Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple включва Galaxy S3 Mini и Note 2 в патентния спор със Samsung


BulgarianSS

Recommended Posts

Правният спор се разраства, след като Samsung подаде молба iPad Mini и iPod Touch да бъдат включени в предстоящото дело за нарушаване на патенти

След като през миналата седмица корейският концерн за потребителска електроника Samsung подаде молба iPad Mini и iPod Touch да бъдат включени в предстоящото дело за нарушаване на патенти през 2014 г., от Apple отвърнаха по идентичен начин.

Така в предстоящия съдебен процес ще бъдат включени и редица нови устройства на Samsung, включително Galaxy Note 2, Galaxy S3 с Android 4.1 и Galaxy S3 Mini.

Както пише AppleInsider, новият иск е за общо шест продукта на Samsung. Ако председателстващият съдебното жури Пол Син Грюъл разреши разширяването на делото, съдът ще трябва да се запознае и с моделите Rugby Pro, Galaxy Tab 8.9 Wi-Fi, Galaxy Tab 2 10.1 и Galaxy S3 с Android 4.1. От началото на ноември и Galaxy S3 с версия 4.0 на Android е част от съдебния спор.

В делото, което предстои да се гледа в окръжния съд в Сан Хосе, става дума преди всичко за софтуерните патенти. То не е в пряка връзка с онова производство, при което в края на август жури отсъди обезщетение в полза на Apple в размер на 1,05 млрд. долара. Това решение все още не е окончателно. Делото обърна доста голямо внимание на софтуерния и потребителния интерфейс, затова в един момент възникна и въпросът дали производителят на Android Google няма да бъде замесен в едно от най-големите технологични дела.

Samsung и Apple ще застанат пред Темида отново на 6-и декември. Тогава по време на изслушване трябва да бъдат изяснени различни въпроси, произтичащи от присъдата на журито през август.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Де да беше толкова просто.

Съд в Хага, Холандия е постановил забрана за продажба на устройства от серията Галакси на Самсунг, които използват Андроид версия 2.2.1 и по-голяма. Забраната е на базата на патент на Apple за галерията със снимки. По-конкретно за технологията, чрез която може да придвижите пръста си наляво или надясно при увеличена снимка като в края на екрана се показва част от следващата снимка, а когато вдигнете пръста си отново се връщате върху текущото изображение. При решението на Самсунг това връщане на текущата снимка е заменено със синя светлина, която осветява края на изображението. Не е ясно точно с колко продукта нарушаващи този патент разполага Самсунг за пазара на Холандия, но ако не се съобрази с решението на съда ще трябва да плаща на Apple по 100 000 евро на ден.

Решението в полза на Apple идва по-малко от месец след като друг съд в Холандия отказа забрана на продажбите на Самсунг заради патента pinch-to-zoom.

Източник: Computerworld.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...