iPhoneman Публикувано Август 13, 2014 Публикувано Август 13, 2014 "Като хардуер са читави" го четем вече години наред. Реално не е така и хардуерът им не струва. И не съм съгласен, че всички си имат +'ве и -'си... Аз лично на iPhone 5 не му намерих тогава някакви минуси, защото беше единствен и уникален и на подобен продукт трудно му се намират минуси щот няма аналог така де друг подобен. Що се отнася до Galaxy S5 е грешка в инфустрията на Samsung, цена/качество е най-некадърното нещо, което излиза от ръцете на Samsung и не случайно им падат продажбите. S5 го купуват или болните фенове или някой излъган. Цитирай
algor Публикувано Август 13, 2014 Публикувано Август 13, 2014 - Боже, колко мъка има по тоя свят, боже! 3 Цитирай
dedil Публикувано Август 13, 2014 Автор Публикувано Август 13, 2014 Егати майтапа. Четейки постовете си зададох, според мен екзистенциалният въпрос за всеки форум, - Някой чете ли изобщо темата? Май ще се окаже, че каквато и да е темата всичко се понася в познатата препирня в повечето случаи все едно е copy / paste постовете от която и да е друга… Странна работа. 1 Цитирай
iPhoneman Публикувано Август 13, 2014 Публикувано Август 13, 2014 (редактирано) - Боже, колко мъка има по тоя свят, боже! Да, хайде отново с форумни анекдоти :Д Редактирано Август 13, 2014 от iPhoneman Цитирай
The Shaman Публикувано Август 14, 2014 Публикувано Август 14, 2014 Братле, и аз не харесвам Самсунг, кой знае колко, но ти очевидно имаш някакъв психологичен проблем, свързан с тях! 6 Цитирай
MMJ Публикувано Август 14, 2014 Публикувано Август 14, 2014 А да ти кажа под секрет нещо - пробвал съм абсолютно всичко във високия клас в последните 6 месеца. Ама като ти казвам думата "абсолютно" смятай, че наистина е така. Интересни ли са ти наблюденията ми? От всички постове ето това ми е интересно на мен. Чел съм ти мнения в андроид форума, гледал съм качените от теб клипове в youtube, и смятам, че твоето мнение е горе долу следното: Всичките топ модели на различните производители са почти едни и същи. Естествено някои модели притежават нещо което конкурентите не са го преценили за нужно, някои имат добри попадения (било то резолюция, голям екран, мощна батерия, по-добра камера, ретина дисплеи и т.н.) естествено имат и минуси. Всичко опира до потребностите на човека... един иска малък екран аз искам голям, ако ще малкия телефон да е с най-добрата камера, супер издръжлива батерия, ретина дисплеи дреме ми като е с малък екран. Демек всеки си има приоритет и предпочитания по които си купува мобилно устройство и неговият избор трябва да се уважава. Аз нямам възможност да дам 6-7 хиляди или повече лева за да изтествам топ моделите на повечето производители. Затова ми е любопитно близо ли съм до твоето мнение и какво всъщност е то ? Може и на ЛС пък може и тук за да прочетат повече хора. Цитирай
MMJ Публикувано Август 15, 2014 Публикувано Август 15, 2014 Предполагам какво е неговото мнение и питам и той ли е на същото мнение. С тази разлика, че аз не съм изтествал всички топ модели на различните производители. Затова ми е любопитно да узная отговора на неговия въпрос който съм цитирал. Цитирай
rooibos Публикувано Август 15, 2014 Публикувано Август 15, 2014 "Като хардуер са читави" го четем вече години наред. Реално не е така и хардуерът им не струва. И не съм съгласен, че всички си имат +'ве и -'си... Аз лично на iPhone 5 не му намерих тогава някакви минуси, защото беше единствен и уникален и на подобен продукт трудно му се намират минуси щот няма аналог така де друг подобен. Що се отнася до Galaxy S5 е грешка в инфустрията на Samsung, цена/качество е най-некадърното нещо, което излиза от ръцете на Samsung и не случайно им падат продажбите. S5 го купуват или болните фенове или някой излъган. Друже, няма продукт, който да няма недостатъци. Да не говорим пък за iPhone 5. Има си и всички са наясно с това, само ти нещо се изложи, ама леко. Цитирай
