Asen_77 Публикувано Юни 11, 2014 Публикувано Юни 11, 2014 Да се гласува задължително е препоръчително, но да те задължат да се гласува, е друга бира! А сега кажете на мен, неориентирания, за кой е най-безболезнено да гласувам?! Иначе да, в тая държава мангалите са ни "виновни" за всичко Няма да ти кажа за кой е най-безболезнено да гласуваш. Като няма за кой да гласуваш - пусни невалидна бюлетина. Така ще се намали вота на твърдите и купените електорати. Това е по-важното в случая. Ако повече хора осъзнаят това, доста неща ще се променят в държавата. И думите " С моя и без моя глас е все едно ..." изобщо не са верни. Всеки глас е важен. Цитирай
drjivago Публикувано Юни 11, 2014 Публикувано Юни 11, 2014 Има и по-ефективни начини от задължителното гласуване. Например електронното такова, хиляди млади хора така ще упражнят своето право без да се налага да се разкарват насам натам, да си сменят адресни регистрации и т.н. Друг важен момент за мен е гласуване с поне завършено основно образование, което между другото е задължително и безплатно в РБ. 4 Цитирай
Mr.Phoenix Публикувано Юни 11, 2014 Публикувано Юни 11, 2014 Електронното гласуване или през интернет е лесно за манипулация. Ако се проникне в системата, лесно се променят данните. Съгласен съм с теб за задължително образование, но ако е средно образование поне ще е по- добре . Цитирай
uomoto Публикувано Юни 11, 2014 Публикувано Юни 11, 2014 То няма за кой да гласуваме, вие какво мислите. 1 Цитирай
Mr.Phoenix Публикувано Юни 11, 2014 Публикувано Юни 11, 2014 Не, просто циганите няма да гласуват и няма да са вече фактор . Цитирай
kawabiker Публикувано Юни 11, 2014 Публикувано Юни 11, 2014 (редактирано) Електронно гласуване и някакъв минимум образование за да гласуваш са доста добри и демократични варианти . За да вземеш шофьорска книжка се иска 8 клас, значи и за гласуване е рентабилно Редактирано Юни 11, 2014 от kawabiker 1 Цитирай
algor Публикувано Юни 11, 2014 Публикувано Юни 11, 2014 К'во значи "още не гласувайте"? Аз като гласувах и какво стана? Нещо променя ли се? Подслушването спря ли? Герб не подслушваха ли всичко живо? Полицейщина ли нямаше? И ако не гласувам на следващите избори, какво ще стане? С какво това, ще промени сегашното ми състояние? Слезте на земята, гласуваш - не гласуваш, нищо не се променя, кервана си върви. Циганският вот отдавна е определящ. Всеки народ си залужава управляващите го. Едните си отиват, за да дойдат същите, но с различни имена и цвят. Ако изборът ми е се свежда до по-малкото зло, то предпочитам да не избирам. Между лайно и повръщня за вечеря, по-добре да остана гладен, ако може да използвам тази метафора. Прост народ, слаба държава. Аз няма да те агитирам (или който и да е) да гласуваш отново, но искам да те попитам нещо. Харесваш ли Бареков и Сидеров (заедно с партиите, които представляват)? Ако ги харесваш и подкрепяш - ок, всеки има право на избор и никой няма право да критикува другия за избора му. Ако не ги харесваш, обаче, и се присъединиш към 70-те процента негласували на предните избори (аз също, той, те, ние - повечето от тези 30 процента гласували), на следващите избори или максимум на по-следващите ще имаме премиер Бареков или Сидеров. Кефи ли те? Подкрепяш ли евтиния им популизъм за 1000 лева минимална заплата и 500 лева пенсия? Подкрепяш ли националистическите тъпизми от сорта на "Da sprem razgrabvaneto na kleta maika Balgaria"? Подкрепяш ли каузата Българите срещу всичко и срещу всички, защото сме патриоти? Тъпото е, че негласувайки точно натам отиваме. Всеки трябва да си намери стимула да отиде и да гласува, както и за кой да гласува. Неотиването да гласуваме прави един такъв лумпен като Волен и Бареков народни представители първо, а рано или късно и премиери. Защо ли? Защото тия и да се наакат повече от тези проценти, които видяхме сега не могат да откъснат. (хайде поне за Бареков да говорим, щото оня слава богу е аут) Ако още 30 процента поне бяха отишли до урните, сещаш ли се математически (това е проста математика), че Бареков щеше да е аут? Хората, които не гласуваха в болшинството нямаше да го направят за Бареков. Повече проценти гласували, повече проценти за други партии------->>>?