Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Отзвук от представянето на Apple - 09.09.2014


dedil

Recommended Posts

Приятели, предоставям ви текст, който преведох, надявам се разбираемо за всички. Същия е малка част от огромен документ, който се наложи да гледам. Предлагам на вниманието ви частта, което според мен, казва нещо важно или интересно, която е по-различна, от това, което масата обсъжда и извежда, като извод. Написаното е от утвърдени експерти в ICT бизнеса, които имат за задача да разгледат представеното от различни страни, документа е служебен и конфиденциален в по-голямата си част, затова не мога да посоча, нито източник, нито да дам по-пълна информациа. Все пак мисля, че оцените подобаващо написаното по-долу и ще има нови отправни точки за дискусия.

Отзвук от представянето на Apple - 09.09.2014

Удивително, но анонса на следващото поколение iPhone започна да се превръща в нещо рутинно. Новият смартфон на Apple престана да бъде изненада – всичко е очаквано, предсказуемо и най-вече известно много предварително. Впрочем, най-интересната част от презентацията на Apple обичайно започва с думите “има и още нещо”. Така се оказа и този път.

Между другото анонса се състоя там, където преди 30 години е бил представен първият Macintosh.

...

В рамките на презентацията беше заострено внимание върху нарастването на количеството пиксели – в iPhone 6 са се увеличили с 38%, а в iPhone 6+ с 185%. Всички се учудиха на това, тъй като няма никаква “полезност” от това да знаем именно тези числа.

За използването на сапфир стъклото никъде не беше казано директно нищо – в рамките на презентацията се говореше за някакво “йонно усилено” стъкло, но без никаква разшифровка, какво именно означава това.

...

При завърнане iPhone изображението (вкл. и главния екран) сега се адаптира с нова ориентация. Също така, поради нарастването на диагонала интерфейса на ОС, както и приложенията се нуждаят от доработки. По думите на Apple вече 1,3 млн. приложения са адаптирани за уголемения екран на iPhone 6+, а останалите временно ще работят в режим на мащабиране.

Коментари за “сърцето” на iPhone 6 – процесора Apple A8…

Но имайки предвид отличната оптимизацияна iOS толкова ли са важни тези цисла? Многократно по-важна е появата на Voice over LTE (VoLTE), Wi-Fi 802.11ac и модула NFC. Не може да се омаловажи и отказа от 32GB версия.

...

Интересното е, че камерата на iPhone 6 и тази на iPhone 6+ са различни. При 5,5’дивайс има оптическа стабилизация на изображението, докато 4,7’ може да се похвали само с цифрова такава.

Важно е да се отбележи и двойното повишаване на скоростта на фокусиране, подобрената функция за снимане на портрет и възможността за снимане със скорост 120 или 240 кадъра в секунда.

...

Apple Watch…

Ключовия елемент на навигацията – специален въртящ се бутон “Digital crown”, като по време на презентацията това нововъведение бе поставено редом до появяването на мишката в Macintosh, Click Wheel в iPod и мултитъч-а в iPhone.

...

За техническите характеристики на Apple Watch по време на представянето скромно мълчаха. Бе упоменато единствено за сензорния екран, умеещ да разпознава не само мястото, а и силата на натиск и датчиците в долната част.

...

Оказаха ли се предтсавените новости револючионни? Като цяло за индустрията – не. Със смартфон с голям екран вече е трудно да удивиш когото и да било, а смарт часовници на пазара има достатъчно много. Но понякога за успех революция не е необходима, достатъчно е еволюционното развитие. Именно такова е и логичното появяване на две версии iPhone 6 и на умните часовници на Apple.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за споделената информация. Интересно е да се види какво мислят експерти от ICT сферата, но не мога да не кажа, че този документ е писан сякаш за новинарски сайт или сайт, в който се пишат review-та на устройства.

Самите коментари за продуктите изобщо не са технически. Да не говорим, че има някои коментари, които като че ли са писани от лаик, а не от експерт. Например този: "За използването на сапфир стъклото никъде не беше казано директно нищо – в рамките на презентацията се говореше за някакво “йонно усилено” стъкло, но без никаква разшифровка, какво именно означава това.".