The Shaman Публикувано Август 16, 2014 Публикувано Август 16, 2014 Като фурнаджийдка лопата си, но не ми се търсят сега мненията ти, в които говориш точно обратното 1 Цитирай
rooibos Публикувано Август 16, 2014 Публикувано Август 16, 2014 И кои са недостатъците му, освен лющене на боя?Нека поговорим софтуерно за Айфоните. Освен лющенето и мекият материал от който е направен, преди няколко месеца имаше глобална акция за подмяна на дефектен sleep/power button. Какво да говорим "софтуерно за айфоните", темата бе за съвсем друго. Цитирай
iPhoneman Публикувано Август 16, 2014 Публикувано Август 16, 2014 Друже, няма продукт, който да няма недостатъци. Да не говорим пък за iPhone 5. Има си и всички са наясно с това, само ти нещо се изложи, ама леко. Не съм ти "друже" и прочети пак, какво съм писал преди да се правиш на многознайко при недостатъците, моля. Що се отнася до iPhone 5 ще включим и 5С и 5S+iOS7, които все пак са подобни, като модели. Е какво да ти кажа повече, от това което се знае!? Изпратиха ги в детската градина всички взети заедно, объркаха им мислите, било то на производители на телефони или хардуер за тях, накараха Samsung(примерно) да промени цялата си стратегия на производство и маркетинг, всички се оказаха немощни и в краката на Apple, отново. Дори и в управлението на Андроид започнаха да се нервят със $100 000 Mercedes и оприличаването с iOS. И Android L ще оакат още повече, като се опитат отново да го направят 'iOS, за сетен път. Да не стане този път Longhorn историята, че ще е мъка и смях. Хайде със здраве, Apple веднъж да направят кадърен iPhone и пак има недоволни. Цитирай
rooibos Публикувано Август 16, 2014 Публикувано Август 16, 2014 Що се палиш толкова? Като не знам как ти е името сметнах, че "друже" ще върши работа, но щом така "развъртя"обороти, няма повече. Кой е казал, че съм недоволен? Казах само, че няма перфектен продукт и 5-цата също не е. Това, че споменавам факти, не ме прави многознайко. Хайде със здраве и на теб. Цитирай
kal1ch Публикувано Август 16, 2014 Публикувано Август 16, 2014 Значи, и аз не ги тача много андроидите, но да не забравяме, че всеки има право на мнение, без да се опитваме да налагаме своето като неоспорим факт. Samsung да си променят отношението към потребителите по-скоро, отколкото към служителите. Нещо много бързо потулиха случая с изпържените батерии на Galaxy S4, където пращаха на потърпевшите клаузи за конфиденциалност като условие за да заменят гаранционен телефон. Ако това беше се случило с Apple медиите щяха още да реват по случая, и дела щяха да се водят, ама нейсе - нищо случайно няма. 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Август 16, 2014 Публикувано Август 16, 2014 медиите щяха още да реват по случая, Щото от хАплето са скръндзи и не хрантутят вестници. За разлика от тях, корейците "сипват" мощно и навсякъде. 1 Цитирай
iPhoneman Публикувано Август 16, 2014 Публикувано Август 16, 2014 Чеки само да излезе Galaxy Alpha и веднага ще се окаже, че му е по-корав от на Apple. И не само материалът, всичко останало и ще забравят бързо бързо за старите сапунерки с миризма на стара фасунка. Току виж и 4 инча дисплеят може да се окаже премиум всичко зависи от маркетинга на Samesung, балами много ще повярват бързо. Цитирай
