на мястото на другия ссд, ще прави и малко повече. М/у другото имам 2 такива диска Кингстън за продажба, чисто нови. Ако някой го интересува, да пише ЛС. Sent from my iPad using Tapatalk HD Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 12, 2012 Публикувано Септември 12, 2012 Освен ползването на трим, може и с програма за дефрагментация - така поддържа скоростите винаги 100%. Аз ползвам Drive Genius 3.х.х. Цитирай
techo91 Публикувано Септември 20, 2012 Автор Публикувано Септември 20, 2012 В крайна сметка лепнах OCZ Vertex 4 256 Gb. Пишат, че има 5 год. гаранция, но тези от които го взех дават една. Не знам къде е истината. За сега съм супер доволен, пуснах TRIM след дълги размисли дали да го правя. Първо направих чист инстал на Mountain Lion и после прехвърлих повечето с Time Machine, но след това размислих и направих всичко от начало. Разликата е почти 100 Gb стари неща, които ги няма на новата инсталация. Лошото е, че имам доста медия и ще трябва да метна и стария 500 Gb хард вътре на мястото на CD-то. Все още се чудя кой хард къде да го сложа. Ако някой има опит да каже. Сега ще се ослушвам и за Air-а, но там е със ZIF конектор и са стари и скъпи. Цитирай
killer4o Публикувано Септември 20, 2012 Публикувано Септември 20, 2012 SSD на мястото на харда и HD на мястото на CD-то, защото ако хардът, на който ти е инсталирана ОС е на мястото на CD-то ще имаш разни проблеми при събуждане. Цитирай
techo91 Публикувано Септември 20, 2012 Автор Публикувано Септември 20, 2012 Мен ми беше интересно какво ще стане с температурата. Старото място на харда определено ще топлоотдава по-добре. Цитирай
killer4o Публикувано Септември 20, 2012 Публикувано Септември 20, 2012 Не съм забелязал някаква промяна, ама не съм и гледал супер внимателно. В общия случай, при леко ползване държи на около 40-50 градуса, в зависимост от околната температура. Ако го натоваря с виртуална машина, на която компилирам, качва до 70-80, но като се включи вентилаторът на бързите обороти, сваля до 60-65. За Early 2011 15" MBP става въпрос. Цитирай
techo91 Публикувано Септември 22, 2012 Автор Публикувано Септември 22, 2012 Някой ако се интересува, как се представя OCZ Vertex 4 на SATA II интерефейс ето: Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.