roll2puff Публикувано Юни 14, 2013 Публикувано Юни 14, 2013 Напълно подкрепям! Подписка: Не на назначаването на Пеевски, оставка на правителството Овластяването на Делян Пеевски пряко да разполага със службите е симптом на зависимостта на политическата класа от ресурсите му за разправа с нея Г-н Пеевски няма опит, нито квалификация в областта на сигурността. Той не отговаряше и на законовите изисквания за председател на ДАНС, преди те да бъдат променени така, че да му съответстват. Самият факт, че Народното събрание промени законовите изисквания така, че те да съвпадат с даденостите на г-н Пеевски, за да може да го избере на поста, е повече от несъвместим с върховенството на закона. Върховенството на закона ще бъде тежко компрометирано от директния контрол, даден от парламента на г-н Пеевски върху службите, в които последните законодателни изменения концентрираха още повече власт – за да стане тя негова. Тази власт ще допълни контрола му върху политическия процес посредством групировката медии и фирми, които му дават икономическа база за нелегитимен диктат върху институциите на държавата. Предвид вътрешно- и външнополитическата цена на решението на Народното събрание за избор на г-н Пеевски, чийто публичен образ е силно негативен, налага се извод, че политиците, взели това решение, не са го взели свободно, а в условията на зависимост. Средствата за разправа с личности и организации, които г-н Пеевски, като лице на тежка медийно-икономическа групировка, е придобил, вече надхвърлят възможностите на политическата власт и институциите. Това е нетърпимо от гледна точка на върховенството на закона. Демокрацията, като форма на държавно управление и парламентарната република, като форма на държавно устройство са в условия на срив. Решенията не се взимат по воля на избраните народни представители, т.е. с мандат от народа, като източник на суверенната власт, а се налагат от икономически могъщи частни субекти, които управляват бизнес- и пропагандна машина, в техен частен интерес, без оглед на закона. Когато и правомощията на службите са под тяхна пряка власт, тези субекти ще узурпират държавата и тя категорично ще спре да е правова. Политиците, които стават проводник на тази мутация, дължат отговорност пред гражданите на републиката. Призоваваме премиера Орешарски, който предложи на Народното събрание скандалния избор, да подаде оставката си. От екипа на БХК 2 Цитирай
eek Публикувано Юни 14, 2013 Публикувано Юни 14, 2013 (редактирано) Явно Пеевски е заповядъл на Бареков да не отразява протеста Вчера основните ефирни телевизии Канал 1, БТВ, Нова, ТВ7 не излъчиха обращението на президента а на площада имаше заглушаване на мобилните сигнали. Тръгнахме по пътя на Украйна Редактирано Юни 15, 2013 от eek 2 Цитирай
gogi6 Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 Нито един канал от БГ не ми тръгва на телефона!Даже и от приложението на НоваТВ?!На компа нямам проблем!Нещо се филмирам,или?!Свинята Пеевски заяви,че няма никакво намерение да подава оставка!Протестирали тези които ги било страх)) Цитирай
eek Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 Министърът на образованието Анелия Клисарова заяви пред медиите, че неин зам.-министър ще бъде Мукаддес Налбант – същата, която преди време определи Левски като закононарушител и предложи отпадане на произведения на Ботев и Вазов от учебниците. Кабинетът “Орешарски” с всеки изминал ден попълва редиците си с хора от ДПС. Днес станахме свидетели как избраха Делян Пеевски за председател на ДАНС, а вчера зам.-министър на образованието стана скандалната депутатка от ДПС Мукаддес Налбант. За нея ще ви припомним, че бе уволнена от Сергей Игнатов в правителството на Бойко Борисов. Причината бе заради скандала с доклада на Комисията за защита от дискриминация, който тя изготвя заедно с колегите си. Според нея и останалите съставители на доклада, се препоръчваше да отпаднат от учебниците текстове на автори като Ботев и Вазов, които са сред българските класици, а причината, която изтъкват тогава, е, че чрез тях се внушава религиозна и етническа омраза.По думите на новия зам.-министър Мукаддес Налбант, Васил Левски е бил закононарушител и османската полиция с право си е вършила работата да го преследва. Игнатов уволни Налбант, обявявайки я за човек, посягащ на националната сигурност на страната, заради опита й да подмени историческото ни минало. Бившият министър на образованието заяви тогава, че написаното в доклада е “абсолютна гавра с историята” и българския ни национален герой. Цитирай