Бареков изпада под 4-те процента и е аут. Ето един стимул за мен. И не, не ме питай за кой съм гласувал, защото съм направил избора си с огромен компромис, въпреки погребаната преди години чиста и свята синя идея. Идея, заради която мръзнахме по барикадите, воювахме пред НС, гладувахме и си отглеждахме децата в мизерия и лишения. Онази свята, чиста синя идея, заради която имаше милион души на Орлов мост в едно отминало време. (синя е не заради политическия цвят, разбира се) Спирам до тук. Правя компромиси и всеки път от 1989 година насам си завличам гадния задник до шибаните урни. Намирам си стимули, агитирам хората около мен и семейството ми да продължаваме да искаме и да се опитваме да вървим напред ВЪПРЕКИ всичко, изброено от теб. И ще продължавам така докато съм жив. Това е моя избор. Не виня и не упреквам никой за това, което е било, защото и аз съм част от този мърляв избор. Но знам какво искам да бъде и няма да спра да се опитвам да стигна до там. Както мога и колкото мога. Ей тъй простичко, "по Ленински". 6 Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 11, 2014 Публикувано Юни 11, 2014 Повдигам само един въпрос, свързан с горното: На избори се гласува "за" някого или "против" някого? Няма да отида и да си дам гласа за някой, когото смятам за гад, само за да не гледам карикатури в парламента, както посочените от теб. Положението е дошло до такова, че за народа има само едно решение, но май никога няма да узрее за него. С такъв безхарактерен народ, изборът явно ще опре до това коя империя(ЧУЖДА!) да ни притежава. Апетити имат Русия, Турция и щатите. Честито. П.П. Ще дам едно признание на тиквата - само той успя да спре амбициите на дпс за власт. Не го харесвам, ама хич, но това е факт. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 11, 2014 Публикувано Юни 11, 2014 Мислиш ли, че съм пропуснал? Не точно по този начин, ама... Цитирай
eek Публикувано Юни 11, 2014 Публикувано Юни 11, 2014 Аз не мога да разбера едно. В тая държава за 99% от нещата се иска основно образувание, но не и ако си решил да гласуваш. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 11, 2014 Автор Публикувано Юни 11, 2014 П.П. Ще дам едно признание на тиквата - само той успя да спре амбициите на дпс за власт. Не го харесвам, ама хич, но това е факт. Само предполагам за коя тиква говориш, но наистина ли смяташ, че е спрял дпс или, че скоро ще ги спре! Моля те, всеки ден се сблъсквам с това и повярвай ми, нищо не е спряно! 2 Цитирай
hidalgo Публикувано Юни 12, 2014 Публикувано Юни 12, 2014 Тогава никакво оплакване от това, че циганите и турците ни управляват държавата. От това, че обръчи от фирми си назначават некадърници да ни управляват като им купуват гласове. Докато няма задължително гласуване, така ще е винаги. Който купи, той ще управлява. Но сме в демокрация и всеки има право на мнение. Моето е, че трябва да се гласува задължително. Твоето е, че не трябва. И като го въведат какво ще се промени? Аз съм решил да не гласувам, те го въвеждат, аз отивам и пускам празна бюлетина! И къде е разликата с преди? Платените боклуци пак ще са си същите! П.П. Примерът с мен е илюстративен. Цитирай
Asen_77 Публикувано Юни 12, 2014 Публикувано Юни 12, 2014 Ако го въведат, то няма да е просто - Задължително е, отивайте да гласувате!!! Обсъждат се много варианти, като основните са отстъпки при плащане на данъци или други преференции. Относно празната бюлетина ( или както аз предпочитам, надраскана за да не може да се преправи ) тя променя процента на гласували. Като пример ще дам следното - ако са гласували 2 милиона души, за определена партия гласуват 500 000 души, то те получават 25% от гласовете. Ако обаче са гласували 5 милиона души ( дори и 3 милиона невалидни бюлетини ) и за същата партия са гласували отново 500 000 души, то процента им е 10. Това е основната разлика в гласуването с невалидните бюлетини. Както знаем в България определени партии са с така наречения твърд електорат, което значи че задължителното гласуване ще намали техния процент до такъв, че може и да не присъстват в следваш парламент. А за празната бюлетина - за София и големите градове е трудно поправима, но в малките населени места вярвам, че " комисията " биха могли да се разберат за попълването на празните бюлетини. Затова според мен всеки глас е важен, затова от както имам това право " Да гласувам " се възползвам всеки път и ще продължавам да го правя. И както се спомена в няколко поста преди моя, убеждавам всеки познат и роднина около мен че е важно да отидат до урните, никога не казвам гласувайте за еди кой си, а просто казвам и обяснявам защо е важно според мен да се гласува. 7 Цитирай
kal1ch Публикувано Юни 12, 2014 Публикувано Юни 12, 2014 Аз съм твърдо ЗА въвеждането на задължително средно или поне основно образование за правото на глас. 2 Цитирай
Jekylll Публикувано Юни 12, 2014 Публикувано Юни 12, 2014 Недей така, бе, човек . Знаеш ли какъв пазар за дипломи ще се отвори 2 Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 17, 2014 Публикувано Юни 17, 2014 Предвид обстоятелствата от последните дни ПП България без цензура (ББЦ) свиква извънреден конгрес, на който партията ще се преименува на България без спонсора (ББС). За да се съхрани абревиатурата, някои членове предлагат просто България без Цецо. (Статус на журналиста Иво Христов във фейсбук) 2 Цитирай
