Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Експлозии разтърсиха Бостън, има жертви и десетки ранени


Lyudmil

Recommended Posts

Две експлозии избухнахa в близост до финалната линия на маратон в американския град Бостън. Най-малко две са жертвите, а над 28 ранените, съобщи кореспондент на Си Ен Ен. По непотвърдена информация има и трета жертва. Не е изключено този брой да се увеличи, тъй като шестима от ранените са в критично състояние, съобщи кореспондент на bTV.

В района на спортната проява е настанала паника – на място са били мобилизирани много полицейски и медицински екипи. Те са се заели с извозването на пострадалите, някои от които без крайници, към най-близките болници.

Все още не е ясна причината за експлозиите. Предполагаше се, че може да става въпрос за взрив на тръби от газопреносната система на града. Не е изключено обаче да става въпрос и за терористичен акт. По последна информация бостънските власти третират случилото се именно като атентат.

Двете експлозии са станали около 22 часа българско време - с 19 секунди разлика една от друга. Имало е и трета експлозия - в библиотеката JFK.

Според телевизия ABC полицията в Бостън се опасява, че на територията на града може да има няколко взривни устройства с малка мощност. Такива са били намерени в района на финала на маратона, като едно от тях е било взривено контролирано.

Заради опасенията за възможни още бомби из града, бостънските власти призоваха хората да си стоят по домовете в близките часове.

Кадрите и снимките в социалните мрежи са изключително кървави. Взривовете са станали около 30 минути, след като и последните състезатели са пресекли финалната линия на маратона. Там са се намирали хиляди зрители.

Според някои данни взривът е дошъл откъм хотел, в непосредствена близост до финалната линия. До момента са потвърдени две взрива, в разстояние секунди един от друг.

Маратонът в Бостън е едно от най-големите събития в САЩ. Всяка година спортната проява събира десетки хиляди публика.

http://youtu.be/l2amDUYEz3k

Edit: 8-годишно дете е сред загиналите в атентата! :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Винаги ми е безкрайно неприятно, когато има жертви и особено деца.

Полемиките в интернет вече вървят с пълна сила и теории много, но няма кой да върне жертвите и ампутираните крайници на хората.

Както е и без значение дали е атентат организиран или някой просто е разхвърлял шахматно чувалчета с взрив, за да види колко народ ще изтрепе.

Това го казвам по повод на информацията в дир.бг.

Нито една терористична групировка не е поела отговорност за атентата, заяви комисар Ед Дейвис, директор на полицията в Бостън, предаде NBC, цитирана от "Фокус". Да се говори заорганизатори на терористичните атаки в този момент е рано - заяви той. Може да се твърди обаче, че нашият град е обект на терористична атака, това заяви Дейвис. ФБР също смята взривовете за терористична атака.

пп. Людма, тури един източник с линк, макар да се досещам кой е източника на постнатото от теб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен прекалено много се преекспонира с тази новина. Както всеки нормален човек не съм привърженик на този род действия, НО къде е прякото предаване от тук Най-малко 31 човека са убити и повече от 200 ранени при серия от бомбени експлозии рано тази сутрин..... или от тук Американска бомба уби 30 по време на сватба в Афганистан ? Защо тези нападения не се отразяват по същия начин от медиите? С какво едни жертви са по-различни от другите?

Както са казали хората - крушата си има опашка, рано или късно всичко се връща!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...