Georgi Pehlivanov Публикувано Март 14, 2015 Публикувано Март 14, 2015 (редактирано) Здравейте, мъча се да инсталирам Yosemite на моето PC, но за сега неуспешно. Машината ми е малък десктоп: PACKARD BELL IMEDIA S2883 CPU: QuadCore Intel Celeron J1900, 2417 MHz 4 GB RAM INTEL HD GRAPHICS Motherboard Chipset: Intel Bay Trail-D Нямам DVD устройство и за това опитвам да направя инсталация с USB стик. Отначало имах проблем с биоса, който всъщност е някакво хибридно UEFI, и когато опитвах да бутна с Хамелеон ми зацикляше на root device UUID is...В тоя скапан биос липсваше опция да опитам legacy инсталация, за да видя дали с Хамелеон няма да имам по-голям успех. След големи перипетии най-накрая имам ъпдейтнат BIOS с опция Launch CSM, което ми позволява да правя и legacy инсталации. Съответно реших да опитам отново с Chameleon ... проблема е, че отново много трудно успях да накарам изобщо флашката да бутне. След няколко различни опита да запиша инсталатора - или изобщо не разпознаваше флашката, или я разпознаваше, но като избера да бутне от нея рестартираше машината... или ми излизаше само черен екран с мигащ "_" в горния ляв ъгъл. В крайна сметка, с Niresh Yosemite за AMD и Intel версия 10.10.0 имам малък прогрес (тук държа да отбележа, че от 10.10.1 примерно не иска да стартира Chameleon... само с тази версия успях да го накарам да го зареди. До тук добре - при опит за директен буут от Yosemite Zone ми дава бял екран със сивата ябълка и нищо. Стои си така. Опитвах с различни буут флагове - когато ползвам -v виждам, че зарежда там различни неща, минават доста надписи по екрана, след което излиза чисто черен екран и това е. Интересното с точно тази версия е, че когато опитам в UEFI да ползвам Clover, при директно бутване си ми дава черен екран с бялата ябълка и до там, при опит за -v обаче, там нищо не излиза - никакви надписи, никаква грешка - чисто черен екран. Някакви идеи къде може да е проблема и какво мога да направя? Исках поне с Chameleon да опитам да инсталирам, след като с други версии с Clover ми спираше на root device UUID is... обаче Хамелеона изобщо или не зацепва или както описах вади накрая черен екран при опит за буут с -v ... Сигурно видеото Intel HD Graphics прави проблем,тъй като май е първата генерация и мисля, че по-трудно се подкарва, но не съм сигурен какво да направя .. пробвах всякакви флагове. Някой ако може да помогне с някакви идеи - да сложа някакви кекстове или да опитам с някакви буут флагове! Редактирано Март 14, 2015 от Alxx® Не си играй излишно с шрифтовете и големината им!!! Цитирай
Alxx® Публикувано Март 14, 2015 Публикувано Март 14, 2015 Провери си дъното и компонентите в таблицата за съвместимост първо: http://osx86project.org Цитирай
BigP Публикувано Март 14, 2015 Публикувано Март 14, 2015 Аз преди време имах един Леново и за да ми boot-не, махах от USB-то кекстовете за Nvidia и Аti ( моя също беше с Intel HD Graphics ) 1 Цитирай
Georgi Pehlivanov Публикувано Март 15, 2015 Автор Публикувано Март 15, 2015 Провери си дъното и компонентите в таблицата за съвместимост първо: http://osx86project.org Дъното не знам как да го проверя... CPU-Z и Aida64 го изписват като името на модела IMEDIA S2883 и не мога да видя реалното име на дъното. Аз преди време имах един Леново и за да ми boot-не, махах от USB-то кекстовете за Nvidia и Аti ( моя също беше с Intel HD Graphics ) Не съм сигурен в USB-то кои точно кекстове са това. Тук ли трябва да са.... и кои по-точно: Цитирай
Georgi Pehlivanov Публикувано Март 15, 2015 Автор Публикувано Март 15, 2015 А като бутнеш с -x какво става? Sent from my iPhone using Tapatalk Същото .. с -x излиза бял екран със сивата ябълка, с -v -x минават за няколо секунди различни надписи по екрана, след което излиза черен екран и до там. Цитирай
BigP Публикувано Март 15, 2015 Публикувано Март 15, 2015 -v GraphicsEnabler=No , но според мен си потърси по читав релийз, дори и на маверикс да е, после ще можеш да ъпдейтнеш. Цитирай
Georgi Pehlivanov Публикувано Март 15, 2015 Автор Публикувано Март 15, 2015 -v GraphicsEnabler=No , но според мен си потърси по читав релийз, дори и на маверикс да е, после ще можеш да ъпдейтнеш. За съжаление резултата е същия. Някой може ли да ми препоръча рилийз, подходящ за инсталиране от USB! Аз с всички рилийзи на Niresh които пробвах имам проблем с тази претенциозна машина и дори не успявам да заредя буутлоудъра, пък какво остава да тръгна да инсталирам. На повечето рилийзи които пробвах, включително и Маверикс, ако разпознае флашхата като бутваща, когато дам да зареди от нея дори не стартира бутлоудъра - директно рестартира компютъра. Само на тая версия 10.0.0 успя да ми зареди буутлоудъра, но както казах - след като дам да бутне от Yosemite Zone и зацикля на черен екран (бял екран със сива ябълка). С други рилиизи с Clover в UEFI режим пък ми запецва още отначало като дам да бутва инсталацията на черен екран с бяла ябълка (или в -v се вижда, че спира на root device uuid is). Много ината машина... ни UEFI ни legacy инсталация успявам да стартирам катго хората. Ако пробвам пък да направя бутваща флашка с UniBeast през виртуална машина, после въобще не я разпознава като бутваща (независимо дали съм я форматирал като MBR или GUID). Цитирай
