Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple тества хай-тек устройство за китката


BulgarianSS

Recommended Posts

Компанията възнамерява да обяви увеличение на дивидента, обратно изкупуване на акции, или друга форма на разпределение на капитала

18096-apple-thumb.jpg

Американският технологичен концерн Apple Inc. очевидно експериментира с дизайн на подобно на часовник устройство, което ще изпълнява част от функциите на смартфон, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на източници, запознати със случващото се в компанията.

Концернът вече е разговарял с големия си поддоставчик Hon Hai Precision Industry, по-известен под името Foxconn, казва един от източниците. Двете компании са обсъждали как би могла да изглежда нова голяма продуктова линия, която да се появи на пазара в допълнение към смартфоните и таблетите.

Няколко компании, включително Nike, Pebble и Jawbone, вече разработиха редица устройства за китката, припомня WSJ. Те измерват различни функции, като тегло, помагат при отслабване или показват скоростта на придвижването с велосипед.

Google пък вече експериментира с мощен компютър под формата на очила.

За да изградят по-сложна компютърна гривна обаче, инженерите ще трябва да преодолеят значителни технически препятствия. Apple търси тясно сътрудничество в тази област от известно време. През последните години концернът целенасочено е назначавал служители, които са запознати със сензорите и свързаните с тях технологии.

Все още не е ясно какво ще може да прави компютърът за китката на Apple. Но анализатори и инвеститори, които са запознати с изследванията в областта, смятат че такова бъдещо устройството следва да предлага разнообразие от различни функции и трябва да бъде тясно координирано с iPhone.

Според вътрешнофирмена информация Foxconn също работи от известно време над различни технологии за подобни на часовници устройства. Фирмата си е поставила по-специално за цел да направи екраните енергийно ефективни и извършва съответните изследвания с производителите на чипове за още по-тънки компоненти. От резултатите ще се възползват различни клиенти на Foxconn, твърди източник.

Представители на компанията не са отговорили на искането за становище на WSJ. Говорител на Foxconn също не е бил намерен за коментар. Наскоро и американският вестник New York Times съобщи, че Apple вече работи над подобни устройства.

Идеята като цяло не е нова – подобни джаджи се появяват през няколко години, особено в комикси и шпионски истории. IT гигантът Microsoft представи през 2003 г. на търговското изложение за потребителска електроника в Лас Вегас нова технология за компютърни часовници, които по-късно бяха заемствани от производителите на часовници, но с малък успех.

Сега темата отново е на мода в технологичните компании. Те се опитват да се преместят в нови области на растеж, тъй като пазарът за смартфони в страни като САЩ вече достига точката на насищане. Традиционните компютърни и комуникационни технологии стават все по-важни. Сензорите, които едновременно обработват различна информация, се използват все по-често, заради което и компаниите се опитват да използват компютърните технологии по-широко и да ги вграждат в нови устройства.

Тези устройства се очаква в бъдеще автоматично да събират и предават информация - тогава самият потребител няма да прави нищо. Такива часовници, които могат да правят всичко, могат да бъдат по-практични в някои ситуации от компютри или смартфони. Някои анализатори вече вярват, че устройствата за китки в крайна сметка ще заменят напълно смартфона. Но онова, което до този момент е разработено, се радва на нисък успех, предупреждават други.

Същевременно се появи информация, че Apple възнамерява да обяви увеличение на дивидента, обратно изкупуване на акции, или друга форма на разпределение на капитала на акционерите.

„Съзнавайки, че да изстискаш информация от мениджър на Apple е като да се опитваш да изстискваш вода от скала, ние разговаряхме в петък с главния финансов директор (Питър Опенхаймер) и според нас разговорът бе полезен“, пише анализаторът на ISI Брайън Маршал в бележка до клиентите си, цитирана от CNBC. “Ние засегнахме различни теми, включително и рамката за разпределение на капитала“.

След разговора с Опенхаймер ISI препоръча на компанията да увеличи сегашната си 3-годишна програма за разпределение на капитал от 45 млрд. долара до 60 млрд. долара. Според този план, който ще използва 50 на сто от годишния свободен паричен поток на фирмата, две трети от сумата трябва да се разпределят като дивидент, а останалата част - за обратно изкупуване на акции.

Разговорът с Маршал бе предшестван от рядко прессъобщение на компанията от четвъртък в отговор на призива на инвеститора Дейвид Айнхорн към най-голямата технологична компания в света да издаде привилегировани акции.

"В началото на миналата година паричният баланс на Apple премина отвъд онова, от което ние се нуждаем, за да поддържаме нашия бизнес и да сме достатъчно гъвкави, за да имаме предимство над стратегическите възможности, така че ние обявихме план да върнем 45 милиарда долара на акционерите за период от три години," заяви компания в отговор на Айнхорн.

„Мениджърският екип и бордът на директорите на Apple са дискутирали активно връщането на допълнителните средства на акционерите".

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

nyha8aza.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Навремето имаше един ериксон T28, който беше някакъв чешит прототип на днешните мултифункционални у-ва. Екранът му е доста по - малък от този на снимките, направи си извода малко неща ли ще може да върши. Телефон, музика, мейл, прогноза за времето и елементарен интерфейс за търн-бай-търн навигация със стрелки на екрана - идеалното у-во като размер и функции. Аз, бих си купил точно такова - и без това не тропам игри.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено може да предложи много, но нали знаете, че не винаги очакванията се препокриват с реалноста. ;)

Така като гледам отива в графа с гугъл очилата - далечното бъдеще :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз много се колебая дали да не си поръчам един Pebble, така че идеята със сигурност ми се струва добра, но да видим какво ще предложи в крайна сметка...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен идеята на тая джаджа ще е да си комуникира с телефона в джоба (където му е мястото) и да извежда на екрана пристигащите мейлове, смс, и всякакви други нотификации без да се налага да вадим телефона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

вИкторе, това не заменя часовника - това е съвсем друго устройство. Т28 е с пет реда екран, а паметта за контакти е динамична - нещо ти убягва в сравнението.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 месеца по-късно...

"Taiwan's Hon Hai Precision Industry — the main manufacturer of Apple's iPhones and iPads, better known by its trading name Foxconn — showcased a smartwatch on Wednesday that can be connected wirelessly to an iPhone, which the company hopes will be part of its next driver of revenue growth."

http://www.wantchinatimes.com/news-subclass-cnt.aspx?cid=1102&MainCatID=&id=20130627000079

bsq5.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...