Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Защо Mozilla изтегли Firefox 16 oт своя уеб сайт


TomTailor

Recommended Posts

2825e609c5244d0bccc3b6ce2079742c.jpg

Само преди броени часове от Mozilla официално предоставиха своя нов браузър Firefox 16 за изтегляне от потребителите, който се отличава с множество подобрения. Сега, обаче от компанията официално обявиха, че временно ще изтеглят заглавието от своята уеб страница. Причната за това е, че от компанията са открили пропуск в сигурността, който застрашава сигурността на потребителите, информира thenextweb.

Eкипът и работи усилено, за да отстрани този проблем и максимално бързо да предостави актуализирана версия на Firefox 16. В момента няма данни някой от клиентите на компанията да е станал жертва на този пропуск, нито и в какво точно се проявява той, но след като от Mozilla изтеглят браузъра само ден след премиерата му, можем да предположим, че проблема е сериозен. Потребителите ще бъдат автоматично ъпдейтнати към новата версия веднага след като бъде подобрена сигурността и от софтуерните инженери на Mozilla.

От компанията официално обявиха, че проблемът позволява на зловредни сайтове да получават информация за страниците, които се посещават от дадено устройство и да имат достъл до URL параметрите на браузъра. Предстои да видим колко време ще отнеме на Mozilla, за да отстрани този пропуск и да гарантира нормалната работа на своите потребители. Firefox 16 има за цел да позволи на Mozilla да се конкурира по-успешно с популярния Google Chrome в борбата им за втората позиция в сектора.

Източник: digital.bg

Редактирано от arm11
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...