Asen_77 Публикувано Юни 27, 2014 Публикувано Юни 27, 2014 Нещо се мъти, ама до къде ще отиде. Сценария май е доста по-тъмен от тия който си представяме. Дали ще бутнат борда? Дали ще се върне 96-та - 97-ма? Май май го карат натам да оправят милиарди кредити? Цитирай
Asen_77 Публикувано Юни 29, 2014 Публикувано Юни 29, 2014 Избори на 5 октомври, президентът разпуска парламента на 6 август Предсрочните парламентарни избори ще бъдат на 5 октомври. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев след консултациите днес с лидерите на парламентарно представените политически сили и на партиите, които имат представители в Европейския парламент. Държавният глава обяви, че 42-рото Народно събрание ще бъде разпуснато на 6 август и ще бъде назначено служебно правителство. Парламентарното представените сили, които се включиха в разговорите, са декларирали, че в рамките на този парламент е невъзможно съставянето на ново правителство. Оставката на кабинета „Орешарски” ще бъде съобразена с необходимото по конституция време за свикване на консултации. Източник: dariknews.bg Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 29, 2014 Автор Публикувано Юни 29, 2014 Да крадат, само да не стане по-лошо тея дни!! Цитирай
Asen_77 Публикувано Юни 30, 2014 Публикувано Юни 30, 2014 Ай честито, началото на следващите последни 30-тина дни онождане. До 6-ти август какво ли още може да ни сподели ... Топлата вода, парното и токът поскъпват от 1 юли, реши Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Драстично е поскъпването на топлата вода и парното за абонатите в Русе, които ще трябва да плащат близо десет на сто по-скъпа топлоенергия. Клиентите на „Софиягаз" ще имат с повече от 11 на сто по-високи сметки за топла вода и парно. Токът ще поскъпне навсякъде с около две на сто от средата на годината, въпреки че се очакваше комисията да намали цените минимално. Първоначалните заявки на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране бяха за поевтиняване на тока със средно 0,66 на сто, но и за драстично поскъпване на парното, като на наякои места прогнозите достигаха за скок до 19 на сто. В окончателните решения обаче парното не поскъпва толкова сериозно, но за сметка на това токът ще е по-скъп за всички абонати. От утре в Габрово ще плащат по-скъпа топла вода с близо 7 на сто, в София увеличението е с близо шест на сто, а за абонатите в Пловдив, Варна и Враца - увеличението прехвърля пет на сто. Малко по-евтино парно могат да ползват хората в Плевен, Перник и Бургас. Токът поскъпва с две на сто, въпреки очакванията за намаление. След като откриха дефицити в енергийната система на страната и задлъжнялост на Националната електрическа компания от близо 3 млрд. лева, от енергийния регулатор решиха да двигнат цените на тока за всички. За абонатите на ЧЕЗ, който оперира в Западна България, токът ще бъде с близо три на сто по-скъп, като се отнася и за дневната, и за нощната тарифа. От енергийната комисия са дали пример, че ако досега месечната фактура ни е била 49,99 лева, от утре ще бъде малко над 51 лева, като се отчетат особеностите на потреблението през деня и през нощта. Най-малко ще е увеличението за абонатите на ЕВН - под един процент, а за абонатите на Енерго про - дневната тарифа скача с 2,5 на сто, а нощната с малко над процент. Цените на тока са определени за едногодишен период, въпреки че миналата седмица шефът на регулатора Боян Боев даде заявка, че цената може да скочи още от 1 октомври, а сметки да се правят на всеки три месеца, подобно на цените на природния газ, парното и топлата вода. Единственото намаление е на цената на природния газ, който от 1 юли поевтинява с около две на сто. Източник: dariknews.bg Цитирай
Asen_77 Публикувано Юли 25, 2014 Публикувано Юли 25, 2014 Парламентът прие оставката на кабинета „Орешарски" Народното събрание прие оставката на кабинета „Орешарски" след близо 3-часови дебати. Гласуваха общо 196 народни представители. „За" оставката бяха 180 депутати, 8 - против и 8 се въздържаха. Решението беше посрещнато с ръкопляскания и със ставане на крака от народните представители от ГЕРБ....... Източник: dariknews.bg Цитирай
BulgarianSS Публикувано Юли 25, 2014 Публикувано Юли 25, 2014 Това ми хареса : ERROR 404:Government not found! БНР: Оставката е подадена. На 404 ден от 14 юни и 1 г. след "белия автобус". 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.