Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple с нови претенции към Samsung за над 700 млн. долара


BulgarianSS

Recommended Posts

Американската компания иска постоянна забрана за продажба на продуктите на Samsung, докато корейците настояват за нов патентен процес

Apple е поискала от съда постоянна забрана за продажбата на продуктите на Samsung, за които твърди че са нарушили нейни патенти, и претендира за нови компенсации в размер на 707 млн. долара, в допълнение към глобата от 1 млрд. долара, която съдът постанови миналия месец, съобщава Ройтерс.

Двата водещи производителя на смартфони са в патентна битка в десет държави, на фона на съперничеството им за лидерското място на този бързо растящ пазар.

През второто тримесечие корейската фирма достави над 50 млн. смартфона – близо двойно повече от 26-те милиона iPhone на Apple. Двете компании увеличават разходите си за реклама, за да подкрепят последните си продукти преди сезона на покупките в края на годината.

Apple постигна правна победа в края на август, когато американски съд обяви, че корейската компания е копирала ключови характеристики на iPhone и постанови Samsung да изплати на американската компания 1,05 млрд. долара.

В новото си искане Apple настоява за допълнителни компенсации заради нарушени патенти относно дизайн (400 млн. долара), практичност (135 млн.), непокрити от първото решение на съда щети (121 млн.) и щети, претърпени преди периода, разгледан от съда (50 млн.)

От Apple настояват забраната за продажба на продукти на Samsung да включва всички продукти с характеристики, които са само привидно различни от тези на продуктите, за които вече бе установено, че нарушават нейни патенти. Това може да доведе до забрана за продажби и на новия смартфон на Samsung - Galaxy S III.

В заявление до щатския съд от Samsung искат насрочване на нов процес, който ще осигури достатъчно време и безпристрастно отношение към двете страни.

„Ограниченията откъм време, свидетели и изложения бяха безпрецедентни за патентен процес с такава сложност и мащаб, и не ни позволиха да се защитим подобаващо срещу многобройните претенции на Apple."

В отделно изявление от Samsung се оплакват от факта, че патентите разпореждания се отнасят и до формата на продуктите, а не само до технологията им.

”Жалко е, че патентното право може да бъде манипулирано, за да даде на една компания монопол върху правоъгълна форма със заоблени краища – нещо, което е развивано непрекъснато от Samsumg и други компании.”

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...