ypechdb Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 http://www.focus-news.net/?id=n1794662 -Делян Пеевски: В името на гражданите, обществото и държавата, съм готов да приема решение, с което да се отмени решението за избирането ми Цитирай
rooibos Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 Вън! Направо се чудя как може да има толкова нагли хора! Най-много ми тежи, че няма нито един, който да застане и да работи за народа. Ако все пак някой се появи, то той ще "потъне без да иска". Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 Пеевски си гледа бизнеса - не ми е кеф, но по един или друг начин олигархията ще намести някой. Обаче зам. - министър да стане тоя парцал "ковачева"(налбант)? НИКОГА!!! ХОРА, ОПИТВАТ СЕ ДА НИ ЗАЛИЧАТ КАТО НАЦИЯ!!! 2 Цитирай
cvalio Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 Не усещате ли сценария ?!?!?!? Назначаваме Делян Пеевски (първо променихме изискванията за позицията, което значи е замислено преди време) - протести, митинги и пр.-изчакваме няколко дни и хоп - вижте какви сме демократи - добре махаме го и следва ...олигархията ще намести някой който най-вероятно не е приемлив, но след Пеевски е ....... цвете 2 Цитирай
eek Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 (редактирано) Все едно. С назначенията, които направиха показаха, че начина, по който ще управляват държавата е с цел лични облаги и решения в полза на начии лобита. Така, че протеста продължава. Редактирано Юни 15, 2013 от eek 1 Цитирай
Asen_77 Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 Да се разцепат на две направо. Нагли нещастници .... назначават за министри и зам министри хора хванати от полето, дето не знаят изобщо защо са там. Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 http://www.blitz.bg/...tm_source=blitz Готини коментари има по повод статията. В коментарите има много истина за разлика от статията 4 Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 Чак ми се изчервиха бузите от коментарите Това правителство трябва скоростно да си заминава. Въпросът е: кой ще дойде след това? Лична класация на управляващите до сега: Димитър Попов(лека му пръст). Свестен човек, дипломиран и практикуващ юрист. Попадна на грешното място, в грешното време и стана обект на подигравки заради крилатата фраза: "За Бога, братя, не купувайте!". Никой не го разбра, за жалост. Иван Костов. Първият, изкарал цял мандат. Има много "за" и "против", но при него поне бяха ясни нещата. Вариантът "по - малкото зло". А, забравих: при Костов имаше малък и среден бизнес. Жан Виденов. Нелош човек, обаче кръгъл глупак и бушон на сивите кардинали. Мултигруп му врътнаха криза със стоките от първа необходимост, зърното и захарта. Падна със страшна сила. Отрицателна класация, без ясно изразен "победител": Всички мандати на бсп, без изключение. Герб. Ндсв. Любен Беров. Извод: "Ела зло, че без тебе по - зло". Цитирай
eek Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 Бургазлии май са по капаните. 20 човека пред общината днес. За съжаление много от нас живеят в някакъв собствен розов свят и си мислят че тези камЪни няма да са в тяхната градина. За съжаление жестоко се лъжат. Истината, е че след толкова години хората още нямат позиции, които да отстояват. 45 години комунизъм, доноси и прочие още живеят в много от тях, и явно се предава по наследствиео. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5852711 Естественна реакция... 1 Цитирай
