veravera Публикувано Ноември 28, 2009 Публикувано Ноември 28, 2009 (редактирано) Здравейте, Телефонът е 3GS ФЗ с 3.1.2 Следвах инструкцията от първия пост и всичко вирви добре, с blackra1n на мак правя Jailbreak, но когато след това рестартирам телефона, той застава в Recovery mode и iTunes показва съобщение, че трябва да се Restore-ва. Не знам какво трябва да направя за да не се случвч това. Благодаря Редактирано Март 4, 2010 от Sladichuk® Цитирай
intruder Публикувано Ноември 28, 2009 Публикувано Ноември 28, 2009 Явно телефона ти е от новите модели, за които има само tethered jailbreak. Това означава, че след като го jailbreak-неш ако по някаква причина телефона ти се рестартира ще остане в Recovery режим. За да се стартира нормално трябва всеки път след рестарт да направиш това: 1. Закачаш го към компютър. 2. Пускаш blackra1n. 3. Натискаш 'make it ra1n'. Цитирай
veravera Публикувано Ноември 28, 2009 Автор Публикувано Ноември 28, 2009 @intruder Благодаря! Явно е така, като направя "make it rain" отново и излиза от Recovery режим. -- Съб Ное 28, 2009 6:49 pm -- За 3GS телефоните произведени след 41 седмица! След като е jailbreak-нат телофонът и се рестартира, влиза в Recovery. За да се излезе от Recovery, трябва да се стартира blackra1n отново. Седмицата на производство е 4 и 5 цифра на серийния номер. Цитирай
xdream Публикувано Декември 20, 2009 Публикувано Декември 20, 2009 Здравейте дами и господа от форума. Изправен съм пред много странен проблем. Вероятно от Globul са пуснали в обращение серия телефони с невъзможност за отключване посредством blackra1n. Ситуацията изглежда така: Чисто нов, разопакован телефон се свързва към PC (опитах и с MAC), firmware си е фабрично 3.1.2. При стартиране на blackra1n (изключен телефон, включвам и си отива в рикавъри) , появява се лика на Гео, след което телефонът се рестартира. След рестарт, ябълката изгрява....и веднага след това - кабелче към Туньо...и до там. Телефонът не стартира до край. Ако отново пусна blackra1n тръгва....но при последващ рестарт - пак кабелче. Ако има някой с подобен казус, нека драсне някой съвет. Благодаря за вниманието ви и ви желая хубав ден. Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 20, 2009 Публикувано Декември 20, 2009 Ако беше прочел малко из форума щеше и сам да си отговориш!!!Проблема е описан само няколко поста над твоя !!!!!!!! Цитирай
murmorko Публикувано Декември 20, 2009 Публикувано Декември 20, 2009 Здравейте, изчетох темата и телефона ми е 46 седмица,jailbrake-нах го и сега си го пускам с черния дъжд. Очаквам GeoHot да оправи този проблем скоро. До тогава чакаме и не рестартираме Първи пост ми е, така, че не ме бийте ... много едит. Няма да е лошо да сложите в първия пост, че ако телефона е след 41 седмица ще се показва иконката с iTunes. Поздрави, Цитирай
Pe6o666 Публикувано Декември 20, 2009 Публикувано Декември 20, 2009 Няма да бием Моя е 47 и аз чакам Цитирай
asdasd Публикувано Декември 21, 2009 Публикувано Декември 21, 2009 Здравейте,искам да попитам преди да почна работата.Имам iPhone 3GS 16GB с модел започващ с буквите MC.И тука видях в темата трябвало да бъде преди 41 седмици за да си стартира нормалн но след рестарт а не всеки път с blackra1n.И е писало коя седмица е в серийният номер 4 и 5 буква.В моя iPhone 4 и 5 буква са 39.Ако го джейл-на дали ще иска всеки път гокато телефона рестартира да го активирам от пц с blackra1n или пък всичко ще е нормално?Мерси Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 21, 2009 Публикувано Декември 21, 2009 Това риторичен въпрос ли е?! Цитирай
