Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Анализатор: Акциите на Apple ще стигнат 1 600 долара до три години


BulgarianSS

Recommended Posts

Оценките се базират на широко разпространените слухове за представянето на mini iPad и Apple TV

0000140093-article.jpg

Един от емблиматичните магазини на Apple в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

След като калифорнийският технологичен гигант Apple представи в сряда своя iPhone 5 и така подготви почвата за печелившия за бранша коледен сезон, двама анализатори предрекоха, че цената на акциите на компанията може да нарасне до четирицифрена стойност.

Ерик Джаксън, основател на Ironfire Capital, очаква цената да достигне 1650 долара до 2015 г., предаде CNBC.

Анализът му се основава на все още непотвърдени, но широко разпространени слухове, че компанията ще представи на пазарите mini iPad в допълнение към Apple TV.

„Всъщност мисля, че това е доста скромна цел, като се има предвид, че ще има и други изненади през 2013, 2014, 2015 - по отношение на нови продукти, които вероятно отдавна са били благословени от самия Стив Джобс", каза Джаксън.

По време на коледните празници Apple може да продаде 50 млн. броя от новия си смартфон, прогнозира Джаксън. Той казва, че този брой продадени устройства за тримесечие може да се удвои до 2015 г.

"Да предвиждаш скок от 50 млн. броя за тримесечие до 100 милиона в рамките на три години, когато целият свят приема бързо смартфоните и захвърля старите си сгъваеми телефони, не мисля, че това е нереалистично", каза той.

Друг оптимист за бъдещето на Apple, Брайън Уайт, анализатор в Topeka Capital Markets, е предложил рейтинг „купувай“ за акциите и ценови таргет от 1111 долара.

"Ако се вгледате в акциите в момента, ще видите, че всъщност те са евтини", казва Уайт. "Все още се продават само 11 пъти под очакваната печалба за следващата година, така че това е евтина акция“.

Уайт вижда възможност за растеж на компанията на пазара на таблети, Apple TV и на китайския мобилен пазар, където ще се изправи срещу други смартфони, които използват системата Android на Google. "Мисля, че най-големият проблем ще бъде, дали ще успеят да запазят набраната инерция с iPhone", казва той.

Технологичният анализатор Брайън Маршал от ISI Group поддържа целева цена от 710 долара за акция, което той определя като "доста консервативна“.

Въпреки това Маршал се съмнява, че Apple ще бъде в състояние да се справи с началното търсене на iPhone 5 и смята, че инвеститорите трябва да имат възможност да варират между акции на Apple и на производители на чипове.

„Мисля, че това е много стабилен бизнес модел", каза той. "Мисля, че има минимален риск за обезценяване. И че акцията все още е доста привлекателна, така че от моя гледна точка ще продължа да залагам на Apple".

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Който иска да остане без едно пени в гащите да слуша "анализаторите"! :)Само всевищният може да каже колко ще струват:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...