Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Samsung няма да може да продава десетина устройства в Холандия


BulgarianSS

Recommended Posts

Компанията не е представила убедителни доказателства, че не нарушава патенти на Apple

След гръмкото милиардно поражение от лятото в САЩ в патентната война, сега Samsung може да очаква още по-лош развой в Холандия.

Съд в Хага наложи вчера по искане на конкурента Apple забрана за продажба на определени таблети и смартфони от продуктовата линия Galaxy. Според решението те нарушават патентована от Apple технология за обслужване на фотогалерии на чувствителни на докосване екрани.

Както пише Computerworld, от решението са засегнати всички устройства, на които е инсталирана Android 2.2.1 или по-висока версия и не използват разработения от самия Samsung софтуер за снимки Blue Flash.

Ако Samsung не се съобрази със съдебното решение, е заплашена от ежедневна глоба в размер на 100 000 евро (129 000 долара), която ще трябва да плаща на Apple.

Освен това корейската компания трябва да изнесе данни за приходите си, получени през изминалата година от продажбата на забранените устройства, за да може съдът да изчисли размера на обезщетението, което трябва да бъде платено на Apple.

По това дело вече се проведе заседание още преди година, когато Samsung бе призната за виновна, а продуктите, които нарушаваха патента (Galaxy Ace, Galaxy S и Galaxy S II), трябваше да изчезнат от рафтовете в магазините. Тогава обаче корейците внесоха промени в софтуера, за да избегнат крайната мярка.

На текущото заседание обаче съдът отчете, че Samsung не може да представи убедителни доказателства, че нарушението е отстранено и постанови окончателната забрана на продажбите на нарушаващите патента продукти.

През миналия месец обаче Samsung постигна частичен успех срещу Apple. Тогава съдът в Хага постанови, че Samsung не нарушава запазени права на Apple по отношение на т. нар. Pinch-to-Zoom жест. Той е съставна част от мобилните операционни системи и дава възможност за увеличаване или намаляване на мащаба с помощта на два пръста.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...