Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Проблем с Home бутона на iPhone 4


veselin_petrov

Recommended Posts

Здравейте, с iPhone 4 IOS 4.3.3 16 GB съм и се порових бая в форума, но не успях да намеря какво точно да направя, за да се оправи. Така.. проблема е следния преди няколко дена, слушам си музика аз и по 1 време реших, че трябва да си сменя песента от телефона. Натиснах 2 пъти Home бутана и нали знаете, че излиза music control ... да ама не и от тогава се опитвам да намеря начин как да го оправя рових се къде ли не, за да видя как да го оправя ама никъде не пише въпроса ми е дали трябва да му направя Restore или има някакъв друг начин ? Благодаря предварително :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не разбрах, не ти изкарва контролите само или прави и други проблеми?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И това е проблем на бутона ли??? Тези опити на заключен телефон ли ги правиш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Еми да... както винаги друг път не ми е ставало така и по никакъв начин не ми излизат контролите за музиката

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бутоните на всички 4-ки се прецакват и не "захапват" от раз.

Има промоция в сервиза - 10 кинта почистване, що не пробваш?

Сервиз

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е като да не захапва от раз. Влезнах в Settings -> General -> Accessibility -> Triple-click Home и му зададох някаква настройка и всеки път си изпълнява зададеното нещо, но специално Double click нищо не прави :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А мултитаскинга отваря ли ти го? Ако го отваря, проблема е по-скоро софтуерен...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да отваря го... Ще трябва явно да го Restore-на, за да се оправи. Не мога разбера само какво му се случи буквално 2 минути преди това нямаше никакъв проблем и си смених песента...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А на мултитаскинга като цъкнеш и плъзнеш пръст надясно появяват ли се?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Открих решение за този проблем. Бях си инсталирал iProtect в cydia и като минаха 10 дена и пробния период свърши явно ми го е блокирало по някакъв начин. Днеска го премахнах от cydia и всичко си беше ок. После пак го сложих, за да видя дали наистина е от там проблема и пак не работеше. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 месеца по-късно...

Предполагам всички сте наясно, че не са наред хоум бутоните на 4 и 4с и след около година ползване (понякога и по-малко) спират да отчитат всяко натискане, както когато са били нови. При мен поне е истинско чудо ако успея да активирам мултитаскинга от първия-втория път. През повечето време ми трябват поне 3-4. Да кажа и какво съм пробвал до момента:

1) форумния сервиз - 30 лв, стана като нов, но само за 1 месец - след това пак същата работа.

2) чрез док конектора:

Ако съдя по коментарите, при доста хора това помага. При мен никаква разлика не се усети. Може би е за телефони, на които изобщо не им реагира бутона.

3) чрез слагане на пластина/пластмаса под задния капак:

Ползвах пластмаса от опаковката на ножчета за бръснене (ще стане и всяка тънка пластмаса от опаковка тип блистер). Като че ли има файда, но само като са 2 пласта. Ама в този случай трудно се затваря капака и седи леко изкривен в долната част. Затова оставих 1 пласт, но ми се струва, че и с него и без него все тая..

Неща, който ми остават като варианти и ще се допитам до вас дали някой е опитвал:

1) хардуерна смяна на бутона - 10-тина лв от ebay. Обаче е малко сложно разглобяването. ifixit имат подробно ръководство тук: http://www.ifixit.co...e-Button/3144/1 Сменял съм батерия на 4-ката и беше елементарно, но тук трябва да се внимава за повече неща. Направо си е малко като хирургическа намеса. Сложна е процедурата, т.к. не може да се махне директно дисплея (както е при 3ГС), без да се разглоби целия телефон преди това :)

2) почистване с малко чист алкохол (50-70%). Обяснено е във видеото долу, но накратко: изкл. телефона; слагате си капка алкохол на пръста и я наслагвате върху бутона; 10-20 сек. натискате от всички страни и накрая обръщате телефона с лице надолу в/у твърда повърхност и го потупвате, така че да се разнесе навсякъде.

Отново доста положителни коментари към видеото..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам този проблем, но като го натискам по-силно си работи.

Много си мисля дали да не го занеса в сервиза да ми го сменят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моят ще стане на близо две години и нямам оплаквания-по едно време мислех,че е за смяна,но след един рестор се оказа,че не е хардуерен проблема.

Всичко си е на късмет,предполагам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гога, ч-то на мака е долу ;)

П.П. Чистене със спирт викаш? Да, ама не - спиртът не може да отстрани корозията по метала. Чисти се с хубав контакт спрей, а ако е duralube или въобще нещо с SR3, забравете за проблеми после. С него съм обработил всички контакти по телефона(ползвам го отдавна). Навремето едно Сони П900 ми пада в кенефа след обработка с такова и единственят проблем след това бяха светли петна по дисплея(от водата).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен телефон на 1 година започна да ми го прави този проблем и когато звъннах на гаранционния ми сервиз "Ментел" ми беше казано 1 месец и няма да ми дадат оборотен iPhone, а някакъв телефон. Не мога да го занеса в сервиза да ми го сменят, защото ще ми отпадне гаранцията. Нямах много избор - или месец без телефон или теста с алкохола и търкането на бутона. Реших да пробвам с алкохола и мога да кажа, че положителните коментари на се случайни. Още преди да започна да го правя бях наясно, че това е временно решение! Но ефект имаше и то доста добър. До този момент почти месец ( деня след последната среща на форума ) няма никакви проблеми. Ако проблема се задълбочи, може би ще ходи в Ментел преди да изтече гаранцията, или като изтече ще мине през сервиза ... за това имам да мисля още 1 година :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...