Grievous Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 Скочиха и срещу свои. Става интересно. http://smart.dir.bg/dnes/news.php?id=14175804&type=dnes Цитирай
kawabiker Публикувано Юни 15, 2013 Публикувано Юни 15, 2013 (редактирано) Преди малко влизам ! Истински демократичен протест ! Както се скандираше - " Всеки ден ще е така ........" знаете го ! Имаше поне 10 + хора . Буса на тв7 беше най голямата жертва май. Хората се подписваха с ключове по него, някои плюеха и т.н. но със сигурност не го изпотрошиха. Гумите му бяха спаднати с клечки и толкова , строшено не е имало . Нова ТВ го засне, ако го излъчат ще се види. Тия от Вести и те малко подлоги идват Присъстваха доста известни хора . Като цяло хората искат оставка и нови избори , както аз самия ! Надявам се в тубата да се появи скоро клипчето снимано от rc хиликоптерчето с камерата . Редактирано Юни 15, 2013 от kawabiker 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 16, 2013 Публикувано Юни 16, 2013 Имах големи колебания къде да го пусна, тук или във "Вицове, смешки и куриози" Протест в подкрепа на Делян Пеевски 6 Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 16, 2013 Автор Публикувано Юни 16, 2013 "Искаме да еее...да еее... Пеев...Пеев..." Тея рекламни винили и транспаранти пак спонтанно са ги поръчали мангалите Цитирай
gogi6 Публикувано Юни 16, 2013 Публикувано Юни 16, 2013 Само не мога да се светна,как партия която събра( с доста спорни гласове от други държави) 8-9% ,определя над 50% от ръководните постове?!Ако сега не ги свалим от власт,незнам кога ще успеем!И толкова попкръстьовци....Не съм против никое МАЛЦИНСТВО,но искам да се съобразяват с правилата в държавата която живеят!!! 4 Цитирай
arm11 Публикувано Юни 16, 2013 Публикувано Юни 16, 2013 Под "секрет" една партия организира част от протестите и дава по 50лв на калпак. Еххх терминал 2, все по-близо и по-близо... 3 Цитирай
kawabiker Публикувано Юни 16, 2013 Публикувано Юни 16, 2013 (редактирано) Това звучи несериозно- ако са такива омбашии които и да са щяха да си купят изборите, а не след дъжд качулка. След това проста сметка 10000 х 50 лева са 500000 на вечер по твойта логика. Освен това аз бях и най отпред и най отзад на двата протеста и да ти кажа нямаше нито политизиране нито провокиране , за разлика от предишните протести на които 50 човека еб.... а мамата на всичко за пари взети от ахмед. Сега се замисли и как така комунистите ще узаконяват гетата - а същевременно 150 циганина , да не кажа по груба дума протестират в защита ма пеев... ски. Тъпо е да те изгонят на сила от държавата ти, аз нямам нищо против търсенето на късмет в друга държава, но не на сила !!! Държа да отбележа , че съм аполитечен и неподкрепям никоя партия, винаги гласувам за най малкото зло , защото трябва да се гласува. ако всички бяха го направили нямаше 8% турски избиратели да диктуват назначенията сега !!!! С писане на такива коментари не мисля че , ще се постигне нещо . Винаги избягвам тази тема тук, но на писане от както я има темата всички са патриоти и разбирачи, а дефакто .......... ще седя в мола или дискотеката, па тия нека си протестират !!! И да се съдерат пари да дават както ти казваш, аз не реша ли да ида , няма да ида и за 5000 ! П.П. Освен тия 100 лева дет съм взел под секрет , да ги даря на форума , за са стана VIP Редактирано Юни 16, 2013 от kawabiker 3 Цитирай
arm11 Публикувано Юни 16, 2013 Публикувано Юни 16, 2013 Първо не съм патриот, мразя държавата в която живея. Второ, "под секрет" го казвам, защото знам кой ги дава и защо ги дава. Трето, не е казано, че ще дадът на цялата маса хора, а на отделни елементи, който ще ходят и ще създават смут и проблеми. Не ми се спори и обеснява, най-малкото във форум или на тема политика. Това, което става тук не съм го виждал дори и в най-африканските и бананови републики. Оправия няма. 3 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.