Също така коментарите са написани на база само презентацията, а не и информацията, която Apple е представила на журналисти и специалисти впоследствие. Т.е. това е по-скоро анализ на презентацията, отколкото на устройствата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Anton, това, което съм написал е част от обобщението. Да, стила може и да не е техничарски, но това мога да "извадя", съжалявам… обръща се внимание и на това, че фактически Apple не са дали почти никаква инфо от тази, която чухме, а тя съгласи се е повече от недостатъчна, особено за часовника. Аз гледам на това под малко друг ъгъл, за мен интерес представлява Apple pay, а за съжаление неизвестните там са доста, а това, което е предоставено предизвиква недоумение… по много причини. Извода е, че не е изпипано, а че не е ново това го знаят всички.

Не предполагах, че се интересувате от "суха техника", а не коментари - ето още нещо >

Имаме дивайс с диагонал 5,5”, но с габарити, характерни за 6” модел. Т.е. iPhone 6+ е по близко до Lenovo Vibe Z2 Pro с 6”, дори с LG G3 или Meizu MX4 с екрани 5,5”. Вземете под внимание, че новият Apple е по-висок с около 1,5 см., от моделите на Meizu и LG, но при идентична площ на екрана.

  • Apple iPhone 6 Plus - 158,1 x 77,8 x 7.1 мм, 172 гр.
  • Meizu MX4 – 144 x 75,2 x 8,9 мм, 147 гр.
  • LG G3 – 146,3 x 74,6 x 8,9 мм, 149 гр.
  • Lenovo Vibe Z2 Pro – 156 x 81,3 x 7,7 мм, 179 гр.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Простата истина е че от 2 години въртят и сучат и нищо съществено няма всичко което го има вече на пазара и то в пъти и понеже очакванията са за нещо революционно и нещо свръх естествено нормално да има и разочаровани :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така е. Последната революция беше с ретина дисплея на 4-ката. 4s изобщо няма да го споменавам. В 5-цата новото беше по-големият дисплей, в 5s - пръстовият отпечатък. За 6 и 6+ колкото и да го мисля, май пак дисплея трябва да повторя.. Оставяме дизайна настрана. Наистина няма никакво нововъведение, което не сме виждали досега. Нещо повече от барометър...

И все пак си остава най-доброто и удобно устройство на пазара :smile:

Редактирано от DreamcatcheR
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

E при 5s все пак дойдоха 64 битови процесори ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки мрънкането и затрудненията от близо два часа, Apple постави нов рекорд по продажби за първия ден ;) 6+ е напрактика изчерпан :) Блудното стадо избягало при андроид подносите се завръща :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А може би наистина няма какво "революционно" да бъде предложено в смартфоните. Може би и те както компютъра стават част от масовката във всекидневието на човека и от тук натам можем да очакваме само хардуерни подобрения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С уговорката, че визията, като част от дизайна е изключително субективна, като възприятие - според специалисти “прекрасните линии” на гърба се оказват място за антените. Има го и в някои от Android дивайсите. Остава впечатление, че последните са подходили по-умело в интеграцията им в тялото на апарата. Дали е така, обаче нека всеки прецени.

Като пример се посочва HTC One M8

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Същите линии ги има от iPhone 4 насам, но са по-малки и се намират отстрани.. Не виждам защо всички толкова ги дискутират. Грозни били.. Както каза някой в другата тема, ако ги няма - нямаш обхват!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Офф: Днес набързо пощраках с М8 - силна машина. Чудя се цамцунг що имат продажби?

Статията е обективна относно представянето и от 2011-та насам, този път много силно се усети липсата на чичко...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И все повече ще се усеща. За съжаление от както се знае всичко за телефона и на представянето просто ни го потвърждават става все по монотомна и скучна. Дано не става и по зле. Този път наистина имаше нещо което нямаше от отдавна, а именно продукт за който нищо не се знаеше. Това и истинската част на представянето. Гледах представянето на часовника отново и мога да кажа - пак ми беше интересно, колкото и постно да беше на технически детайли на продукта. Истината за мен е, че е време ейпъл да спрът да подсказват какво предстой и тогава представянрто им ще предизвиква истинска тръпка и нетърпение. А както се видя от часовника - не е невъзможно ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

dedil, аз се интересувам от техническите данни. Това, че имало "някакво йонно подсилено стъкло" изобщо не е важно. Дали ще е сапфир също не е важно и в този смисъл APple казаха достатъчно - то е по-здраво.

