Премини към съдържанието

Проблем с BSOD (сини екрани)


B_A_D
 Сподели

Recommended Posts

От няколко дни съм с ADATA XPG SX910 SSD 128GB. Направих чиста инсталация на Windows 7 ULT 64bit в/у SSD-то и започнаха да се появяват безпричинни сини екрани (BSODs). Ъпдейтнах биоса на дъното ASROCK Z68 Extr3 Gen3, като сложих най - новата версия към момента v2.30. Също ъпдейтнах и SSD-то с Firmware 5.0.2a, като внимавах със сигнатурите. Направих S.M.A.R.T. тест който излезе безупречен, смених SATA III кабела с нов и го вързах към SATA III конектора. Направих Memtest86 Version 4.0a на рамта - KINGSTON HyperX DDR3 2x4GB KIT 1600MHz CL9 XMP Blu - без грешка. Машината не е клоквана, като на рамта съм пуснал XMP Profil за да работи на 1600МHz

Снимка 1

Снимка 2

Снимка 3

Снимка 4

Качвам и MEMORY.DMP файла.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това може да ти се случва и при проблемен хард диск.

Направи един тест с HDD Regeneration или друга сходна програма.(Ако си си взел хард от зелената серия на WD си се прецакал по начало).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Баце, к'ъв хдд регенератор? SSD, при това тестван.

Златине, само ми кажи уиндоуса редовен ли е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес целия ден не е имало BSOD (син екран) или замръзване. Това което направих е да преместя SSD-то на SATA II конектор но за сметка на това скоростите паднаха на половина ...

SATA III

bwy1350837819c.png

SATA II

arx1350837827j.png

Не би трябвало да има разликза тъй като контролера на дъното ми е същия както за SATA II така и за SATA III конектор - Intel-ски контролер.

Kaчвам и цялата папка C:\Windows\Minidump

SFC /scannow - мина успешно теста, стигна до 100%

В AHCI режим съм:

viu1350904501u.jpg

jdv1350904495x.jpg

п.п. А може и да съм попаднал на дефектна партида дъно, защото съфорумник е със същото дъно и същото SSD и при него ги няма тия мизерии...

Помеждодругото минах и един Prime95 64bit без тротване. Максималната температура която вдигна бе 76 градуса.

Tortue Test completed 91 tests in 1 hours, 30 minutes - 0 errors, 0 warnings.

Абе точно от SATA III конектора на дъното е. От както го вързах на SATA II не е правил мизерии.... Ще пиша писмо на тия смотаняци от ASRock да си оправят лайнарщината :mad:

Редактирано от B_A_D
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...