Александър Атанасов Публикувано Януари 16, 2015 Публикувано Януари 16, 2015 Здравейте! Искам да попитам ако си купя телефон от частно лице, което лице е закупило телефона от Мтел, какви документи трябва да ми бъдат предоставени за да докажа (ако се наложи), че не съм откраднал телефона? И още нещо. Ако телефонът даде някакви дефекти, може ли, например ако телефона е купен от Мтел магазин във Варна да го оставя за ремонт в магазин на Мтел в Пловдив, и ще ми признаят ли гаранцията, след като не е на мое име? Цитирай
Grievous Публикувано Януари 16, 2015 Публикувано Януари 16, 2015 Без документи си пътник. Дори и с тях, шанса да ти сервизират телефона е нищожен. Цитирай
Александър Атанасов Публикувано Януари 17, 2015 Публикувано Януари 17, 2015 А има ли някакъв начин телефона да се прехвърли на мое име? До колкото знам за издаването на нова гаранционна карта просто плащаш, мисля, че беше 12 лв., ако не се лъжа (за Мтел), но предполагам, че за това ще са ми нуждни и документи на мое име. Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 17, 2015 Публикувано Януари 17, 2015 За тези неща си има закони. Кое, как се прехвърля, можем само да гадаем. Бягай в Ментел и попитай. Това с издаването на нова гаранция е малко измислена работа. Ако телефона няма някакви "тежести", не би трябвало да ти откажат гаранция, освен ако изрично не е упоменато в договора, че не може. Може би юрист ще хвърли светлина по въпроса. 1 Цитирай
Александър Атанасов Публикувано Януари 18, 2015 Публикувано Януари 18, 2015 Благодаря за отговорите! Ако реша да го купя съответния телефон, преди това ще разпитам в Мтел, да видим какво ще кажат, и ще споделя! ) Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.