Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Политика - коментари и мнения


The Shaman

Recommended Posts

И докато сме се захласнали по новата бета ето нещо стряскащо от нашата родна действителност.

Орешарски предложи Пеевски за председател на ДАНС
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1,2k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • Asen_77

    153

  • Alxx®

    137

  • The Shaman

    92

  • eek

    68

Народните представители избраха депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

125 депутати гласуваха. 114 народни представители гласуваха "за", 10 - "против", а един се въздържа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Димитър Главчев от ГЕРБ поиска прегласуване. При повторния вот гласуваха 204 депутати, от които 116 бяха „за", 87 - „против", 1 се въздържа. „Атака" не участваха в гласуването.

Тъкмо се зачудих къде са били депутатите на ГЕРБ и ето какво се случва като се появят и те ... Атака просто не гласува ... :swear:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако се организира среща на Форума пред Народното събрание да изразим нашето мнение,зарязвам всичко и идвам!Ще взема поне 3 човека с мен!Не се шегувам!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Честито лельо Гергино и на всички които изписаха едно чудо тъпотии тук срещу едните и гласуваха за настоящите !!!!.

Пупу , чакайте да не напиша някоя глупост срещу ............, че после да ме викат да пиша !!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тоя гнусния със свинската мутра до вчера е бил по масите, днес е депутат а утре управлява данс. И после какво очаквате да е бъдещето на България?

Редактирано от eek
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много бързо!!Събирам хора за тръгване!Незнам дали ще успеем толкова бързо!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не се притеснявай като гледам как всеки ден това правителство си забива поредния пирон в ковчега ще си там точно навреме. Да им имам "експертите". Те май всички са такива в прането на пари:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Президентът отмени участието си в церемонията по откриването на Дунав мост 2 заради решение на парламента да избере за шеф на ДАНС Делян Пеевски. Росен Плевнелиев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

Това съобщиха в официално съобщение от прессекретариата на президентството. Оттам уточниха, че заседанието на КСНС ще се състои на 20 юни с единствена тема - реформата в сектор "Сигурност".

Премиерът Пламен Орешарски, който предложи кандидатурата му, коментира, че това е удачен избор и умишлено е търсил външен специалист.

Това стана в деня, в който в Държавен вестник бяха публикувани спорните промени в Закона за ДАНС. С тях на агенцията бяха дадени оперативни и разследващи функции, не само с разузнавателни и аналитични, както беше при ГЕРБ. Освен това, в закона беше записано, че вече шефът на ДАНС ще се избира от парламента, а няма да се назначава от президента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Делян Пеевски e 32-годишен, има диплома за юрист от Югозападния университет в Благоевград.

Важна роля в неговото професионално развитие има майка му Ирена Кръстева, която беше шеф на Българския спортен тотализатор, след което се захвана с мащабна дейност в медиите. Сама и заедно със сина си тя е издател на вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Меридиан мач", великотърновския "Борба", ТВ 7 и закрития по-късно в. "Експрес".

През януари 2009 г. ДАНС започна проверка как и с какви пари тя купува медии, но резултат никога не беше обявен.

Политически Пеевски започва да расте в младежката организация на НДСВ на Симеон Сакскобургготски. През 2001 г. , когато е едва 21-годишен, тогавашният министър на транспорта Пламен Петров го назначава за парламентарен секретар и председател на управителния съвет на "Пристанище Варна".

По това време Пеевски завършва право, през 2003 г. напуска изпълнителната власт и започва трудовия си стаж като юрисконсулт в "ТВ Глобус", фирма - собственост на младежкото НДСВ.

След 6 месеца се регистрира в Благоевградската адвокатска колегия, а година по-късно се мести в Софийската колегия. Името му се появява в медиите около скандалите с приватизацията на спортната зала "Универсиада" в София и комплекса "Тото комплекс "Шанс" в Златни пясъци, избухнали заради незаконни действия на "царския" спортен министър Васил Иванов-Лучано. Днес никой не може да каже какво се случи със започналото по онова време разследване.

През май 2005 г. тогавашният шеф на Националното следствие Ангел Александров предлага Пеевски за следовател в столичното следствие. Младежът няма необходимия стаж и Александров използва специален текст в закона: "назначаване по изключение".

Само след още 6 месеца Пеевски е назначен за заместник на много близката по онова време до Ахмед Доган министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

През 2007 г. срещу него се води дело за изнудване и той е уволнен от поста зам.-министър заради "липса на морал". Уволнен е при скандал заедно с друг зам.- министър - Корнелия Нинова, който разтриса висшите етажи на властта. Обвиняват го, че използва служебното си положение, за да притиска шефа на "Булгартабак" Христо Лачев да сключва договори с близки до него фирми.

