Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple – еталон за икономичност в силициевата долина


BulgarianSS

Recommended Posts

Компанията е похарчила близо три пъти по-малко за изследвания от Microsoft

688591_375_282.jpg

Наскоро публикуваният годишен финансов доклад на Apple показва, че компанията е похарчила близо 1 млрд. долара повече за научно-изследователска дейност през изминаващата 2012 година, съобщава the Verge.

Въпреки скока от 2,4 на 3,4 млрд. долара в сравнение с миналата година, тези важни за развитието на всяка хай-тек компания разходи остават непроменени като процента стойност, формирайки 2,2% от общите приходи. Това съотношение се запазва благодарение на внушителния скок от 45% в продажбите, които за годината са достигнали до 156 млрд. долара.

За ефективността на бизнес машината, наречена Apple говори и фактът, че големите конкуренти като Google и Microsoft са отделили близо 15% от приходите си за R&D. Сравнително по-икономични са били корейците от Samsung, които са инвестирали близо 6% от приходите си в нови изследвания.

Мнозина вероятно биха казали, че разликата между Apple и останалите големи в бранша се дължи главно на гигантските приходи на компанията на Тим Кук. В абсолютни стойности обаче картината е не по-малко впечатляваща – оказва се, че за 2012 г. Microsoft за дали за R&D близо 10 млрд. долара или почти три пъти повече от Apple.

Допълнителният един милиард най-скъпата компания в света е похарчила за наемането на повече изследователски кадри, най-вече в Израел. Така към момента в компанията работят около 73 хиляди души или над 12 хиляди повече от броя на служителите през 2011 г.

Освен по параметър жива сила Apple са се разраснали и по количество на използваната площ. За изминалата година в различни държави по света са били отворени 33 нови фирмени магазини. Почти двойно е увеличение има и при площта на притежавани земи - от 584 акра през 2011 г. до 1077 акра днес. Голяма част от тях ще се използват за построяването на нов център за данни в Орегон.

inews.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...