algor Публикувано Август 20, 2014 Публикувано Август 20, 2014 От всички постове ето това ми е интересно на мен. Чел съм ти мнения в андроид форума, гледал съм качените от теб клипове в youtube, и смятам, че твоето мнение е горе долу следното: Всичките топ модели на различните производители са почти едни и същи. Естествено някои модели притежават нещо което конкурентите не са го преценили за нужно, някои имат добри попадения (било то резолюция, голям екран, мощна батерия, по-добра камера, ретина дисплеи и т.н.) естествено имат и минуси. Всичко опира до потребностите на човека... един иска малък екран аз искам голям, ако ще малкия телефон да е с най-добрата камера, супер издръжлива батерия, ретина дисплеи дреме ми като е с малък екран. Демек всеки си има приоритет и предпочитания по които си купува мобилно устройство и неговият избор трябва да се уважава. Аз нямам възможност да дам 6-7 хиляди или повече лева за да изтествам топ моделите на повечето производители. Затова ми е любопитно близо ли съм до твоето мнение и какво всъщност е то ? Може и на ЛС пък може и тук за да прочетат повече хора. Малко късно, ама все пак навреме. В общи линии си нацелил правилно мнението ми, а аз дори няма да го обрисувам с мои думи, защото е важна същината, а не опаковката. Всичко, ама абсолютно всичко се свежда до личните потребности на човек и усещането му при ползването на даден мобилен апарат, автомобил, ракета за тенис и т.н. Производителите се позадъхаха да се надбягват един с друг и според мен дори в последната година не обърнаха достатъчно внимание на конкуренцията кой какво е направил, а по-скоро се бяха вглъбили в собственото си его и задоволяването му. И какво стана накрая? Резултата е, че имаме 15-ина топ производителя с почти идентични апарати. Е, това е малко силно изказване, но говоря като цяло в случая. Винаги съм казвал, че човек няма как да знае дали харесва чалга (жанра е примерен), ако не е чул поне някаква малка част от него. Тоест не може да се мрази или обича нещо, което човек не е опитал и не е поработил с него за да види функционалност, оптимизация на тандема хардуер-софтуер, приложенията добавени към предното и т.н. с всеки един детайл от дадения мобилен телефон. Не ти ли се е случвало година-две да си казваш, че никога няма да ползваш едикояси марка (по някаква причина), а в даден момент по стечение на обстоятелство се оказваш с въпросния апарат в ръка и...ехаааа, че той ми пасва идеално и като форма и като съдържание и като софтуер и като камера и като бла бла бла бла... Защо говоря такива общи приказки? Ти го каза по-горе: Демек всеки си има приоритет и предпочитания по които си купува мобилно устройство и неговият избор трябва да се уважава. Моят извод е следния, след като съм пробвал почти всичко на пазара: не виждам апарат, който да си струва цената в диапазона над 700-750 лева. За какво даваме по 1000 и нагоре - за дизайн? За камера? За големина? За дадена иновация? За дори вече неприкритата кражба от друга марка и модел, но под друга шапка? И прочие и прочие детайли...(да не ставам досаден, изреждайки едно по едно)?!?! Глупости на търкалета. Даваме си парите за това, което най-много ни кефи, на което се радваме и ни прави хепи дори от факта, че сме дали една шапка пари. Аз лично бих се радвал на следния хибрид (без значение от кой е произведен): 5 инча, 3гб рам, 64гб памет, с оптимизиран софтуер като на LG (но под IOS, разбира се) и камера на Нокия 1020 или 1520. От 4 дни ползвам Xiaomi Mi4 и да ти кажа с две думи - перфектно съчетание на всичко, което искам и на цена от 350 евро. Найс, а? За мен поне е найс и да ти кажа ще преживея някак си липсата на ябълка на апарата или по кутията му. Очаквам с неистов интерес номер 6 Епъл, но от сега казвам, че дори и с 30-40 евро да е нагоре цената, мен ме губят като клиент завинаги. В момента единствената ми забележка към 5S е големината на дисплея и апарата като цяло и това е причината да спра да го ползвам от известно време. Оф, зачекнах от 12 теми по малко, но пък е необятна посоката на разсъждение, относно новите модели и затова така захапах по малко от няколко тематичности. Давайте да си говорим и да вървим напред, че иначе поста ми ще стане 12 страници, ако отделя нужното внимание и писане на всичко, което искам и си струва. 5 Цитирай