asdasd Публикувано Декември 21, 2009 Публикувано Декември 21, 2009 Просто питам.Ако ми отговорите много ше съм ви благодарен. Цитирай
cichlidi Публикувано Декември 21, 2009 Публикувано Декември 21, 2009 В самият ти въпрос се крие озадачаващият отговор. Цитирай
mupo Публикувано Декември 21, 2009 Публикувано Декември 21, 2009 На някои места се говори, че MC моделите са с новия bootrom т.е. ще трябва blackra1n след рестарт, но пък навсякъде казват, че произведените 3GS от 41-ва седмица насам са с новия bootrom... Според едната теория (MC модел) ще ти трябва blackra1n всеки път след рестарт, но според другата (седмицата на производство) няма да ти е нужен blackra1n при рестарт. Освен да опиташ и да видиш как е на практика Цитирай
asdasd Публикувано Декември 22, 2009 Публикувано Декември 22, 2009 Мерси.А ко иска все с blackra1n как мога да махна джейла с рестор ли? Цитирай
karakonjol Публикувано Декември 22, 2009 Публикувано Декември 22, 2009 ее живи да сте!!! Побърках се 2 дена и екран с кабел на всеки рестарт.... С 3GS 47 (4 и 5 символ от сер. номер съм) Neverlocked. Значи седим и чакаме . Хубаво е да се направи отделна тема за това между другото, защото тепърва ще има "опарени" . Благодаря на всички, които са се поинтересували от проблема и са го обяснили на нас "простолюдието" -- Вто Дек 22, 2009 3:11 pm -- Хмм, а дали има начин да няма оправия проблема или това е доста тъп въпрос Цитирай
mupo Публикувано Декември 22, 2009 Публикувано Декември 22, 2009 asdasd, оправи си профила според правилата! Да, jailbreak се маха с рестор с оригинален FW karakonjol, ти също си оправи профила, за да не следват наказания! Въпроса който си задал е същия като дали ще има софтуерно отключване за следващия FW. Цитирай
Pe6o666 Публикувано Декември 22, 2009 Публикувано Декември 22, 2009 Днес джейлнах един 3GS MC 39-ма седмица и нямаше проблем с рестарта. Явно само седмицата на производство е от значение. Цитирай
bugys Публикувано Януари 2, 2010 Публикувано Януари 2, 2010 Някакво развитие за 3.1.2 след 44-та Цитирай
trick_979 Публикувано Януари 2, 2010 Публикувано Януари 2, 2010 Аз съм с MC 41ва седмица и нямам драма след рестарт Цитирай
cichlidi Публикувано Януари 2, 2010 Публикувано Януари 2, 2010 Да, защото това се наблюдава при апарати от 44 на там седмица. Цитирай
intruder Публикувано Януари 2, 2010 Публикувано Януари 2, 2010 @cichlidi Не е вярно това, което казваш. Първите апарати с новия bootrom са произведени някъде между 39-40 седмица. Цитирай
cichlidi Публикувано Януари 2, 2010 Публикувано Януари 2, 2010 Хмм ами може и да съм в грешка, защото не съм срещал до сега някои да е споменал да има такъв проблем преди 44-та а винаги след 44-та както и той. Цитирай
installer Публикувано Януари 2, 2010 Публикувано Януари 2, 2010 Не си срещал защото няма преди 41-ва. Проверено 100%. Цитирай
installer Публикувано Януари 3, 2010 Публикувано Януари 3, 2010 И аз това се чудя. Не си правят труда да попрочетат някой и друг ред. Цитирай
bugys Публикувано Януари 4, 2010 Публикувано Януари 4, 2010 Значи... няма развитие така ли... Моя е 44-та и след рестарт страдам много... Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.