Тогава с постовете си се разделят и министърът на икономиката Румен Овчаров, и шефът на следствието Ангел Александров. Пеевски заявява пред журналисти: "Някои хора съвсем скоро ще трябва да ми се извиняват!"

Скоро той получава извинение, първо от прокуратурата, която прекратява делото срещу него, после от Върховния административен съд, от Висшия съдебен съвет и от министър-председателя Сергей Станишев.

Главният прокурор Борис Велчев е обявил скандала за "омерзителен и унизителен", но Софийската градска прокуратура прекратява делото с мотив, че първоначалните констатации не са се потвърдили.

В медиите е пълно с твърдения на анонимни източници от правителството, че върху Станишев е упражняван натиск от ДПС за възстановяването на Пеевски. Самият Станишев заявява: "Пеевски е върнат на работа по настояване на ДПС, които са коалиционен партньор и носят отговорност за техните представители в изпълнителната власт".

Две години по-късно, на 8 август 2009 г., председателката на Агенцията за младежта и спорта в правителството на тройната коалиция Весела Лечева казва: "Делян Пеевски и Росен Карадимов управляваха държавата в края на нашия мандат”.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мен ако питаш купената диплома е най - малкия проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това което Станишев и Местан днес ни казват с това назначение е:

"Добро утро маймуни"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Те ни го казват всеки ден. Ако узаконят и циганските съборетини просто ще стане чудо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е само началото. Ако тия мазници останат на власт цял мандат, избора на дебелия ще ни се вижда като цвете върху бунище. В един филм с Никълъс Кейдж преди време главния герой отговори на въпроса си: Къде да търсим боклуците?, когато трябваше да намери някъква отрепка, с лаконичното: На бунището. Та в този ред на мисли какво друго да очакваме. Вариантите са два: или павета по избранниците, или да закриваме държавата, да минават плуговете и да хвърлят сол като в древен Картаген. Туку що повърнах...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично довечера съм там, ако някой иска може да ми драсне на ЛС да сме група, аз ще съм с няколко приятели !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Делян Пеевски - шеф на ДАНС

Максим Стависки - шеф на КАТ

Владо Кузов - шеф на Агенция за закрила на детето

Златко "баретата" - шеф на фармацията

До къде ли ще я докараме.... ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не слагай Златко в подигравките. Той е по - честен от всички споменати дотук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами, Гога...как да ти го кажа по - иначе? Обявените и известни като бандити в България(част от тях), са в пъти по - честни и по - мъжкари от всички "политици" накуп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нечестен и престъпник са две различни понятия. Дефинирай в коя графа влизат коментираните в темата личности(без последните три поста). Аз не мога да ги вместя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имали сме президент!!!

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1101034

Президентът Росен Плевнелиев сне доверието си от правителството и настоя парламентът незабавно да преразгледа назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

На извънреден брифинг държавният глава обяви, че не е знаел предварително кой ще оглави службата.

„Не знаех кой ще бъде назначен на този пост, а законът не върнах, защото силно вярвам, че демокрацията повелява на всяко ново управление да бъде даден шанс да реализира идеите си, дори когато изглеждат недотам аргументирани", подчерта президентът.

„Не желая да кадрувам, но ще настоявам всеки да аргументира публично и открито назначенията, които прави и да бъде честен пред българския народ", добави Плевнелиев.

„Жалко, дадох кредит на доверие и апелирах за обичайните 100 дни, но след това назначение и по начина, по който то бе извършено, моят кредит на доверие е изчерпан", добави още държавният глава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да поздравим премиера Пламен Орешарски за мъдрото му решение в настоящия ден! GSM: 0889099666, 0888454842

Редактирано от slaf
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Станишев и Орешарски към своите: Или гласуваме Пеевски, или кабинетът пада

"Или подкрепяте кандидатурата на Пеевски, или кабинетът подава оставка" - така премиерът Пламен Орешарски обяснил тази сутрин на депутатите от левицата защо настоява да гласуват "за" кандидатурата на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), разказаха социалисти. Думите му били подкрепени и от лидера на БСП Сергей Станишев.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/14/2081444_stanishev_i_oresharski_kum_svoite_ili_glasuvame/

Както е тръгнало, следващата стъпка е да обявят "Уикенд" за Държавен Вестник ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.



Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...