iPhoneman Публикувано Август 21, 2014 Публикувано Август 21, 2014 Не знам, за какво ги ползвате тези телефони, че пък 4 инча дисплей да ви е недостатъчен :Д. Да не се окаже, че за нищо не ги ползвате ами просто е така да сме в "модата" на 6 инча дисплеите. 5S е голям за телефон и като вида някой с iPhone 4 започвам да му завиждам. Ако не бе такъв боклук хардуерно, отдавна да си бях взел един за всекидневно ползване. Цитирай
Asen_77 Публикувано Август 21, 2014 Публикувано Август 21, 2014 Да наречеш 4-ката боклук ... явно никога не си имал. Това е телефон който продължавам да ползвам като втори за служебен с 7.1.2 и няма никакви грижи. 3 Цитирай
iPhoneman Публикувано Август 21, 2014 Публикувано Август 21, 2014 Българският език явно куца яко на някои колеги. 2014-15 година няма да купя iPhone 4/s първо защото е най-дефектният телефон на Apple с много Недостатъци. Верно красив е, няма спор, иновативен, измести Nokia 5110 в моите виждания, но си остава недостатъчно качествен, че да го купя дори сега. Виж на един 5c съм му хвърлил око :Д. Цитирай
dedil Публикувано Август 21, 2014 Автор Публикувано Август 21, 2014 iPhoneman, доста търпелив и най-вече толерантен човек съм, могат да го потвърдят тук и тези, които ме познават, но има нещо, което не мога да подмина и не поради друга причина, а просто, защото съвестта ми няма да ми позволи някой, който и да е той да прекалява с откровените глупости, които ръси и то с назидателен тон, който трябва да внуши компетентност. Нека си призная, аз не съм технически експерт (както предполагам и повечето тук), а просто ползвател на някои от дивайсите, които коментираме, имам разбира се и мнение, както е видно споделям го, но и чета други подобни, сравнявам, научавам… За мен е принцип да избягвам личен момент на подобни места, защото опитът ми сочи, че повечето от "форумните бойци" в реалния живот ги няма дори и в статистиката, а тук намират поле за изява и се вихрят страховито, та един риторичен въпрос от мен - Какво, всъщност търсиш, ти, тук? За нАучен работник не би било интересно сред лаици, като мен… или се опитваш да изпъкнеш по начин, който в реалния живот е напълно неприложим? Ти, не водиш спор (в спора има теза и аргументи, на която тя почива), а директно квалифицираш без каквито и да било доводи. Така няма да убедиш никого, а само предизвикваш раздразнение, а у компетентните насмешка. … iPhone 4 ... Ако не бе такъв боклук хардуерно, отдавна да си бях взел един за всекидневно ползване. Надявам се, написаното да е следствие на "бързи пръсти", защото в другия случай някой може наистина да помисли, че вярваш в това, което си написал, а това вече би било сериозен проблем за начина ти за избор на критерии. iPhoneman, приятели, бих желал да помоля за нещо, което реално би следвало да е принцип тук във форума, нека се придържаме към темата и се опитваме да подтискаме естественото (в някои от нас) желание за изява. Обратното води към някаква форма на комуникация, която лично на мен никак не ми допада. 12 Цитирай
mirror Публикувано Август 21, 2014 Публикувано Август 21, 2014 iPhoneman е черната овца на форума! Аз вече взех да го съжалявам и отдавна не му се връзвам на писанията. Понякога така ме разсмива с писанията, че чак ми става симпатичен. Човек е такъв, какъвто е! Не се ядосвайте и не се връзвайте на всички писания във форумите или фейсбук! Живи и здрави и дано по-скоро излезе iPhone 6, че да си почешем езиците! По темата! Хубаво е, че Самсунг се грижи за персонала и се старае работната ръка да е щастлива, дано и служителите го усетят и оценят. 6 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.