BigP Публикувано Март 15, 2015 Публикувано Март 15, 2015 Последно съм ползвал този : https://thepiratebay.se/torrent/8544470/OS_X_10.8.4_Mountain_Lion_bootable_USB_for_Intel_PCs Вътре е описано всичко как се прави флашката, дори и кои кекстове да изтриеш. 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Март 15, 2015 Публикувано Март 15, 2015 Колега Пехливанов, да намалим малко цитирането на последен пост? Запознайте се с правилата на форума, моля. Цитирай
Georgi Pehlivanov Публикувано Март 15, 2015 Автор Публикувано Март 15, 2015 (редактирано) Отново нямам успех и с препоръчания рилийз - записвам го с Image Writer (преди това форматирах флашката с Transmac).. разпознава я като бутващо устройстов, но при директен опит за бутване от нея излиза черен екран с мигащ "_" в горния ляв ъгъл. Ако пък натискам 1 за да опитам да зареди Chameleon - рестартира машината. Премахнах всички видео кекстове и резултата е същия. Не мога да разбера какво не му позволява дори да зареди буутлоудъра нормално... както споменах, в legacy режим само с един рилийз успях да бутна Хамелеон-а ама и там после имаше последващите проблеми. Някакви идеи какво може още да се направи? Не разбирам защо е толкова капризна и ината тая машина, че да не иска поне да започне някаква инсталация. Редактирано Март 15, 2015 от Georgi Pehlivanov Цитирай
BigP Публикувано Март 15, 2015 Публикувано Март 15, 2015 Ако имаш и втора видео карта, изключи я от биоса. За друго не се сещам и вече по-напреднали колеги да се включват. Цитирай
Georgi Pehlivanov Публикувано Март 15, 2015 Автор Публикувано Март 15, 2015 (редактирано) Нямам втора карта - само тази е, която е вградена. Единствено което се сещам е да опитам да сложа външна карта, ама с тая машина е много сложно... има един мини PCI-E слот и там трябва да се взимат преходници, за да може да се върже друга карта.. а вероятно ще и е нужно и допълнително захранване и става сложна работата. Уж като интелска машина трябваше по-лесно да мога да я направя Хакинтош, ама.... май ще си карам на бозата. Редактирано Март 15, 2015 от Georgi Pehlivanov Цитирай
BigP Публикувано Март 15, 2015 Публикувано Март 15, 2015 Забравих вече как седят нещата наистина, но пробва ли да изключиш EFI от биос? Ти дори и да подкараш, аз не можах да намеря кекст за моето Intel HD видео. До колкото разбрах преди, имаше варианти единствено за Intel HD 3000 и нагоре. Цитирай
Georgi Pehlivanov Публикувано Март 15, 2015 Автор Публикувано Март 15, 2015 Ами то в тоя биос опцията е да забраниш secure boot и след това да включиш Launch CSM и вече зарежда в legacy режим - друго няма какво да се направи там. Между другото, чисто информативно да попитам за някакво евтино решени да си сглобя хакинтошска машина евентуално след време - с части, които да могат да се намерят и втора ръка, защото друга нова машина не мога да си позволя - дъно, процесор,рам и видео, с които да може да се ползва Yosemite. Цитирай
Alxx® Публикувано Март 15, 2015 Публикувано Март 15, 2015 По-горе ти дадох линк - в него има списък със съвместим хардуер и обяснение как се подкарва. Отличен ХакПро(има и по-нов, аз помня този) с минимум пари се прави с дъно P5Q и core 2 extreme, например. 1 Цитирай
Georgi Pehlivanov Публикувано Март 16, 2015 Автор Публикувано Март 16, 2015 Отказах се да я мъча тая машина. Ще си сглобя една хакинтошска. Моля за мнение - намерих сравнително изгодно следните компоненти, които смятам да взема: дъно ASUS P5Q-VM Процесор Intel® Core™2 DuoE8400 (6M Cache, 3.00 GHz) 4GB ram Видео карта NVIDIA Quadro 600 - Quadro 600 - 1 GB (макар, че и с вградената на дъното май трябва да работи) (всички тези компоненти са си за това дъно) само трябва да му измисля някаква кутия и захранване, хардове си имам, писачка може и да не му слагам. Даже мисля ако му бучна по-натам един core 2 quad и направо другата машина да я разкарам. Моля за предложение за захранване - да не е някое прекалено скъпо, но да е прилично и да е достатъчно мощно за машината. Цитирай
heartagram1980 Публикувано Март 17, 2015 Публикувано Март 17, 2015 Намери начин да изкараш малко пари и си купи нахапана ябълка. И аз се мъча с тва yosemite zone но, много лагва. Подкарах го на половина и се отказах,почнах да ходя на работа събота и неделя,и ще си взема истинска ябълка. Късмет... 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Март 18, 2015 Публикувано Март 18, 2015 Което пък граничи с мазохизма, но всеки си е луд за себе си. 3 Цитирай
Alxx® Публикувано Март 18, 2015 Публикувано Март 18, 2015 И да, и не. Ако стартираш купуването на части с тая мисъл, при правилен подбор на хардуера си в джаза с минимум врътки. Иначе истински мак е...липса на нерви и кеф Цитирай
Georgi Pehlivanov Публикувано Март 18, 2015 Автор Публикувано Март 18, 2015 Потвърждавам, че с частите, които посочих по-горе успях да инсталирам Yosemite без никакъв проблем Единственото, което трябваше да направя е да буутна с GraphicsEnabler=Yes Още не съм тествал дали абсолютно всичко работи правилно, но на прима виста нямаше проблеми. Сега остава да намеря една по-хубава кутия и захранване и ще му се радвам много Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.