Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple поставя строги изисквания за новия iPhone


BulgarianSS

Recommended Posts

Въпреки това по-голямата част от операторите не са склонни да развалят сътрудничеството си с гиганта, смята анализатор

0000150612-article3.jpg

По-високият пазарен дял на операторите обикновенно е за сметка на печалбата заради огромните субсидии. Снимка: Getty Images News

Американският технологичен концерн Apple може да загуби клиенти заради строгите изисквания, които поставя на мобилните оператори при продажбата на новия iPhone. Въпреки това по-голямата част от операторите не са склонни да развалят сътрудничеството си с технологичния гигант, пише в коментар по темата Правин Менон от Bloomberg, цитиран от Bulgaria on Air.

„В типичния случай, когато даден оператор иска да продава iPhone, той сключва многогодишни договори с Apple, в които се договаря минимално ниво на продажбите. Това означава, в случая с азиатските оператори, че те успяват да спечелят пазарен дял с излизането на iPhone“, казва Правин Менон.

В повечето случаи обаче това става за сметка на печалбата заради огромните субсидии, с които се продават тези устройства. „Ако вземем за пример China Telekom - третият най-голям оператор в Китай - тяхната норма на печалба падна с 4%, когато пуснаха iPhone за продажба. Така че финансовите резултати може и да пострадат, поне в краткосрочен план, когато се работи с Apple", казва анализаторът,

Според Менон операторите нямат предпочитания към една или друга марка. Онова, което те се опитват да постигнат по думите му, е да увеличат своята потребителска база и да поддържат нормите си на печалба.

„Това, което видяхме при някои от големите премиери - на iPhone 5, на Samsung Galaxy - винаги има хора, които се редят на опашки, наблюдава се еуфория. Така че на сезонна база наистина се наблюдават резки повишения на клиентската база на операторите. Така че, ако се лишат от някоя от тези марки, те може да пропуснат много добри възможности", заключава Менон в коментара си.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...