Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Nokia иска да се възползва от слабостта на Apple


BulgarianSS

Recommended Posts

Финландският концерн анонсира картографската си услуга Here

Страдащият от спадащите продажби на телефони финландски концерн Nokia пакетира своите картови услуги под търговската марка Here. Картовите предложения в бъдеще трябва да бъдат на разположение на всички известни мобилни и настолни платформи. На адрес here.net е наличен известният по-рано под името Nokia Maps уеббазиран софтуер в HTML 5 версия, която включва и 3D изглед на избрани градове, пише технологичният блог Golem.de.

В картите са интегрирани и информация за трафика, търговски и развлекателни съвети и свързаните с тях потребителски ревюта. Всеки, който иска, може да види и плътността на ресторантите, атракционите и възможностите за пазаруване на цветна карта. Това прави много по-лесна обиколката на градовете, тъй като потребителят може сам да определи къде са най-интересните места.

Най-интересната нова функция на картите Here е може би инструментът Map Creator, с който потребителят на картите може онлайн да допълва данни за досега само слаборазвити райони в сайта. Map Creator е построен много по-просто, отколкото онлайн приложението Online Map Editor (OSM) и понастоящем позволява само да се нарисуват на картите пътища и тунели и да се определят техните имена, посоките на движение, еднопосочни улици, и сходни характеристики.

Nokia ще интегрира подобни допълнения в картовия си материал, след като ги провери. В момента обаче картите могат да бъдат подобрявани от потребителите само в някои страни.

Основаното на HTML5 безплатно приложение за iOS е в процес на одобрение от Apple и скоро ще се появи в каталога с програмите. Така Nokia Here ще се изправи в пряка конкуренция срещу силно критикуваната картова услуга, като тук ще е възможно и офлайн ползването ѝ. Приложението ще поддържа гласова навигация, както и ще съдържа информация за обществения транспорт.

Но това не е всичко - от услугата ще могат да се възползват и собствениците на устройства, базирани на Android (от 2013 г.) и на Windows Phone. Освен това е достъпна и уеб версия на Nokia Here за браузъри, а в сътрудничество с Mozilla ще има специална версия за Firefox OS. Точна дата на пускането ѝ засега няма, но Nokia смята, че това ще стане през 2013 г. Разработчиците обещават също така и офлайн версия на картите, гласова навигация и маршрути на обществения транспорт. Регистрираните потребители ще имат възможност за запаметяване на места, за да ги извикат по-късно на екрана или да ги споделят с приятели.

Паралелно с представянето на Here финландският концерн обяви, че е придобил американската компания Earthmine за неназована сума. Earthmine е специализирана в триизмерното заснемане на градове чрез стереокамери и от нея се очаква да се изправи в директна конкуренция срещу Google Street View. Предложението на Nokia ще се казва Livesight и ще предоставя триизмерни карти на улиците в по-големите градове.

investor.bg

Картите са булшит:

d3ecf8a73733.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Основаното на HTML5 безплатно приложение за iOS е в процес на одобрение от Apple и скоро ще се появи в каталога с програмите.Така Nokia Here ще се изправи в пряка конкуренция срещу силно критикуваната картова услуга,

Вероятен коментар на iPhone потребител:

"Щом имам и това на аванта, айфонът вече съвсем ме устройва."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дано го направят добре, защото HTML версията на картите онлайн е доста бавна и трудна за използване на 4-ката. Иначе са им готини картите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мхм...страшни карти направо...стига да искаш да се ориентираш в по-големите градове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено са по добре от гугъл , имат улици по всички села и паланки, докато при гугъл има и градове само с една централна улица!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я виж снимката и пак ми говори колко са им добри.

Sent from my iPhone using Tapatalk V1.14.3

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз още вчера я сложих. Картите поне за Велико Търново са много точни. Пешеходните маршрути са на ниво. Гласовата навигация е плюс, но е на Английски език. Липсва информация за градския транспорт.

Добро допълнение е към Apple/Google Maps.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...