Както и да е, де. Аз просто дадох моето мнение по поднесената информация, не съм имал за цел да я омаловажа.

Съгласен съм с Alxx, че откакто го няма Стив презентациите не се изпипват добре и то си пролича още на първата такава - за 4S. Тази последната имаше голям потенциал да е блокбъстър, но я претупаха и прецакаха стрийма. Аз лично бих предпочел да я направят по-дълга с 30 или 60 минути и да си я изкарат както трябва, но решението си е тяхно.

По темата с изненадата. Няма как да има изненади вече при Apple, защото те са на върха на вълната. Всеки гледа тях. Всеки иска да се докопа до информация за първия. Затова Самсунг сами лийкват "технически спецификации" на новия си флагман, а всеки анализатор и инвестиционна компания се опитва да се докопа до части на новия iPhone. Изобщо не може да става дума за контролирани лийкове от Apple. Както видяхме за часовника не се знаеше нищо до последния ден преди презентацията, когато се появиха неясни снимки на схеми и то само защото все още не е в масово производство. Иначе щяхме да знаем всичко и за него.

Аз лично след 4-ката вече не се вълнувам от това дали ще има нещо революционно в следващия iPhone, а дали ще направят нещо, което да работи безупречно и да ми е полезно или поне интересно. Решил съм за себе си да ъпгрейдвам през модел и така си карам. Сега ще полежат 2-3 години на часовника понеже с него няма как да направят фурора, който направиха с iPhone и ще трябва най-накрая да направят телевизор. Просто няма накъде вече. Продуктовите категории не са толкова много, а не вярвам да започнат да правят хладилници и перални.

Извинявам се, че моите два цента пак са фейлетон, но явно не мога да се справят в 2-3 реда.

Редактирано от Anton
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По темата с изненадата. Няма как да има изненади вече при Apple, защото те са на върха на вълната.

Абсолютно в десетката!

Когато шампиона играе шампионски и кове победа след победа, няма как да се брои това за изненада.

Въпроса е само броя голове, с които бие и кой е по-красив и изящен, а в новите модели не липсва нито красота, нито новаторство.

Та изненади може да има само когато регистрира загуба шампиона, а до момента не виждам да има такива.

То равен мач няма, та какво остава за загуба...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с това, което споделяш, algor, има една поговорка - "Тежка е царската корона!".

Сам знаеш, срещу фаворит се играе най-лесно, просто няма какво да загубиш, докато първенеца трябва да се доказва всеки път и срещу всеки. Дали и този път Apple ще успеят ще разберем след време, но има много и различни критерии за това. Дали приход, печалба, продадени дивайси… това са някои от безспорните, неоспоримите такива, докато други, като красота, функционалност и т.н. са до толкова субективни, че стават само за лафове на места, като тук.

:zany:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Побъркаха хората!Да режат шаблони от хартия за макети на устройствата;)))))Да мерят...стоял ли в джоба или не;)))Това вече ми идва в повече;))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

gogi6, ти сериозно ли? Това със шаблоните някак си ми се струва прекалено.

:zany:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Побъркаха хората!Да режат шаблони от хартия за макети на устройствата ;)))))Да мерят...стоял ли в джоба или не ;)))Това вече ми идва в повече ;))

Абсолютно малоумие е това, при положение, че има магазини като Технополис и Техномаркет, които ползвам само за да отида да разгледам и разцъкам някой нов модел като излезе.

Там поне са изложени и не виждам проблем който и да е да отиде и да хване в ръката си Note 3, LG G3 или който и да е модел с подобни размери и да си го ръга в джоба, в чантата, в сакото или където и да е другаде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...